Nyheter

oktober 21, 2018

Publikfavoriten Tsitsipas vann Intrum Stockholm Open

Stefanos Tsitsipas är första spelare från Grekland att vinna en ATP turnering och att vinna den första i Stockholm "I am so happy right now".

Kungliga var slutsålt. Finaldagen var kommen. Huvudrollsinnehavarna i finalen var Ernests Gulbis och Stefanos Tsitsipas. Hans Kungliga Höghet Prins Daniel satt på läktaren och oavsett vem som kom att vinna skulle historia än en gång skrivas i Kungliga Tennishallen.

Ernests Gulbis kunde bli den första kvalspelaren att vinna i Stockholm och skulle den unge Stefanos Tsitsipas vinna skulle det bli hans första titel på touren. Det var upplagt för en dramatisk drabbning mellan två spelare som imponerat stort under veckan.

Finalen startade med en flärdfull och fin inledning där bollkallarna gjorde entre till Aviccis sång Levels och sjöng därefter Without you.

Gulbis och Tsitsipas första möte startade med fördel till Tsitsipas där greken gjorde serveess. Tsitsipas tog även andra set men därefter tog sig letten in i matchen till 2-1. Tsitsipas första Hawk-eye i fjärde game gav Gulbis rätt och ställningen utjämnades till två lika.

Tsisipas fortsatte att hålla sin serve även i femte game och avslutade med ett servess. Med ställningen 3-2 till Tsitsipas i det sjätte gamet och med Gulbis tur att serva tog Gulbis hem gamet med två servess och en rejäl duell. Det sjätte gemet gav Gulbis bort till greken när han gjorde flera enkla missar. De båda spelarna höll därefter sina respektive servar vid 4 lika. Gulbis vann en spännande duell där Tsitsipas gick fram på nät. Trots det vann Tsitsipas gamet och det blev 5-4. I femte game bröt till sist Tsitsipas Gulbis serve och tog första set med 6-4.

I början av det andra setet visade både Gulbis och Tsitsipas prov på att de är stadiga i sina egna servegame. Fram till ställningen 5-4 var båda spelarna hundraprocentiga i att vinna poängen när de satte sin förstaserve. Vid ställningen 5-4 skapade dock Tsitsipas 3 matchbollar då Gulbis för första gången i det andra setet inte lyckades vinna poängen efter sin första serve. Tsitsipas tog till vara på den första matchbollen och skrev slutresultatet till 6-4 6-4. Detta var den första titeln i Tsitsipas karriär.