Nyheter

september 07, 2017

Delpo överraskade alla med att slå ut Federer

Kan bli två US Open-finalister i Kungl. Tennishallen under Stockholm Open

Juan Martin del Potro gjorde i natt vad de flesta nog såg som omöjligt - besegrade den pånyttfödde Roger Federer i kvartsfinalen i US Open.
 
Federer och Nadal har vunnit samtliga årets Grand Slams (Federer Australian Open och Wimbledon, Nadal vann Franska) och många såg nog redan fram emot ett nytt episkt möte mellan de största i fredagens semifinal. 
 
I nattens match som var en repris på 2009 års final så räddade argentinaren 4 setbollar i tredje vilket nog var nyckeln till segern med 7-5, 3-6, 7-6, 6-4. 
 
"Jag servade bra och slog min forehand så hårt jag kunde. Vi spelade en riktigt bra match och jag tycker jag förtjänade segern berättade ”Delpo” segerintervjun på banan”.
 
Nu blir det alltså 2009 års US Open-mästare som ställs mot världsettan Nadal istället. 
 
”Visst är det tråkigt berättade Federer efter matchen, men Juan Martin förtjänar det mer och ärligt talat har han en bättre chans att besegra Rafa än vad jag har just nu."
 
Det kan mycket väl bli så att Stockholm Open-publiken kan se fram emot att möta två US Open-finalister när turneringen drar i gång 15 oktober. 
 
Visst världsettan  Nadal är favorit mot ”Delpo”. Men den 31-årige Bocca Juniors-supporten har vunnit de två senaste mötena mot spanjoren. Och på vägen mot titeln 2009 vann del Porto semifinalmötet mot Nadal i tre raka 6-2, 6-2, 6-2.
 
I den andra semifinalen möts Kevin Anderson och Pablo Carreno Busta. Anderson leder med 2-0 i inbördes möten och får bära favoritskapet mot spanjoren.

Se highlights från matchen här