Nyheter

oktober 23, 2016

Del Potro fick lyfta trofén

Juan Martin del Potro blev för tuff för amerikanen Jack Sock. Argentinaren vann finalen med 7-5 6-1 inför fullsatta läktare.

Det blev Juan Martin del Potro som fick lyfta trofén i Kungl. Tennishallen. Den 198 cm långa argentinaren, som fick ett wild card till turneringen, har dominerat med sin forehand under veckan och det gjorde han även i dag. Efter matchen fick han beröm av sin motståndare.
– Han spelade bra så det var tufft för mig i dag. Han servade jättebra och höll sina servegame ganska enkelt och jag fick stor press i mina servegame, sa Jack Sock
 
Argentinaren har inte kunnat spela så mycket som han vill de senaste åren på grund av skador. Hans senaste titel kom 2014 i Sydney.
– Jag har försökt bli hel under några år och förväntade mig inte att vinna en titel här. Den här vinsten är viktig för motivationen att fortsätta framöver
 
Han kan fortfarande inte gå för full med sin backhand men tycker att han tack vare det har utvecklat sitt spel.
– Jag tycker att jag spelar bra tennis med min slice och stoppbollar. Jag njuter av min tid på banan.
 
I och med segern utjämnade han den inbördes statistiken mot Jack Sock till 1-1. Han trivs i Stockholm och under presskonferensen öppnade han dörren för att komma tillbaka.
– Om jag får ett wild card nästa år igen så kommer jag, sa han och skrattade.