Event

juni 18, 2018

Giving Back Seminarium

Giving Back är ett inspirerande seminarium där moderator Peter Wallin intervjuar hur man genom sitt entreprenörskap och företagande kan bidra till en bättre framtid. Tillsammans med Stefan Krook, Anna Laurell Nash, Anna Ryott och Måns Zelmerlöw bjuds det på inspirerande berättelser från deras karriärer om hur de kunnat ge tillbaka.

 

Program

Seminarium 15.30-17.15

Middag & Mingel 17.15

Tennis 18.30

 

I paketet ingår förutom seminarium, hospitalitypaket med tennisbiljett och mat i Business Lounge.

 

Pris: 2500:-/pers. ex.moms

 

Läs mer och boka!

 

Om talarna:

 

Zelmerlöw & Björkman Foundation

Måns bedriver tillsammans med Jonas Björkman Zelmerlöw & Björkman Foundation där det lyckas slå ihop sina två största intressen, att sjunga och spela tennis. Tillsammans har de tack vare sitt gedigna arbete lyckats finansiera fyra skolor och en femte är på gång.

ZB är en stiftelse för att skapa en bättre framtid för utsatta barn och ungdomar. Stiftelsen grundades 2013 av Måns efter ett besök i Sydafrika. Han mötte där elever som kunde utstråla otroligt mycket glädje och hopp, trots dåliga förutsättningar. En tredjedel av eleverna levde med HIV/Aids, många av dem var föräldralösa och levde i total fattigdom, men ändå fanns en sådan glädje; varför viljan att göra mer växte sig starkare. Men han behövde pengar och stöd, och Jonas Björkman blev en perfekt partner i stiftelsen. Båda har på var sitt håll samlat in mycket pengar till välgörenhet men har ofta gjort det med en känsla av otillfredsställelse angående ovissheten kring hur pengarna hanterades.

 

GoodCauses

 

Stefan Krook är serie-entreprenören från Handels som utmanar jättarna inom telekom, el, finans och nu post. Tillsammans med Karl-Johan Persson driver han nu bolag som ger hela utdelningen till välgörenhet. Hör Stefan berätta om sin resa med Glocalnet från succé till att tvingas svika sina egna visioner, värderingar och drömmar då it-bubblan brast år 2000.

 

År 2004 var Stefan i startgroparna att starta i gång elbolaget God El, en konkurrent till jättar som Fortum, Eon, och som skulle ge bort hela utdelningen till välgörande ändamål. Han hade tagit stort intryck av tibetanska buddhismens andlige ledare Dali Lamas bok "Lycka" som hävdar att människan blir lycklig av att hjälpa andra.

 

- Drivkraften var att göra det jag är bra på och vända kraften i det till något gott.

 

Idag arbetar Stefan som VD i Kivra samt som ordförande i GoodCauses. I den ”Goda” gruppen ingår i dag elhandelsbolaget God El, fondbolaget God Fond och stiftelsen som äger dem, GoodCause. Visionen är att Stiftelsen GoodCause ska äga och driva flera bolag med samma grundkoncept; enkla, ärliga och prisvärda produkter och tjänster samt att all avkastning går till välgörenhet.

 

Ordförande Summa Equity & Styrelseledamot Norrsken Foundation

Anna Ryott Sveriges Mäktigaste Samhällsförändrare 2018. Hon gjorde raketkarriär i det privata näringslivet innan hon sadlade om till att arbeta med välgörenhet, först på Unicef och sedan som generalsekreterare för SOS Barnbyar. Efter det blev Anna vd för Swedfund, svenska statens eget riskkapitalbolag för hållbart företagande runt om i världen. På hösten 2017 fick Anna veta att hon personligen står inför sin tuffaste utmaning i livet, en aggressiv form av bröstcancer. Trots det var Anna fast besluten att snabbt komma igång med sitt nya jobb på Norrsken Foundation och sina planer med utrullningen utomlands.

Som tidigare vice vd och idag Styrelseledamot i Norrsken arbetade Anna Ryott tillsammans med vd:n Erik Engellau-Nilsson med Norrskens alla tre ben: fonden som investerar i sociala entreprenörer, det egna labbet där Norrsken utvecklar sina egna initiativ och själva huset som erbjuder lokaler för startup-bolag. Men hennes främsta fokus är de planerade utlandsetableringarna.

”Jag tror att det är här jag kan göra störst skillnad, tillsammans med alla fantastiska entreprenörer som Norrsken stödjer. Norrsken har skapat en unik plattform där teknik kan möta idéer för att lösa global samhällsproblem. Jag tror vi kan göra enorm nytta genom att etablera Norrskens ekosystem i städer runt om i världen.”

 

Anna Laurell Nash

Hon blev den 30 september 2005 den första kvinnan att utses till årets boxare i Sverige, vann sitt andra VM-guld i den´2 oktober 2005 då hon besegrade Olga Novikova från Ukraina i finalen i 75-kilosklassen. Sitt första VM-guld tog hon 2001. Hon har även tagit tre EM-guld och sju SM-guld samt silver i Europeiska spelen 2015. Efter sin avslutade karriär har Anna gett tillbaka till idrotten i forma av att stötta och motivera ungdomar i förorten att välja rätt bana i livet. Anna vet hur man gör för att ta sig till toppen, både i idrotten och studierna, om och om igen! På vägen har Anna lärt sig en del knep som gjort det lättare att klättra upp igen när hon har fallit, såsom i studier, på arbetsmarknaden, i idrottskarriären och som doktorand.

 

BOKA SEMINARIUM PAKET