Barn och Ungdom

 

Intrum Stockholm Open satsar hårt på barn- och ungdomsaktiviteter. Barnen är en otroligt viktig del för oss och för svensk tennis, varför vi hela tiden försöker göra vårt bästa för att ge barn runt om i landet möjlighet att pröva på tennis.
Genom olika barn- och ungdomsaktiviteter försöker vi sprida tennis på olika nivåer runt om i hela Sverige. Från Pirres Pokal för elitjuniorer till Stockholm Open Tour som är världens första mini-, midi- och maxitennistour. Som det stora tennisevenemanget vi är medföljer även ett stort ansvar att vara ambassadör för svensk tennis. Vi vill stimulera barn och ungdomar till att aktivera sig, prova på tennis och ha väldigt kul! Många av våra sponsorer håller med oss, varför vi också har möjlighet att utöka och bredda våra arrangemang för varje år. Här kan du läsa om våra olika aktiviteter och få en överblick av våra ungdomssatsningar. Är ditt barn med?

Stockholm Open Tour

SO Tour är framtagen för att stimulera de barn i tennisskolan som redan är tävlingsinriktade, samt för alla som vill känna på hur det känns att tävla i tennis.

Tycker barnen att det är roligt så har vi lyckats, säger Anders Heimklo, Tennis Stockholm, initiativtagare och projektledare för tävlingen.

SO Tour består i år av ca 500 tävlingar som genomförs på lokala tennisklubbar runt om i Sverige för barn i åldrarna 6-12. SO Tour har blivit en mycket populär tävlingsform som växer snabbt och är nu Sveriges största tennisturnering. År 2008 deltog över 2000 barn i 50 tävlingar i Stockholmsområdet. I år förväntas 10.000-12.000 barn att deltaga i hela Sverige. Samtliga Sveriges tennisregioner är med och arrangerar och SO Tour förväntas växa ytterligare år 2018.

SO Tour är indelad i tre ålderskategorier (Mini: 6-8 år, Midi: 8-9 år samt Maxi; 9-12 år). Man spelar med Tretornbollar, och har banstorlek och nät som är anpassade efter barnens ålder. Samtliga deltagare får t-shirt och medalj. Framgångskonceptet i tävlingen går ut på att få alla deltagare att KÄNNA SIG SOM VINNARE.

Info om SO Tour finner du på
http://www.tennisstockholm.se/tavlingochseriespel/SOTOUR/2019/

Pirres Pokal

Svenska Tennisförbundet arrangerar årligen en lagtävling för Sveriges bästa pojkjuniorer (under 14 år) där samtliga Sveriges regioner är representerade. Varje lag består av 6 spelare och i varje lagmatch spelar man 4 singelmatcher och 2 dubbelmatcher. Finalen spelas i Kungliga Tennishallen under finalhelgen av Intrum Stockholm Open.