Nyheter

november 30, 2018

Elevernas stora glädje – tennisstjärnorna kom till skolan

Tidigare i höstas besökte Intrum Stockholm Open tillsammans med SO Tour Kvarnbyskolan i Rinkeby där barnen fick se uppvisningsmatcher och själva utmana bröderna Ymer samt Sveriges bästa 15-åringar på kill- respektive tjejsidan, Isac Strömberg och Klara Milosevic. Initiativtagare till arrangemanget är eldsjälen och gymnastikläraren Björn Stenqvist på Kvarnbyskolan tillsammans med Anders Heimklo på Tennis Stockholm.
Initiativet bottnar i att både Intrum Stockholm Open och Björn Stenqvist vill att barn, som vanligtvis inte kommer i kontakt med sporten, får prova på tennis. Förhoppningen är att barnen ska få upp ögonen för en ”ny sport” och i förlängningen säkra återväxten i svensk tennis.
Ett hundratal låg- och mellanstadieelever på Kvarnbyskolan hade samlats på träläktaren vid skolans konstgräsplan. Efter spel och frågestund lämnas racketar och bollar över till skolan, så att tennisspelet kan fortsätta på fredagarna.
Det var en lyckad förmiddag och alla inblandade var väldigt nöjda och glada.
– Det är inspirerande och kul att se barnen så motiverade. Att få komma tillbaka nu efter sju år och se nya ungdomar är väldigt inspirerande för oss, berättar Mikael.