Nyheter

mars 01, 2019

"Fidde" avslutar sin tränarkarriär

Meritlistan kan göras lång, hyllningarna tycks aldrig ta slut. Nu väljer Fidde Rosengren att avsluta sin tränarkarriär för att få mer tid med familjen. Han har tagit 20 ATP-titlar ihop med sex spelare och är en av Sveriges mest framgångsrika coacher genom tiderna.

”Fidde” Rosengren debuterade som coach på ATP-touren för drygt 30 år sedan och har en imponerande meritlista. Här spelarna som tagit ATP-titlar med Rosengren som coach:
10: Magnus Norman.
4: Jonas Björkman
2: Joachim ”Pim-Pim” Johansson, Mario Ancic.
1: Robin Söderling, Kyle Edmund.

Ur ett Intrum Stockholm Open perspektiv minns vi framförallt hur Fidde 2001 coachade fram en då helt okänd Jarko Nieminen från kval och hela vägen fram till final. Där föll han till slut mot Sjeng Schalken.

Viasat meddelar att Rosengren åter ska tillbaka till dem och kommentera tennis. Han har kommenterat tennis tidigare i bland annat OS 2016 tillsammans med den tidigare adepten Robin Söderling.

– Det känns bra att komma tillbaka och kommentera tennis som jag älskar och umgås mer med familjen. Det är givetvis inget lätt beslut att ta, men det känns bra, säger Rosengren till Viasat.

Han kommer ta med erfarenheterna som tränare hem till Sverige. 

– Jag kommer fräsch från touren och har sett alla spelarna spela. Man är i omklädningsrummet, träffar de varje dag och vet rätt mycket om dem. De erfarenheterna tror jag är jätteviktiga när man kommenterar. 

Men det roligaste enligt honom, är att han, med sina tennisberättelser, engagerar folk.

– Det roligaste är när folk kommer fram till en, som till exempel tränar motionstennis, och säger att de lär sig någonting när jag kommenterar. Det är det roligaste faktiskt.