Nyheter

juni 19, 2018

Ny trio tar över driften av Intrum Stockholm Open

Tre tennisvänner tar över Intrum Stockholm Open


Game Set Events tar över driften av Intrum Stockholm Open. Fokus framåt är att utveckla upplevelsen för publiken och mötesplatsen för företag samt att fortsätta locka en mix av etablerade stjärnor och nya spännande talanger till startfältet för att i förlängningen höja intresset för tennisen i Stockholm och Sverige. Game Set Events ägs och drivs av Simon Aspelin och Henrik Stenmo som tidigare arbetat med driften av evenemanget i Lagardère Sports regi samt Jonas Elmblad som har lång erfarenhet från olika evenemang och sporträttigheter.

 

– Det känns bra, för både ägarklubbarna och partners, att det till stora delar är samma personer som fortsätter driva evenemanget. Samtidigt ser vi nu möjligheter att utveckla turneringen ytterligare ihop med Game Set Events, säger Odd Swarting, Ordförande Stockholm Open AB.  

 

Fördelar med ett lokalt bolag Simon Aspelin har under sina 13 år på ATP-touren spelat turneringen själv ett flertal gånger innan han började arbeta med evenemanget på heltid för drygt fem år sedan. Han ser många fördelar med att Intrum Stockholm Open nu drivs av ett lokalt bolag med stort intresse för svensk tennis:

 

– Vi har många vänner och bra kontakter på ATP-touren och det är värdefullt när det kommer till rekrytering av spelare. Det i kombination med att vi behåller kärnan av teamet från Lagardère Sports borgar för hög kvalitet i produktionen. Samtidigt blir vi mer snabbfotade och vill så klart skapa en ny start och utveckla evenemanget på nya sätt. Vår förhoppning är att turneringen fortsätter att vara en viktig språngbräda för våra svenska spelare och att fler barn och ungdomar får upp ögonen för tennisen och att vi på så vis är med och bygger nya framgångar för sporten i hela Sverige.

Och det har redan börjat bra då vi gjort klart med ytterligare en huvudsponsor genom DNB som är en av de ledande nordiska aktörerna inom bank, finans och försäkring.

 

Även titelsponsorn Intrum ser fördelar med ett lokalt engagemang.

– Med Game Set Events känner vi som titelsponsor att det finns ett genuint engagemang i att utveckla evenemanget, mötesplatsen för företag och i förlängningen svensk tennis. Det är en resa vi gärna är en del av, säger Fredrik Backman, vd på Intrum Sverige.

 

Om Game Set Events AB

Grundat 2018 av Simon Aspelin, Henrik Stenmo och Jonas Elmblad. Bolaget sköter drift, försäljning och marknadsföring av Intrum Stockholm Open. Simon Aspelin och Henrik Stenmo har arbetat med evenemanget på heltid under drygt fem år, varav Simon de senaste två åren som Tournament Director. Jonas Elmblad har arbetat inom Lagardère Sports de senaste tre åren och har dessförinnan lång erfarenhet från olika svenska och internationella evenemang.


Om Intrum Stockholm Open

Intrum Stockholm Open firar i år 50 år och är en turnering i 250 kategorin på herrarnas ATP-tour som består av totalt 63 internationella tävlingar runtom i världen. Turneringen grundades 1969 och har med undantag av åren 1989-1994, då den spelades i Globen, spelats i Kungliga Tennishallen. Turneringen ägs av tennisklubbarna SALK och KLTK (40% vardera) samt Tennis Stockholm (20%) och har sedan starten genererat över 50 miljoner kronor tillbaka till Stockholmstennisen. Turneringen är unik då det är den äldsta inomhusturneringen i världen och tillika den enda som spelas i en befintlig tennishall. Den totala prissumman är över 600 000 Euro. Titelförsvarare i singel är Juan Martin Del Potro från Argentina, idag nr fyra på ATP-rankingen.

 

 

Pressbilder: info@stockholmopen.se