Nyheter

oktober 21, 2017

Titelförsvararen del Potro vände mot Verdasco

Del Potro får chansen att försvara titeln men Dimitrov utmanar.

Lördagens andra semifinal var ett möte mellan två spansktalande eleganter - Juan Martin Del Potro från Argentina och spanjoren Fernando Verdasco. Del Potro var förhandsfavorit för många inför matchen, men många lyfte även ett varningens finger för Verdasco, som gjorde en mycket bra match kvällen innan mot andreseedade Kevin Andersson. Verdasco visade där upp såväl en härlig kämpaglöd som en stor glädje över sitt avancemang till semifinal.

Spanjoren inledde matchen bäst och tog ett tidigt break i första set, men Del Potro kom tillbaka i matchen och spelarna följdes åt till ett avgörande i tie-break. Väl i tie-break var inledningen jämn, men vid ställningen 4-4 gjorde Verdasco ett ryck och tog hem de följande bollarna och tie-break med 7-4. Verdasco spelade stabilt när tillfället krävde det medan Del Potro blandade fantastiska forehands med flera enkla missar på backhandsidan.

Del Potro började andra set bäst och bröt spanjorens serve tämligen enkelt i det tredje gamet. Matchen bjöd nu på många härliga baslinjedueller, men spelarna höll sina servegame fram till 5-4 med chans för argentinaren att serva hem setet och utjämna matchen till 1-1 i set. Del Potros nerver stod pall och han vann gamet blankt till seger i andra set med 6-4.

Verdasco bröt argentinaren tidigt i andra set, men Del Potro kom dock snabbt tillbaka genom att bryta tillbaka redan i det efterföljande gamet. I det åttonde gamet hamnade Del Potro i trubbel, men efter ett långt game lyckades han reda ut det hela och hålla sin serve fram till 4-4. Matchen fortsatte vara jämn och inget ytterligare break utan den jämna matchen fick avgöras i tie-break. Där var Del Potro omutlig och vann komfortabelt med 7-1.

Argentinaren och titelförsvararen är därmed klar för sin andra raka final. Finalen blir en repris på fjolårets semifinal. Den gången besegrade han Grigor Dimitrov i två jämna set. Frågan är vem av de två förhandsfavoriterna som står som segrare i årets Intrum Stockholm Open?