Event

januari 30, 2019

3 snabba med Simon

1. Det har gått bra för några av SO spelarna i början av året, hur ser strategin ut för 2019?

Ja, alltid roligt att se SO-spelarna fortsätta att leverera i de största tävlingarna. Förutom Stefanos Tsitsipas skräll mot Federer nådde även Lucas Pouille semifinal i Australian Open och Alex De Minaur vann sin 1a ATP titel i Sydney veckan innan.
Precis som 2018 kommer jag att följa de starkaste profilerna på touren för att få en  magkänsla för spelarnas form under inledningen av säsongen. Jag hoppas det mynnar ut i att även i år kunna presentera nya ansikten som t.ex. Tsitsipas i fjol, som jag vet att tennispubliken i Stockholm uppskattar!

2. Vad kan vi förvänta oss av tennisåret 2019 generellt?

Novak Djokovic och Rafael Nadal har verkligen satt tonen för året och de kommer att fortsätta att dominera så länge de är skadefria. Jag tror och hoppas att Alexander Zverev och Stefanos Tsitsipas kommer fortsätta utvecklas till att utmana om de största titlarna. Bland uppstickarna tror jag att Alex De Minaur, Kyle Edmund och Frances Tiafoe kommer gå fortsatt starkt.

3. Hur går det för Sverige i DC?

Sverige vinner med 3-2. Dubbeln blir tuff då Cabal/Farah är ett av världens bästa dubbelpar men Elias och Mikael har spelat bra sista tiden och med det självförtroendet vinner de 3 av fyra singlar. Med det sagt så är det svårtippat då matchen går på väldigt hög höjd och man vet inte hur spelarna hanterar det spelmässigt.