Nyheter

oktober 19, 2019

TV: Hur är det att jobba som bollkalle under Intrum Stockholm Open?

Hur är det att jobba som bollkalle under Intrum Stockholm Open?

Julie Nobel, 12 år, tar med oss bakom kulisserna!

Se klippet här 

 

KÖP BILJETT

 

 

oktober 19, 2019

TV: Hyllningsvideo och efter-match intervju med Janko Tipsarevic

Intrum Stockholm Open 2019 är den tidigare världsåttan Janko Tipsarevic sista ATP-tävling i karriären.

Hör efter-match intervjun med serben där en påtagligt tagen Tipsarevic får summera sin karriär. 

I klippet ser ni också en hyllningsvideo. 

Se klippet här

 

KÖP BILJETT

 

 

oktober 19, 2019

Krönika, lördag: "Vet hur det känns att höja segerbucklan"

Två av de fyra semifinalisterna i singeln i årets Intrum Stockholm Open jagar sin första åtråvärda singeltitel på ATP-touren och kommer naturligtvis att göra allt för att vinna årets SO.

Det handlar om Denis Shapovalov och Filip Krajinovic.

De andra två semifinalisterna – Pablo Carreno Busta och Yuichi Sugita – vet hur det känns att höja en segerbuckla mot skyn.

 

Att det inte finns svensk medverkan på banan nu när turneringen ska avgöras under de sista två speldagarna är kanske inte helt oväntat.

Men det fanns hyfsade förhoppningar om att Mikael Ymer skulle kunna vara med och kriga om de sista spetsplatserna i turneringen.

Mike kom till turneringen med hysteriskt fin form efter två raka Challenger-titlar och verkade hur stabil som helst i segermatchen mot Joao Sousa i öppningsronden.

Det här kunde bära långt, insåg man, och den bilden förstärktes av att flera tunga toppnamn också föll bort tidigt.

Nu blev det inte så, och ingen skugga ska falla över Mikael Ymer som gjorde en stark turnering och som nu har fått sitt genombrott och snart kan börja processen på allvar med att försöka etablera sig på ATP-touren.

Så till nästa års Intrum Stockholm – ja, då kan det hända saker och Sverige äntligen vara med i leken igen på allvar på herrsidan.

 

På dubbelsidan fanns också stora förhoppningar på förhand om att bröderna Ymer och Robert Lindstedt (i par med Radu Albot) skulle kunna utmana om titeln, men det blev tyvärr kemiskt rent på svensk medverkan i slutfasen även av dubelklassen.

Dock är det mycket kvalitativa dubbelspelare som finns kvar i fältet. Paret Kontinen/Roger-Vasselin är redan klart för final, där antingen Rojer/Tecau eller Soares/Mate Pavic väntar. Det är klass rakt av.

 

Vem vinner då singeltiteln?

Ja, varför inte Denis Shapovalov som trots sin stora talang och omskrivenhet som en av tourens kommande storstjärnor ännu inte har nått någon final på ATP-nivå.

Det är dags för det nu. Levererar han tennis på den nivå han gjorde mot Stebe i kvarten i går bör han vinna matchen mot Sugita.

Japanen ska dock inte underskattas. Han har kommit smygande bakifrån som han gjorde vid en hel del tillfällen under genombrottsåret 2017 då han var i kvarten i storturneringar som Cincinnati och Barcelona.

Denis Shapovalov har helt klart störst och bäst spets av de två, men kanadensaren är ganska ojämn och kan blanda riktigt vassa insatser och bländande spel med djupdykningar då spelet inte alls stämmer.

 

Den andra semifinalen mellan Krajinovic och Carreno Busta har förutsättningar att bli en både sevärd och jämn tillställning.

Krajinovic var riktigt tät och laddad mot Nishioka i kvarten i går och har tunga vapen i sitt spel, men Carreno Busta är en bollmaskin som börjat tugga igång igen på allvar mot de höjder då spanjoren för två år sedan var världstia efter semifinal i US Open och kvartsfinal i Franska mästerskapen.

 

KÖP BILJETT

 

 

oktober 18, 2019

Superlöftet Shapovalov jagar sin första ATP-titel i Stockholm

Superlöftet Shapovalov jagar sin första ATP-titel i Stockholm

Imorgon höjs temperaturen rejält i Kungl. Tennishallen när semifinalerna avgörs i årets Intrum Stockholm Open. Frågan det surras mest om är om unga karismatiske Denis Shapovalov från Kananda, ska lyckas ta hem sin första ATP-titel. 

20-årige Shapovalov spelade enligt honom själv i det närmaste felfri tennis i kvartsfinalen då han - med sin imponerande enhandsbackhand - besegrade tysken Cedric-Marcel Stebe, som dagen innan slog ut svenskhoppet Mikael Ymer.

Denis Shapovalov ställs under lördagen mot Yuichi Sugita, Japan. I den andra semifinalen möts Filip Krajinovic, Serbien och Pablo Carreno Busta, Spanien.

Shapovalov fick sitt stora genombrott när han som 18-åring tog sig till semifinal i Masterstävlingen Canadian Open 2017 efter segrar mot Juan Martin Del Potro och Rafael Nadal.

Intrum Stockholm Open 2019 är den 51:a upplagan sedan starten i Kungl. Tennishallen 1969. Fem spelare har hittills vunnit sin första ATP-titel i den anrika turneringen. Bland annat Grigor Dimitrov, 2013 och Stefanos Tsitsipas, 2018.

För bilder se www.stockholmopen.se/press

 

KÖP BILJETT

 

 

oktober 17, 2019

Fredagens Order of Play!

Vi närmar oss slutskedet av Intrum Stockholm Open 2019. Det är nu det ska avgöras!

 

7 matcher hittar vi när vi snabbt kastar ett öga på fredagens spelschema.

 

Först ut på centercourten är tredjeseedade Soares/Pavic mot Lindstedt/Albot. Det sistnämnda paret bör nästan benämnas som ett helsvenskt sådant då moldaven Radu Albot coachas av Magnus ”Maggo” Tideman. 

 

Pavic/Soares är i och med sin höga seedning förhandsfavoriter på pappret men Lindstedt/Albot ska och bör inte underskattas. Förhoppningsvis kan tennispubliken i Kungl. Tennishallen bära fram Lindstedt/Albot till en plats i lördagens semifinal!

 

Krajinovic - Nishioka är första singelmatch ut på centercourten och ska man vara lite kritisk mot övriga spelare, och samtidigt positiv i samma skede, är det kanske två spelare som har visat bäst form hittills i veckan. 

 

Vill man se två spelare i sitt bästa slag bör man definitivt bänka sig här!

 

Sista dagsmatchen på centercourten har vi i form av Pablo Carreno Busta och Sam Querrey. Den storservande amerikanen visade nerver av stål mot Grigor Dimitrov tidigare i veckan när den andraseedade bulgaren besegrades efter ett avgörande sets tiebreak. 

 

Carreno Busta har i princip inte missat en boll under hela veckan vilket bäddar för en intressant matchup. Spanjorens bollsnåla och idérika spel mot Sam Querreys aggressiva inomhustennis. Vem drar det längsta strået? 

 

Fredagar i Intrum Stockholm Open brukar i regel betyda fullsatta läktare och ett otroligt drag runtom banorna. Räkna med ett ruggigt högt tryck när fredagens första kvällsmatch och Shapovalov - Stebe gör entré. Förbered er gärna med popcorn och dylikt för här kommer det bli underhållning så det sjunger om det!  

 

I fredagens sista kvällsmatch kommer vi se Janko Tipsarevic och Lucky Losern Yuichi Sugita göra upp om en semifinal-biljett. 

 

Ska japanen som har verkligen fått det att flyta under Intrum Stockholm Open, och också vunnit sina första matcher på ATP-touren i år, eller Janko Tipsarevic som är inne på sista versen, ta den åtråvärda biljetten? Sista versen i det avseendet att Janko Tipsarevic gör sin sista ATP-tävling någonsin i karriären. Även om han själv skulle lyfta trofén på söndag, som han själv sagt tidigare. 

 

På bana 1 hittar vi två dubbelmatcher där den första går av klockan 13:00, vilket borde intressera en hel del sett ur ett svenskt perspektiv. André Göransson närmar sig topp-100 på dubbelrankingen och har i par med Nathaniel Lammons tufft motstånd mot förstaseedade Rojer/Tecau. 

 

Koolhof/Martin - Kontinen/Roger-Vasselin är en annan högklassig dubbelmatch som går av på bana 1. Två bataljer som verkligen kan rekommenderas om man vurmar lite extra för den härliga och gastkramande spelformen. 

 

 

KÖP BILJETT

 

 

oktober 17, 2019

Krönika: "Ringräven Janko Tipsarevic"

Mikael Ymer skapar tryck i Kungl. Tennishallen och runt Intrum Stockholm Open, och ökade definitivt pulsen i turneringen när han spelade bort rutinerade Joao Sousa efter en mycket solid insats.
Ikväll går han upp mot tysken Cedrik-Marcel Stebe och slåss om en kvartsfinalplats i en match där han måste ses som favorit.
Andra SO-godbitar under torsdagen är Fabio Fognini mot Janko Tipsarevic och Denis Shapovalov mot Alexei Popyrin.


Vi visste att Mikael Ymer är i sitt livs form som seniorspelare och att han gjort stora framsteg kvalitetsmässigt under den här säsongen. Men förmodligen var det ganska många åskådare som överraskades över hur stark och solid han har blivit, när de bevittnade holmgången mot Sousa.
Enormt stabilt grundspel, mycket bra returer och ett påtagligt förbättrat servande som nu ger utdelning.
Sousa försökte och försökte komma igenom den svenska garden, men blev bara mer och mer frustrerad och bråkade med allt och alla på läktarna, kändes det som, när Ymer fick tillbaka det mesta i spel.
Ja, det krävs ganska mycket för att besegra Mikael Ymer just nu.
Nu ska man akta sig för att ta ut svängarna för mycket, men helt omöjligt är det faktskt inte att Mikael Ymer kan vara med och hugga på titeln på söndag. Det kan ju visserligen låta orimligt eftersom man här pratar om en spelare som bara har ett fåtal ATP-turneringar hittills på sitt cv, men det finns faktiskt en chans.

Vem är då denne Cedrik-Marcel Stebe? undrar kanske en del som inte följer tennistouren slaviskt vecka ut och vecka in.
En ganska talangfull spelare som spåddes en ljus framtid inom tennisen, men som likt Juan Martin del Potro fått stora delar av sin karriär förstörd av skador, skador och åter igen skador. Inga jämförelser i övrigt.
2011 fick han lite av ett genombrott då han två gånger på kort tid besegrade toppspelaren Nikolay Davydenko och även tog skalper mot Juan Carlos Ferrero och Fabio Fognini.
Den nu 29-årige tysken spelar med vänsterfattning och kör dubbelfattat på backhandsidan.
Många räknade nog bort tysken från möjligheten att komma tillbaka till touren när han 2018 tvingades genomgå ännu en operation. Men han har gjort en relativt stark comeback i år och till och med varit i en ATP-final – på gruset i Gstaad i somras (föll mot Ramos Vinolas).
Och i US Open slog han Filip Krajonovic i öppningsronden och pressade Marin Cilic till en hård fyrasetare i omgång 2, vilket vittnar om att det finns kapacitet och att man inte ska underskatta honom.
Vi sticker ändå ut hakan och tror att Mikael Ymer vinner kvällens match i Intrum Stockholm Open.

Fabio Fognini är toppseedad i årets Intrum Stockholm Open. Ikväll kliver den karismatiske profilen in i turneringen och han gör det mot den rutinerade ringräven Janko Tipsarevic som är ute på sin avskedsturné innan han lägger tävlingsracketen på den berömda hyllan efter säsongen.
Självklart vill serben avsluta in style och kan mycket väl göra livet surt för Fognini om denne inte vaknat på rätt sida. Då vet vi av erfarenhet att italienaren kan vara ytterst ojämn och ibland inte heller förefalla fullt motiverad.
En taggad Fognini – och det borde han ju vara nu när han jagar plats i ATP-slutspelet i London – bör däremot vinna den här matchen.
Grusspecialist – javisst! Men Fabio Fognini är ytterst kompetent även inomhus och förmodligen underskattad som inomhusspelare.
Formen då? Helt okej igen efter en dipp under sommaren. Under de senaste två veckorna, i Peking och Shanghai, har det blivit kvartsfinalplatser.

Första kvällsmatchen, innan Mikael Ymer och Stebe tar centercourten i besittning, är mötet mellan den högt profilerade framtidsstjärnan Denis Shapovalov och uppåtgående ryssen Alexei Popyrin. "Shapo" är för det mesta underhållande att se på och matchen har goda förutsättningar att bli det också.
Extra intressant också med tanke på att segraren i den här matchen kan få möta Mikael Ymer i kvarten.

 

KÖP BILJETT

 

 

oktober 17, 2019

TV: Tvättmästaren Boris: "Älskar du inte ditt jobb måste du sluta"

Möt underbara Boris som i 20 års tid har haft hand om alla spelares och turneringens tvätt.
Han älskar sitt jobb. Och har inga planer på att sluta.

Se klippet här  

 

KÖP BILJETT

 

 

oktober 17, 2019

Autografskrivning med Nishioka!

Klockan 18:00 blir det autografskrivning med 74-rankade japanen Yoshihito Nishioka.

Autografskrivningen sker i Spendidos monter - varmt välkomna!

 

KÖP BILJETT

 

 

oktober 17, 2019

TV: Grigor Dimitrov under press: "Jag är en usel sångare"

Först ut var den norska sensationen Casper Ruud.

Nu tar vi tempen på den tidigare världstrean och Intrum Stockholm Open-vinnaren 2013 - Grigor Dimitrov.

Mycket nöje!

Se klippet här

 

 

KÖP BILJETT

 

 

oktober 16, 2019

Torsdagens Order Of Play - Popcornmatcher i överflöd!

Vi vågar redan nu sticka ut hakan och garantera tennisunderhållning i världsklass när nu Intrum Stockholm Open har nått torsdag. 


Häng med oss - nu kör vi!

 

Pablo Carreno Busta och Gianluca Mager inleder torsdagen på centercourten i Kungl. Tennishallen. En match på förhand man kanske inte hoppar till av, men låt er inte underskattas.  

 

Både Carreno Busta och Gianluca Mager har ganska identiska spelstilar ändå. Aggressiva från baslinjen, missar sällan och kan snabbt skifta från defensiv till offensiv och vice versa. Kanske skulle man också sträcka så långt som att Gianluca Mager är fattigmannens Carreno Busta, vilket också spanjorens ranking visar. 

 

35-rankade Carreno Busta mot 124-rankade Mager, varav den sistnämnda fick en ny chans i tävlingen i form av en Lucky Loser-biljett.

 

Det här borde gå ganska snabbt till ändå i spanjorens favör men för att dra till med en seglivad klyscha, som också stämmer - bollen är rund. 

 

Fabio Fognini, världstolva och förstaseedad i tävlingen, gör entre för första gången i årets Intrum Stockholm Open. Motståndet står den tidigare världsåttan Janko Tipsarevic för. 

 

Fognini är förhandsfavorit på pappret och matchen kan mycket väl bli Janko Tipsarevic någonsin på ATP-touren. Serben har nämligen annonserat att Intrum Stockholm open 2019 blir hans slutgiltiga tävling och vi är hedrade att Tipsarevic valt just Stockholm. 

 

Fabio Fognini kommer alltid vara just Fabio Fognini, vilket betyder att i princip vad som helst kan hända. 

 

34-rankade kanadensaren Denis Shapovalov gör likt Fabio premiär i årets upplaga av tävlingen och trots att Alexei Popyrin inte är ett väletablerat namn på ATP-touren ännu blir det här en tufft nöt att knäcka. Australiensaren gjorde om bedriften från fjolåret, nämligen att gå rent i kvalet. 

 

Popyrin har redan fått känna på bollar, banor, atmosfären och spelat tre matcher.. Faktorer som inte bör glömmas bort. 

 

Sista kvällsmatchen går mellan Sverigettan på herrsidan, Mikael Ymer, och 213-rankade tysken Cedrik-Marcel Stebe. 

 

Svensken har ett ypperligt läge att ta sig vidare till en kvartsfinal i tävlingen, vilket skulle höja statusen och temperaturen på tävlingen ett par snäpp högre!

 

”Micke” har inte förlorat en match inomhus sedan i februari i år, vilket säger det mesta om svenskens år hittills. 

 

Räkna med ett kokande Kungl. Tennishallen när Mikael Ymer och Cedrik-Marcel Stebe gör upp i torsdagens sista kvällsmatch på centercourten!

 

Tre dubbelmatcher är samtliga schemalagda på Bana 1. Ett måste för alla dubbelfantaster. 

 

Inglot/Krajicek och Koolhof/Martin är en batalj som på förhand inte talar om särskilt många breaks och darrande servegem. 

 

Rojer/Tecau - Monroe/Querrey och Kontinen/Roger-Vasselin VS Dodig/Polasek är ytterligare två matcher som vankas dubbelgodis. 

 

Det är på Intrum Stockholm Open det händer!

 

 

KÖP BILJETT

 

 

oktober 16, 2019

Krönika inför onsdagen: "Kan bli en bra dag på jobbet för Mikael Ymer"

Mikael Ymer vet knappt hur det känns att förlora. Med tolv raka segrar kliver han på onsdagen in i Intrum Stockholm Open i en mycket intressant match mot portugisen Joao Sousa.

En annan av dagens godbitar är Grigor Dimitrovs match mot Sam Querrey.

 

Mikael Ymers formtopp och entré på topp 100 nyligen har naturligtvis skruvat upp förväntningarna rejält från fans och media, men själv verkar han hur cool som helst och sätter inte någon press på sig.

– Allt som jag kan åstadkomma här är ren bonus, säger han.

Det är nog en klok taktik. För även om han är inne i ett stim av segrar där mycket rullar på av sig själv ska man veta att han är tämligen orutinerad i ATP-sammanhang och bara spelat några få turneringar på ATP-touren hittills under sin relativt korta seniorkarriär.

Att växa in i rollen som en stabil ATP-spelare med allt vad det innebär av kontinuitet, jämnhet och kvalité som behövs är en process som tar tid.

Men med den ranking han nu spelat till sig (75 den här veckan) – och där han så sent som för bara några veckor sedan tog det historiska klivet in på topp 100 – har han satt sig i en position där han framåt har alla möjligheter att försöka etablera sig på ATP-touren.

Nästa säsong gäller det att utnyttja chansen i kanske främst 250-turneringar. Skillnaden mellan riktigt bra Challengers och en del 250-turneringar är inte så stor alla gånger.

Däremot är det naturligtvis en helt annan sak att kunna göra gångbara resultat när motståndet skärps rejält om man kommer upp på till exempel Masters-nivå och riskerar betydligt tuffare motstånd redan tidigt i turneringarna.

 

Mikael Ymers utveckling under det här året är däremot fascinerande. På den avslutande rankingen under förra årets säsong låg han på plats 255 och fick kvala för att ens komma in i Challenger-turneringar. Det fanns till och med de "experter" som började avskriva hans möjligheter att "bli något" som internationell tennisspelare.

I dag intar han positionen som 75:a i världen. Det är en klättring som man inte skojar bort och som självklart också visar att han gjort stora framsteg i sin utveckling som spelare med förbättrad serve, ett ännu mera stabilt grundspel och ett självförtroende som växer sig allt starkare.

Och i takt med att hans självtillit och självförtroende växt ökar respekten för honom bland motståndare. Mikael Ymer är ingen lätt lottning längre i en Challenger och kanske snart inte heller i en ATP-turnering.

Mikael Ymers egen förklaring till den här utvecklingen, som resultatmässigt har varit explosionsartad under den senaste tiden, är att han varje dag jobbar stenhårt för att bli en bättre tennisspelare.

Just det där med ranking är av naturliga skäl väldigt intressant runt Mike just nu. Inte minst också eftersom han jagar plats i Next Gen-slutspelet i Milano.

Men själv lägger han inte mycket fokus på sin ranking. "Jag blir bara stressad av ranking och att titta på rankinglistor", hävdar han.

Hans chanser mot Joao Sousa då?

Ja, det känns som en relativt öppen match i förhandsspekulationerna. Sousa är mera rutinerad, inget snack om den saken, men Mikael Ymers form och spelstyrka just nu gör att han har en bra chans.

 

Efter singeln ska Mike dessutom spela dubbel uppe på bana 1 tillsammans med brorsan Elias, och vi vet ju vad de kan åstadkomma i SO.

Att motståndet dessutom består av dubbellegendaren Robert Lindstedt i par med Radu Albot gör att det lär bli knökfullt runt banan.

När Mikael Ymer får frågan vad han mest ser fram emot under årets Intrum Stockholm Open svarar han utan att tveka det minst: "Att spela dubbel med Elias!"

Det här kan bli en bra dag på jobbet för Mikael Ymer.

 

Under onsdagskvällen intar dessutom andraseedade publikfavoriten Grigor Dimitrov centercourten i match mot servespecialisten Sam Querrey. Kan bli hur kul som helst även det.

Dimitrov har under de senaste månaderna arbetat sig tillbaka från kolkällaren – där han hållit till under ganska lång tid – till finrummet där han hör hemma.

2017 års ATP-slutspelsvinnare har verkligen inte rosat marknaden sedan dess, men i årets US Open fick han plötsligt tillbaka det spel som tidigare gjort honom till en topp 10-spelare.

I New York besegrade han Roger Federer i kvarten och föll sedan i semin mot Daniil Medvedev. Så Grigor Dimitrov känns stekhet igen.

 

KÖP BILJETT

 

 

oktober 15, 2019

Tennisgodis under onsdagen i Intrum Stockholm Open!

Det är upplagt för tennisgodis under onsdagen i Intrum Stockholm Open. 


8 matcher hittar vi på schemat varav andraseedade världsstjärnan Grigor Dimitrov och Sverigettan på herrsidan, Mikael Ymer, går in i tävlingen!

 

Centercourten i Kungl. Tennishallen inleds med fyra dubbelspecialister i form av Pavic/Soares och O’Mara/Skupski. 

Favoritskapet bör ligga på det förstnämnda kroat/brasilianska paret. Dock ska tilläggas att Johny O’Mara vann dubbeltävlingen 2018, då med Luke Bambridge från Storbritannien. Dubbelgodis är att vänta. 

 

Det är bäddat för en mycket välspelad tillställning när 74-rankade Yoshihito Nishioka och 29-rankade Taylor Fritz går in på centern efter ovanstående dubbelmatch. 

Fritz och Nishiokas respektive spelstilar talar också för att det här kommer bli en match som verkligen bjuder upp till dans. Fritz, hårtslående från bakplan och kryddat med en serve i absolut världsklass. Nishioka, blixstsnabb, täcker av banan med sin intensiva rörelseschema bättre än de flesta på touren och en spelare som också gärna kontraslår i slagduellerna. Det här vill man inte missa!

 

Efter dagens andra match på centercourt är det dags för svenskhoppet Mikael Ymer och Joao Sousa att äntra banan. Mikael har inför Intrum Stockholm Open 2019 12 raka vinster på touren, två challengertitlar och på det en alldeles ny oljemålning hemma i förrådet. Oljemålningen fick svensken som segerpris efter vinsten i Orleans Challenger. 

 

”Micke” går in i tävlingen med ett mäktigt självförtroende och gör så mot portugisen, 64-rankade Joao Sousa. Sousa höjer sig i princip alltid när det vankas 250-tävlingar på ATP-touren, vilket också troféskåpet visar med tre vunna titlar i samma kategori. Sousa är en spelare som sällan ger bort något gratis. En beskrivning som också är synonymt för Mikael Ymers tennis. 

 

Storservaren Sam Querrey och andraseedade, den tidigare världstrean och turneringssegrare i Intrum Stockholm Open 2013 - Grigor Dimitrov!

Grigor spelade senast i tävlingen för två år sedan och fick då se sig besegrad mot Juan Martin Del Potro i finalen. Stockholm är speciell mark för bulgaren och förutsättningarna för en riktigt fin vecka finns där. 

 

Sam Querrey ska och bör dock inte underskattas. Amerikanen har en serve som kan sätta griller i huvudet på i princip varenda spelare på touren. Har Querrey en bra dag och ”känner bollen” kan det här bli en tuff utmaning för Dimitrov. Smälla kommer det garanterat göra. 

 

Order of play på centercourten avslutas med Daniel Evans och vinnaren av Ruud/Krajinovic. En batalj som kommer bli underhållande och sevärd oavsett vem som står på andra sidan nätet för Evans. Varför? Jo, Evans. Kanske är britten startfältets mest sevärda spelare. Det händer alltid något runt just Daniel Evans. Sevärd, som sagt.

 

På bana 1 ser vi tre matcher under onsdagen varav fyra svenskar är högst inblandade. 

André Göransson närmar sig topp-100 på världsrankingen i dubbel (#118) och har fått ett wildcard tillsammans med amerikanen Nathaniel Lammons. Motståndet står Andujar/Granollers för. 

Den tidigare finska världsettan Henri Kontinen gör också entre i tävlingen med fransmannen Edouard Roger-Vasselin. Motståndet där stavas Fritz/Opelka. 

 

Sist men definitivt inte minst, om vi pratar ur ett rent svenskt perspektiv, har vi bröderna Ymer mot Lindstedt/Albot. Tre svenskar, plus en spelare med en svensk tränare, Magnus Tideman. Vi vågar gissa på att sittplatserna uppe på bana 1 kommer fyllas ganska snabbt!

 

 

 

KÖP BILJETT

 

 

oktober 15, 2019

Glödheta stjärnan Rebecca Peterson håller presskonferens under Intrum Stockholm open

Glödheta tennisstjärnan Rebecca Peterson åter i Sverige

- håller presskonferens under Intrum Stockholm Open

 

Sveriges bästa tennisspelare, 24-åriga Rebecca Peterson, vann precis sin andra WTA-titel på fem veckor när hon förra veckan vann turneringen i Tianjin, Kina. Rebecca spelar sitt livs tennis just nu och när den nya WTA-rankingen presenterades på måndagen placerade sig Peterson på plats 44 på rankingen, vilket är hennes hittills högsta notering i karriären. De senaste månaderna har Rebecca slagit världsstjärnor som Venus Williams, Johanna Konta och Sloane Stephens, samt vunnit WTA-tävlingarna i Nanchang och Tianjin.

 

Torsdagen den 17 oktober klockan 15:30 hålls en presskonferens med Rebecca i Kungl. Tennishallen i samband med Intrum Stockholm Open. Därefter genomför hon ett träningspass klockan 17:00 med tillgång för media. 

 

Rebecca kommer berätta om sina framgångar på WTA-touren de senaste månaderna, hennes satsning på OS i Tokyo, Grand Slams och en nyhet som kommuniceras vid torsdagens presskonferens. Förutom Rebecca kommer hennes tränare och pappa Mart, samt hennes tränare Thomas Högstedt vara på plats.

 

Varmt välkomna önskar Intrum Stockholm Open samt Rebecca Petersson med team.

Datum: 17 oktober 2019

Tid: Klockan 15:30 och 17.00 (träning)

Adress: Kungl. Tennishallen, Lidingövägen 75, 115 41 Stockholm

 

För ytterligare information och ackreditering, vänligen kontakta:

 

Maria Nobel, Press Officer Intrum Stockholm Open på mail. 

Email: press@stockholmopen.se

 

 

 

KÖP BILJETT

 

 

oktober 15, 2019

Norska sensationen och Sverigtvåan på herrsidan går in i tävlingen!

Casper Ruud vill mer än gärna bräcka Sverige i tennis. Och killen är ju så in i Norden bra att han mycket väl kan lyckas med den ambitionen och bli den världsstjärna i tennis som hela

Norge drömmer om just nu.
I dag kliver den norske framtidsmannen in i Intrum Stockholm Open.

Det gör också sverigetvåan Elias Ymer som varit borta från touren en tid för att bli kvitt en skada i högerarmen.

Casper Ruuds genombrott under det senaste året har inte gått obemärkt förbi i Norge. Det är väl till och med så att den gamla anrika skidnationen snart får börja se upp i backarna för nya framstormande idrotter som tennis.
I alla fall – det finns stora förhoppningar på Casper Ruud och att han ska bli den världsstjärna i tennis Norge tidigare knappt ens vågat drömma om. Det har väl tidigare räckt med att snegla över landsgränsen i öster så har säkert ångesten och kanske en viss avundsjuka satt in när de sett Sveriges sanslösa framgångar i tennis genom åren.

Casper Ruud berättar själv hur intresset för tennis har exploderat i Norge under det här året i takt med hans framgångar.
Inte minst märkte han det efter succén i Franska mästerskapen där han slog en så vass spelare som Matteo Berrettini och gick fram till en tredjeomgång mot ikonen Roger Federer.
Att få möta den störste av alla inom tennisen i en Grand Slam-turnering var ett mycket stort ögonblick för Casper Ruud som erkänner att han blev lite starstrucked och kanske inte kunde prestera på topp.

Det underlag som norrmannen hittills har gjort sina bästa resultat på och som han trivs bäst på är inte oväntat grus.
Utöver avancemanget och rubrikerna på Roland Garros har han också fått stor uppmärksamhet i samband med sin finalplats i grusturneringen i Houston under våren. Semifinaplatser i både Sao Paulo och Kitzbühl smäller också högt och är även de tydliga tecken på att Casper Ruud i år har lagt nya dimensioner till sitt register.
Hans främsta vapen – ett fruktat sådant till och med – är den hårt toppade forehanden som den svenske spelaren Jonathan Mridha anser vara tyngre än till och med Dimitrovs, Fogninis och Monfils forehandslag. Mridha har tränat med samtliga och borde ha bra insyn.
Det Casper Ruud behöver förstärka för att kunna ta det där riktigt stora klivet in bland världens 30 bästa spelare är serven.
Men kanske kan träningen som han bedriver sedan förra året på Nadal-akademin på Mallorca ge utdelning på sikt. Han får i alla fall en hel del bra råd av gruskungen själv, Rafael Nadal.
"Man tränar lite annorlunda där med extremt hög intensitet", berättade Casper i det senaste numret av Tennismagasinet. Och fortsatte:
"Det är inte dessa traditionella spanska övningar som man kanske kan tro med '2–1', två cross och en rak, utan det är mer att slå sex–sju slag i mitten med riktigt hög intensitet och sedan, boom, ett dödande slag. Så ser det ut när jag tränar med Nadal", förklarar Ruud.

När man skriver om Casper Ruud man kan inte undgå att lyfta fram den medialt mycket uppmärksammade matchen han hade mot Nick Kyrgios i Roms Masters-turnering i våras.
När Ruud var på väg att vända matchen fick den mentalt obalanserade Kyrgios frispel, efter att under en längre tid ha käftat med folk i publiken, och kastade in en stol på banan, innan han tog sitt pick och pack och lämnade tillställningen.
Ännu ett Kyrgios-sammanbrott som Casper Ruud råkade hamna mitt i centrum av.
"Han kan säga hur mycket han vill om att han blev diskvalificerad, men det står ändå 1–0 till mig i inbördes möten. Det är hans problem att han är en idiot på banan", menade Ruud i intervjun med Tennismagasinet.

Casper Ruud är uppsatt som andra kvällsmatch i Kungliga i dag och möter kompetente serben Filip Krajinovic, vars största merit är en finalplats i Paris Masters-turnering för två år sedan.

Självklart ska det också bli mycket intressant att följa Elias Ymers comeback efter skada när han ikväll kliver in på centercourten mot lucky losern Yuichi Sugita, en spelare som för något år sedan gjorde flera riktigt starka insatser på touren, men som har varit borta under längre perioder på grund av skada.
En svår nöt att knäcka, men vi vet att Elias trivs mycket bra i Kungliga. Det har han visat vid flera tillfällen under karriären. Inte minst när han var ytterst nära att besegra Fabio Fognini i en helt fantastisk match för två år sedan.
Elias Ymer borde också vara rejält revanschsugen efter att ha tvingats kasta in handduken inför Sveriges DC-match mot Israel i just Kungliga för en tid sedan.
Skadan i högerarmen ska nu vara läkt och han har kört tung rehabträning i ett antal veckor för att komma i form igen. 

 

 

 

KÖP BILJETT

 

 

oktober 14, 2019

Tisdagens order of play - hela tio matcher på schemat!

Tisdagens spelschema har en hel del att erbjuda i Intrum Stockholm Open. 

 

Tio matcher ska spelas och det är inte en lätt uppgift för den mest entusiastiska tennissupportern att avgöra vart och när man ska titta. 

 

Här nedan kommer en liten guide som förhoppningsvis underlättar upplevelsen och njutningen av tennis som är av absoluta toppklass. 

 

Först ut är Radu Albot och Yoshihito Nishioka på centercourten i Kungl. Tennishallen. Två spelare som båda har fått ett litet genombrott på ATP-touren under 2019. Framförallt den förstnämnda som under ledning av den svenska coachen Magnus ”Maggo” Tideman tagit steget in på topp-50. Ett nytt personbästa för Albot! 

 

Pablo Carreno Busta och John Millman kommer fightas om ett avancemang till den andra omgången i match nummer två på centercourten. Två aktörer som gärna dikterar från bakplan med en aggressiv och modern spelstil. Vi rekommenderar tennispubliken att räkna antalet unforced errors under matchens gång. Det kommer nog inte vara många, vågar vi gissa på. 

 

Elias Ymer gör comeback efter ett par veckor utan spel på touren och gör så mot 129-rankade japanen Yuichi Sugita. 

 

Drabbningen går som första kvällsmatch på centercourten och räkna med ett fint publiktryck när Elias går in som första svensk i huvudtävlingen. 

 

Centercourtens fina spelschema avslutas med Casper Ruud VS Filip Krajinovic. Den norska sensationen tillika Nordens bästa spelare på herrsidan gör sitt första framträdande i huvudtävlingen av Intrum Stockholm Open. 

 

Charmiga bana 1 med sin mysiga atmosfär kommer få se bland andra Oscar Otte och Alexei Popyrin kämpa om ett vidareavancemang i tävlingen. Popyrin kvalade in till tävlingen efter två fina vinster,   en bedrift han återupprepade från 2018. Oscar Otte förlorade visserligen mot Cedrik-Marcel Stebe under måndagen men får en ny chans på tisdagen i form av en Lucky Loser-biljett. 

 

Tisdagens spelschema innehåller också två dubbelmatcher där det helindiska paret Bopanna/Sharan ställs mot Inglot/Krajicek.

 

Podlipnik/Castillo och Dodig/Polasek spelar den andra dubbelmatchen på bana 1. Dubbelgodis för den intresserade!

 

 

 

 

KÖP BILJETT

 

 

oktober 13, 2019

Måndagens spelschema - intressanta matcher att se fram emot!

Vi har ett intressant spelschema framför oss när Intrum Stockholm Open 2019 startar igång på riktigt. 

 

Fyra kvalfinaler står på agendan samt tre matcher i huvudtävlingen och en dubbelmatch.

 

Svensken Lucas Renard har efter sin vinst under söndagen mot den tidigare topp-10 spelaren Ernests Gulbis chansen att kvala in till huvudtävlingen. 79-rankade amerikanen Tommy Paul väntar i måndagens inledande kvalfinal på centercourten!

 

Australiensaren Alexei Popyrin är ett av världens just nu hetaste framtidsnamn på herrsidan och kan göra om ett liknande scenario från 2018. Då kvalade Popyrin nämligen in till Intrum Stockholm Open. 130-rankade japanen Yuichi Sugita står för motståndet.

 

Tre matcher i huvudtävlingen har vi på måndagens spelschema i form av Stefano Travaglia - Reilly Opelka, Janko Tipsarevic - Corentin Moutet och Daniel Evans - Bernard Tomic. 

 

Den sistnämnda är något att verkligen se fram emot. Evans och Tomic har båda två mycket inbjudande spelstilar och drar sig inte sällan för underhålla att publiken med bländande tennis. En match vi verkligen rekommenderar att man kikar på lite extra!

 

 

KÖP BILJETT

 

 

oktober 13, 2019

Hur svensk är Casper Ruud?

Svenska köttbullar eller Norsk fårikål? 

 

Abba eller Aha? 

 

Guleböj eller banan?

 

Lär känna den norska sensationen Casper Ruud bättre i videon nedan - mycket nöje!

 

Se klipp

 

KÖP BILJETT

 

 

oktober 12, 2019

oktober 12, 2019

Spelschema kval 13 oktober

Fyra spelare som tidigare varit rankade inom topp-20 rivstartar Intrum Stockholm Open 2019 när kvalet är igång.

Vi pratar om fjolårsfinalisten Ernests Gulbis, Viktor Troicki, Hyeon Chung och Tommy Robredo.

Ernests Gulbis möter Lucas Renard inledningsvis. Vinnaren får möta antingen Tommy Paul eller Markus Eriksson i måndagens kvalfinal.

Chanserna till en kvalfinal mellan Tommy Robredo och Hyeon Chung då nyss nämnda spelare är favoriter i sina första kvalomgångar.

Simon Yitbarek från SALK har också fått ett wildcard till kvalet och möter italienaren Gianluca Mager.

Tyvärr måste vi meddela att Pim-Pim har blivit tvungen att hoppa av kvalet och turneringen på grund av en lårbensskada.

 

 

KÖP BILJETT

 

 

oktober 12, 2019

Vi har en rad spännande drabbningar att vänta oss när Intrum Stockholm Open sparkar igång.

Daniel Evans VS Bernard Tomic är en match mellan två starka profiler där egentligen precis vad som helst kan hända. Två spelare som har både underhållande och intressanta spelstilar och där underhållningsvärdet kommer vara skyhögt. En match man absolut inte får missa!

Mikael Ymer är i sitt livs form och har när detta skrivs vunnit 11 raka matcher på Challengertouren och har chansen att vinna sin andra Challengertitel på två veckor.

63-rankade portugisen Joao Sousa väntar i den första omgången för svensken. En tillställning med två formstarka aktörer och två otroligt bollsäkra spelare. En på förhand mycket intressant första omgång!

Serben Filip Krajinovic står emellan en eventuell andra omgång för norska sensationen Casper Ruud. Räkna med en hel del norrmän som stöttar Nordens bästa herrspelare i Kungl. Tennishallen!

Förstaseedade Fabio Fognini möter vinnaren av Janko Tipsarevic och Corentin Moutet. En eventuell tredje omgång mot Elias Ymer kan vänta, vilket skulle bli en repris från Intrum Stockholm Open 2017.

Se lottning

 

KÖP BILJETT

 

 

oktober 12, 2019

Lär känna Fabio Fognini

Kombinationen av spelskicklighet på hög nivå och en spänningskittlande oberäknelighet där allt kan hända är väl det som gör Fabio Fognini till den stora publikfavorit han är på touren.
Än en gång har Intrum Stockholm Open-arrangörerna kontrakterat den italienske stjärnan och han gör i år sin tredje raka start i turneringen.

Det mesta kan hända – och händer ofta – när Fabio Fognini finns på banan.
Han käftar med domare, med publik och ibland också med motståndare. Mellan varven spelar han även gudabenådad tennis med underbar bollkänsla och med mycket fint spelsinne.
De mentala svackor som han är känd för att hamna i under matcherna finns definitivt kvar, men de har blivit färre efter att Franco Davin kom in som head coach för honom för några år sedan.
Även familjelivet med Flavia Pennetta och det faktum att han blev pappa för något år sedan har säkert inverkat positivt och harmoniserande för honom.
Han känns mera stabil på det mentala planet, men han är fortfarande Fabio Fognini med allt vad det kan innebära, om ni förstår vad vi menar.

Fognini lovade på heder och samvete att den typen av incidenter som inträffade i US Open för två år sedan, då han kallade den svenska huvuddomaren Louise Engzell för riktigt fula saker med sexistisk anspelning, aldrig någonsin mer kommer att upprepas.
En riktigt ångerfull Fognini stod där i efterspelets kalla och hårda stormvindar med skammen ända upp över öronen och drabbades också av böter på motsvarande nästan en miljon kronor. Och hot om att bli utesluten från kommande Grand Slam-turneringar.

Men en och annan Fognini-affär i den lägre skolan inträffar dock fortfarande. Annars vore han ju inte Fabio Fognini med allt vad det innebär.
I Wimbledon i år hade han i samband med sin tredjerondare mot Tennys Sandgren synpunkter på spelbanans kvalité – och även på det faktum att han som relativt högt seedad spelare blev utlagd på anonyma bana 14.
Italienaren vräkte ur sig ord som förmodligen skulle få säkerhetstjänsterna i många länder att börja bevaka en.
Men alla förstod ju att han inte menade något allvarligt egentligen och att det var ord utkastade i stridens och besvikelsens hetta. Så han kom undan med böter igen.

I år har Fabio Fognini nått sin hittills bästa singelranking i karriären med en niondeplats som topp i mitten av juli.
Den största förklaringen till det är naturligtvis att han i våras vann sin tyngsta titel i karriären när han segrade i Monte Carlos Masters-turnering på grus – hans hittills enda titel på den nivån.
Ni som inte minns det undrar kanske – Rafael Nadal? Han vinner ju alltid i Monte Carlo...
Ja, men inte i år. Fognini kämpade ned honom i semifinalen och besegrade sedan, som ganska tung favorit, serben Dusan Lajovic i finalen.

Men i övrigt har Fognini faktiskt haft ett ganska tungt år med en hel del sortier relativt tidigt i turneringarna. I US Open nyligen exempelvis fick han respass redan i öppningsronden mot amerikanske jätten Reilly Opelka.
En förklaring till att Fognini inte riktigt levererat som den stjärna och toppspelare han är står säkert att finna i att han under säsongen plågats av en fotskada som kanske till och med kräver operation vad det lider.
Lite gryende storform kunde ändå skönjas den här veckan när han i Pekings 500-turnering avancerade till kvarten efter segrar mot Kukushkin och Rublev (förlust mot Khachanov).

Egentligen har det inte så stor betydelse om Fognini kommer till Stockholm med svajig form – han kan slå till när som helst om han är på humör och leverera tennis av yppersta världsklass. Och han kan göra det på vilket underlag som helst. Även om han bedöms som en grusspecialist.
Fabio Fognini är utan tvivel en underskattad inomhusspelare. Det har han visat flera gånger under karriären, inte minst i Intrum Stockholm Open.
I fjol kom han till Stockholm för att jaga en "svensk dubbel", det vill säga att vinna både Skistar Swedish Open i Båstad och Intrum Stockholm Open samma år.
Målsättningen sprack i semifinalen mot blivande slutvinnaren Stefanos Tsitsipas, som skrev historia dagen efter genom att vinna sin första ATP-titel i karriären.
Eftersom Fognini inte var med i Båstad i somras får väl målsättningen nu bli att vinna en svensk ATP-turnering även under 2019.
Han har kapaciteten för det – den oberäknelige och underhållande Fabio Fognini.

 Text:Patrik Cederlund / Svenska Tennismagasinet

 

 

KÖP BILJETT

 

 

oktober 09, 2019

Players Profile- Denis Shapovalov

Denis Shapovalov har länge setts som ett av herrtennisens mest spännande framtidsnamn.

Här finns verkligen potential som kan leda långt, kanske ända till Grand Slam-titlar under det kommande decenniet.
Även i år blir den unge kanadensaren en av Intrum Stockholm Opens mest karismatiska profiler i startfältet.

När Denis Shapovalov vann juniorsingeln i Wimbledon sommaren 2016 började tennisvärlden få upp ögonen för den kanadensiske stortalangen.
Många tennisexperter började tala om en blivande superstar med exceptionellt stora vapen redan i så unga år.
Året efter kom också det stora världsgenombrottet när han vid blott 18 års ålder skapade krigsrubriker i Masters-turneringen på hemmaplan i Montreal genom att besegra både Juan Martin del Potro och Rafael Nadal inför extatiska kanadensiska tennisfans.
Den bejublade insatsen slutade i semifinal mot Alexander Zverev som sedan besegrade Roger Federer i finalen.
Det sägs förresten att "Shapo", som han kallas, övernattade några nätter i början av turneringen i källaren hemma hos kompisen Felix Auger-Aliassime (även han har fått sitt stora genombrott på proffstouren i år). Bara en sån sak!

Denis Shapovalov föddes 1999 i Tel Aviv, Israel. Hans föräldrar Tessa och Viktor är ryss-israeler.
Strax före Denis ettårsdag flyttade familjen till Ontario i Kanada, där mamma Tessa öppnade tennisakademi.
Så det var inte så konstigt att tennsvägen tidigt var utstakad för den unge Denis som började spela i femårsåldern med mamma som tränare och inspiratör.
En annan profil som inspirerade Denis i unga år var Roger Federer. Medan den schweiziske tennisikonen staplade Grand Slam-titlar på hög försökte Denis efterlikna idolen så gott det gick med bland annat enhandsbackhand, fast med vänsterhandsfattning.
Om det finns några uppenbara likheter kvar mellan dem idag när det gäller spelstil får väl var och en avgöra själv, men vi kan väl alla vara överens om att Denis Shapovalov har en mycket spektakulär spelstil och en otroligt vacker enhandsbackhand som han ibland gör osannolika winners med.

När man pratar om Denis Shapovalov kommer man osökt in på incidenten som inträffade under slutfasen av DC-matchen mellan Kanada och Storbritannien i februari 2017.
Den avgörande drabbningen mellan Shapo och Kyle Edmund hade kommit drygt två set in i matchen (2–0 i set till britten) när kanadensaren i frustration och utan att hinna tänka sig för drog i väg en boll med full kraft mot läktaren.
Bollen träffade huvuddomaren Arnaud Gabas rakt i ena ögat och scenerna som utspelades sekunderna efter var minst sagt dramatiska.
Som tur är drabbades inte Gabas av någon bestående ögonskada.
För Denis Shapovalov, som vid händelsen var 17 år, blev dock den närmaste tiden efter incidenten en mycket jobbig period med ångest, skamsenhet och funderingar.
Det var till och med så illa att han inte ville gå ur sängen på morgnarna. Hade inte mamma Tessa tvingat upp honom för att gå ut med hundarna hade svackan säkert tagit betydligt längre tid att ta sig ur än den gjorde.
Denis bad tusen gånger om ursäkt till Arnaud Gabas och från domarens sida fanns inga hard feelings i efterspelet. De två blev bra vänner och den prickbeskjutne rättsskiparen fungerade till och med som stöd för Denis när det var som mörkast.
Så inget ont utan att det har något gott med sig, alltså!

Vägen mot toppen för Denis Shapovalov har kanske inte varit lika rak som en del trodde efter de stora framgångarna tidigt i karriären.
Under andra halvan av förra säsongen och även under större delen av den här säsongen har det gått mycket upp och ned för honom. Några riktigt starka insatser och bra resultat har blandats med överraskande förluster och tidiga sortier i ganska många tävlingar.
Men vem har egentligen en alldeles spikrak väg mot toppen? Man ska dessutom komma ihåg att Denis Shapovalov bara är 20 år ung. Det förklarar naturligtvis en hel del av ojämnheten.
I år sticker insatsen i Miamis Masters-turnering ut mest. Semifinalen där var hans tredje avancemang så långt i en turnering på den nivån.
Nyligen har han också varit i semi i både Winston-Salem och Chengdu. Och precis när det här skrivs avancerat till andra omgången i den pågående Masters-turneringen i Shanghai.

I somras dök Denis Shapovalov överraskande upp i Båstad. Inte för att spela Skistar Swedish Open utan för att stötta Mirjam Björklund i WTA-turneringen där.
Hur det samarbetet har framskridit låter vi vara osagt, men det finns kanske extra skäl för ett av tennisens mest lovande framtidsnamn att även fortsättningsvis komma till Sverige för att spela turneringar.
I vilket fall som helst står Denis Shapovalov på startlinjen när startskottet för årets Intrum Stockholm Open snart smäller.

 

 Text:Patrik Cederlund / Svenska Tennismagasinet

 

 

KÖP BILJETT

 

 

oktober 06, 2019

Flera Grand Slam vinnare i dubbelturneringen!

1a seedade och tidigare Wimbledon / US Open segrare Julien Rojer med Horia Tecau ställs mot många meriterade dubbelspelare i årets turnering. Robert Lindstedt som vunnit Australian Open och varit i tre Wimbledonfinaler spelar med Radu Albot från Moladavien.

 

doubles-stockholm-open-2019-191006

 

KÖP BILJETT

 

 

oktober 04, 2019

Tufft kval väntar

Intrum Stockholm Open-kvalen brukar i regel ha riktigt starka startfält och årets lista är direkt inget undantag.

Med en deadline till Australian Open bara två månader bort och årets sista ATP-tävling i kategorin 250 lockar Intrum Stockholm Open i princip alltid riktigt tuffa startfält när tävlingen smygstartar...

Cuten är så hög som 131 i år och med hela sex spelare rankade inom topp-100 är kvalet i Intrum Stockholm Open någonting man absolut inte får missa.

Vi ser fjolårsfinalisten i Stockholm Open och den tidigare topp-10 rankade letten Ernests Gulbis i listan. Så även den hetlevrade australiensaren Bernard Tomic som sällan inte drar sig för att underhålla på en tennisbana.

Dominik Koepfer blev namnet på allas läppar senast i US Open då den tämligen okände tysken nådde hela vägen till en fjärde omgång. En saga som egentligen saknar motstycke i den moderna tennishistorian då Koepfer så sent som i 2018 låg rankad runt 300-strecket.

Kvalet innehåller också tre av världens bästa spelare under 21.

Alexei Popyrin, Emil Ruusuvuori  och Jannik Sinner är framtidsnamn man definitivt ska hålla ögonen på lite närmare kommande år.

Emil Ruusuvori från Finland har gått som tåget under hösten. 20-åringen har vunnit två Challengertitlar, har 19-3 i matchfacit sedan i augusti och besegrade Dominic Thiem i Davis Cup. Räkna också med ett härligt finskt stöd på läktarna i kvalet.

Jannik Sinner är blott 18 år gammal och redan rankad 128 i världen. Om man inte redan av ovanstående text bestämt sig för att kika på när kvalet rivstartar Stockholm Open så bör Jannik Sinner vara anledningen nog.

För det är sannolikt att det är en framtida världsstjärna vi ser.

 

KÖP BILJETT

 

 

oktober 04, 2019

Familjedag och kvaltennis

Välkomna till Familjedagen i Kungl. Tennishallen den 13 oktober.
Det blir minitennis, prova på parkour, ansiktsmålning, pyssel och mycket annat kul.
Programmet på Centercourten börjar kl. 13.00 med bla tennis, Streetmentality och Pingvinen Pirre.
Lejonet & Björnen delar ut glass till alla barn!

Program

11.00 Kvalmatcher

11-15.00 Träffa Pingvinen Pirre, sagohörna, ansiktsmålning, minitennis och prova på Parkour på området.

13.00 Invigningsprogram på Centre Court med Street Mentality, Pingvinen Pirre och tennisshow.

14.00 Lejonet & Björnen bjuder alla barn på glass. Kvalmatcher fortsätter på CC.

 

 Barn upp till 17 år går in gratis, vuxen 75:- eller 2 för 100:-

 

KÖP BILJETT

 

 

oktober 04, 2019

Players Profile - Casper Ruud

Lär känna Casper Ruud - Nordens bästa tennisspelare på herrsidan!

60-rankade norrmannen Casper Ruud kommer till Kungliga Tennishallen och Intrum Stockholm Open om drygt en vecka.

Vem är Casper Ruud egentligen? Vi hoppas här nedan reda ut både ett och annat.

Den 22: a december 1998 föddes Casper Ruud. En historisk dag givetvis för mamma Lele och pappa Christian, men också för norsk tennis i allmänhet.

Casper Ruud fann sin passion för tennisen redan som fyraåring men höll också på med fler sporter som fotboll och golf. 12 år gammal beslöt sig Casper dock för att satsa helhjärtat på tennisen och gå i sin pappas fotspår.

Tennisfebern i Norge har aldrig varit så påtaglig som den är just nu. Det mediala trycket i grannlandet verkar inte ha några gränser och så också Ruuds sponsorer. Ett tiotal sponsorer står tryckta på såväl träningströjor som matchtröjor. Populär, minst sagt.

Casper har kommit att bli en stabil pjäs på ATP-touren och har tagit ytterligare kliv i sin tennis sedan skiftet till Rafael Nadals akademi.

Caspers moderna spelstil är en fröjd att bevittna och framförallt forehanden, en extremt tung och aggressiv sådan. Tennisgodis rakt av.

Norrmannen är sexa på racet till Next Gen-slutspelet i Milano där hans tidigare semifinaler i Sao Paulo och Kitbuzhel och final i Houstons ATP-tävling står ut i år.

Casper gör sitt andra framträdande i Intrum Stockholm Open och får chansen att skriva ny tennishistoria, dels för sig själv givetvis men också för norsk tennis.

 

Text: Alex Thedoridis / Tennisportalen

Illustratör: Pablo Sikosia #pablosikosia

 

 

KÖP BILJETT

 

 

september 20, 2019

Players Profile - Grigor Dimitrov

Världsstjärnan gör comeback i Stockholm!

Lär känna vårt andra wildcard 25-rankade Grigor Dimitrov, som kommer tillbaka till Stockholm i oktober.

Tävlingen där faktiskt allt tog fart en gång i tiden…

Vi backar bandet till oktober 2013 och Stockholm Open.

Grigor Dimitrov, rankad 28a inför tävlingens start, hade fått ett litet genombrott på touren med segrar över Novak Djokovic, och nått sin första ATP-final i karriären tidigare under året i Brisbane.

Men det skulle först smälla på riktigt i den svenska huvudstaden.

Dimitrov hade bara förlorat ett set inför finalen i Stockholm mot David Ferrer, en betydligt mer rutinerad motståndare i sammanhanget.

Det började också i överlägsen stil - för spanjoren. 6-2, och inte mycket pekade på en historisk ATP-titel för bulgaren.

Trots kramp och bländande spel från Ferrer överkom Grigor Dimitrov alla möjliga hinder inne på centercourten i Kungliga Tennishallen. 2-6, 6-3, 6-4.

Grigor Dimitrovs första ATP-titel i karriären var ett faktum.

Nu, sex år senare och ytterligare 7 titlar på ATP-touren, varav en i slutspelet i London, anländer han. Den tidigare världstrean.

Idag återfinns han rankad som 25a i världen och det efter två år utan titlar och ett ranking ras ner till 78:e plats så sent som i augusti.

Ur form? Absolut inte. En semifinal senast i US Open, där Roger Federer bland annat besegrades, vittnar om en pånyttfödd och hungrig Dimitrov som hunnit bli 28 år gammal.

Pånyttfödd - och i oktober tillbaka där allt en gång visst startade…

Text: Alex Thedoridis / Tennisportalen

Illustratör: Pablo Sikosia #pablosikosia

 

 

KÖP BILJETT

 

 

september 19, 2019

3 Snabba med Mats Sundin

 

Simon Aspelin har träffat Mats Sundin som medverkar under vårt Onsdags seminarie "Winning Culture in Business & Sports" den 16 oktober för att prata vinnarkultur.

1.Beskriv en framgångsrik vinnarkultur:

En kultur med rätt värderingar där alla jobbar mot en gemensamt mål och där man får med alla i företaget eller laget.

 

2. Vad krävs av en framgångsrik ledare idag?

En framgångsrik ledare behöver både bygga en prestationskultur och en relationskultur där alla känner sig betydelsefulla.

 

3. Vad kan näringslivet lära av idrotten?

Båda kan lära av varandra. Det är viktigt att styrelsen eller ledningen får med alla i företaget att känna sig inkluderade oavsett roll och funktion.

  

Vill du veta mer om seminariet Winning Culture in Business & Sports,  läs mer här

 

Köp VIP & Seminariebiljett

 

 

Köp Seminarie- & Tennisbiljett

september 17, 2019

US Open-semifinalisten och 2013-års segrare Grigor Dimitrov tilldelas Wild Card

Vi har glädjen att berätta att världsstjärnan Grigor Dimitrov kommer till Intrum Stockholm Open i år. US Open-semifinalisten spetsar till ett redan starkt startfält.
– Vi är jätteglada över att han kommer tillbaka till Stockholm, säger turneringsdirektören Simon Aspelin.

Intrum Stockholm Opens ledning har sedan i somras haft en dialog med bulgarens team för att få Grigor Dimitrov att spela tävlingen. Nu är det klart att den spelskicklige och tekniskt begåvade bulgaren kommer till huvudstaden och Kungl. Tennishallen.
– Det känns väldigt kul! Grigor Dimitrov tillhör samma kategori spelare som Juan Martin del Potro. Han är en väletablerad storstjärna. Det är en spelare som har varit rankad trea i världen relativt nyligen. Att ha fått klart med honom efter hans US Open-framgång känns grymt kul, säger Simon Aspelin nöjt.

Han vann Mastersslutspelet i London samt Cincinnati Masters 2017 och har sammanlagt åtta ATP-titlar på meritlistan. Det var också efter Mastersslutspelet som han den 20 november 2017 klev upp på tredje plats på rankingen. Han hade sedan problem med både form och skador och föll på rankingen. Framfarten i US Open är dock ett bevis på att han är på helt rätt väg igen. Semifinalplatsen i New York gjorde dessutom att han tog ett rejält hopp på rankingen upp till plats nummer 25.Intrum Stockholm Open ligger Grigor Dimitrov varmt om hjärtat. Det var här han vann sin allra första ATP-titel för sex år sedan och han var även i final både 2014 och 2017.

Grigor Dimitrov tillför Intrum Stockholm Open ytterligare stjärnglans och gör startfältet - som sedan tidigare innehåller namnkunniga spelare som Juan Martin del Potro, Fabio Fognini, Denis Shapovalov, Lucas Pouille och Taylor Fritz - ännu mer slagkraftigt.
– Grigor Dimitrov har en speciell och vacker spelstil. Det är häftigt att se honom spela, säger turneringsdirektören.
Simon Aspelin hoppas att ännu fler väljer att säkra biljett till tävlingen och tar chansen att få njuta av bulgarens och de andra profilernas högklassiga spel live.
– Vi är väldigt nöjda med årets startfält. Det innehåller många formstarka och sevärda spelare, säger han.

 

Se startfältet här

 

 

KÖP BILJETT

september 13, 2019

Första WC:t till Mikael Ymer

 

Mikael Ymer tilldelas det första av tre wild cards in till huvudturneringen. Mikael har haft en stark säsong och är nu mycket nära en topp 100 placering på ATP rankingen. Han ligger även på 10e plats i ATP Race To Milan där de 8a bästa under 21 år kvalificerar sig till Next Gen ATP Finals.

Vi har även stora förhoppningar på att kunna ge ett wild card till ännu en världsstjärna som jagar viktiga rankingpoäng till ATP slutspelet i London.

 

Se startfältet här

 

 

KÖP BILJETT

september 12, 2019

Women´s VIP 15 oktober

Vi är väldigt glada att fjolårets succé Women´s VIP är tillbaka tisdagen den 15e oktober. Du som gäst kan välja att bara titta på tennis och mingla men du kan också utan kostnad gå på ett inspirerande seminarie tidigare under kvällen. Företaget Upotential - the gym for mental fitness, bjuder också in till uppsnack och samtal under minglet om mental fitness - den självklara träningsformen för alla som vill prestera på topp och samtidigt må bra! Läs mer om Upotential

Women´s VIP paketet inkluderar
- Tennisbiljett
- VIP-kort med access till VIP Lounge
- Seminarium (frivilligt)
- ViP entré med fri garderob
- 1 dryck

Pris 300 kr

Tisdagen inleds med att lyssna på våra talande stjärnor som med lätt och varsam hand leder oss in på stora områden som hur AI, automatisering och ekonomiska förändringar påverkar oss som människor och företagare.
Hur rustar vi oss för att leda i en värld som är mer snabbföränderlig än någonsin?

Inspirerande och inbjudna talare är Alexandra Stråberg, chefsekonom på Länsförsäkringar och Nicholas Fernholm, robotexpert när de leder vägen och ger oss insikter om hur AI, automatisering och den turbulenta ekonomiska omvärlden påverkar dig som människa och företagare.

Program:
15.00-17.30              Seminarium
17.00                       Mingel & uppsnack i VIP Lounge vid Tennistorget
18.30                       Första kvällsmatch

Vilka är då våra fantastiska talare?
Nicholas Fernholm
Robotexperten som föreläser om varför AI, automation och den nya generationen är nycklarna till att förstå och hantera framtiden. Och hur AI och automatisering påverkar småföretagaren.
Alexandra Stråberg
Chefsekonom Länsförsäkringar. Föreläser om vad som händer i världen just nu och hur det påverkar företagaren.
Moderator, Kattis Ahlström
Vår välkända och prisbelönta programledare och moderator, Kattis Ahlström, leder oss genom programmet och ställer frågorna vi alla vill ha svar på.

 

BOKA WOMEN´S VIP PAKET

september 03, 2019

Årets startfält

– Casper Ruud gör Intrum Stockholm Open debut i ett starkt startfält.

Redan i förra veckan presenterades två av de största namnen i form av Fabio Fognini och Juan Martin del Potro. Nu står de klart att de får slåss mot både etablerade och nya stjärnskott, varav en från vårt västra grannland, om titeln i årets Intrum Stockholm Open. 

Turneringen har de senaste åren haft fokus på att knyta till sig de nya unga stjärnorna på ATP-touren. De som skall ta över då Federer, Djokovic och Nadal lägger racketarna på hyllan. Redan ifjol fick publiken i kungl.hallen stifta bekantskap med kanadensaren Denis Shapovalov och amerikanen Taylor Fritz, rankade 33 respektive 28 världsrankingen. Dessa båda kommer tillbaka för att spela även i år. Shapovalov är dessutom fyra i racet till Milano för världens bästa under 21. På sjätte plats i Milanoracet hittar vi Kasper Ruud ifrån Norge som detta år har etablerat sig på ATP-touren, vilket väckt stor uppmärksamhet i hemlandet. Ruud blev en stor publikfavorit under fjolårets Swedish Open i Båstad även hos den svenska publiken.

-”Vi är glada att kunna presentera ett fantastikt starkt och intressant startfält även i år”, säger Simon Aspelin, turneringens Tournament Director sedan tre år tillbaka.

-”Att få hit Fognini, Del Potro som ligger topp tjugo i världen…och sedan toppa detta med de mest spännande Next Gen-stjärnorna som Shapovalov, Ruud och Fritz är verkligen lyckosamt” fortsätter Simon Aspelin. Även årets semifinalist i Australian Open Open fransmannen Lucas Pouille blir en stark utmanare till titeln.

Kanadensaren Denis Shapovalov, idag rankad 33 i världen, spås en lysande framtid inom tennisen och är redan nu, vid endast 20 års ålder, en klart lysande stjärna med ett bländande spelregister och en utstrålning som lockar stort intresse kring hans matcher var han än spelar. Hans enhandsbackhand är otroligt vacker och de vinnare han då och då drar i väg cross från den sidan är ett under av precision. Hans stora genombrott kom på hemmaplan i Montreals Masters-turnering 2017 då han spelade bort både Rafael Nadal och Juan Martin del Potro, innan han till slut föll mot Alexander Zverev i semifinal.

Bland de mer etablerade namnen märks skönspelande tidigare topp tio spelaren Pablo Carreno Busta, tysken Philip Kohlschreiber och trogne SO-spelaren Fernando Verdasco.

Intrum Stockholm Open spelas 13-20 oktober i Kungl. Tennishallen i Stockholm.  I fjol röstade spelarna för andra gången på tre år fram turneringen till den bästa ATP-turneringen i världen i 250-kategorin i konkurrens med 39 andra turneringar

 

Se startfältet här

 

 

KÖP BILJETT

augusti 30, 2019

Grand Slam-vinnare klar

Juan Martin del Potro väljer Intrum Stockholm Open för sin efterlängtade comeback sedan ATP-grästurneringen i Queens i juni. ”Delpo” ligger i skrivande stund som nr 16 på rankingen, men låg så högt som nr 4a i världen i början av året vilket visar på hans enorma potential.

del Potro har ett mycket starkt Stockholm Open-facit med sina vinster både 2016 och 2017 som främsta meriter. ”Delpo” är omåttligt populär i sitt hemland Argentina efter att under karriären bl.a. vunnit US Open, två OS-medaljer och Davis cup. Detta märktes även i Kungl. Tennishallen senast det begav sig då det var mycket flaggor och blåvita tröjor på de välfyllda läktarna under veckan.

- Det känns både roligt och spännande att Delpo väljer Intrum Stockholm Open. Det var hans första val. Han har en otrolig kraft i slagen och det känns kul att återigen få bjuda publiken i Kungl. Tennishallen på den upplevelsen. Det kommer bli en härlig stämning på läktarna under hela veckan, och inte minst under hans matcher, säger Simon Aspelin, Turneringsdirektör.

 

 

KÖP BILJETT

augusti 26, 2019

Nextgen stjärna klart för Intrum Stockholm Open

Klar är Casper Ruud från Norge som spelar huvudtävlingen i Intrum Stockholm Open för första gången. Ruud har verkligen fått ett genombrott i år och vuxit fram som en av ATP Tourens nya stjärnor. Även Ruud jagar viktiga ranking poäng för att säkra sin plats till Nextgen slutspelet i Milano, där han nu ligger 5:a på racet.

 

Välkommen till Stockholm Casper!

 

KÖP BILJETT

augusti 23, 2019

Topp10 spelare klar

 

Årets Monte Carlo vinnare och nr.11 på ATP rankingen Fabio Fognini är klar för Intrum Stockholm Open. Fognini jagar viktiga rankingpoäng då han kan kvalificera sig till ATP slutspelet i London för första gången, just nu ligger han 9:a på racet.

Välkommen tillbaka Fabio!

 

KÖP BILJETT

augusti 22, 2019

3 Snabba inför nätverksmatchen

 

3 Snabba till Anders Nilsson, VD för Affärsminglet som genomför ”Nätverksmatchen” på torsdagen den 17/10 under Intrum Stockholm Open
 
Anders, vad är Nätverksmatchen?

Nätverksmatchen är ett samarrangemang mellan Intrum Stockholm Open och Affärsminglet, där vi låter många olika företag o branscher profileras, mötas och skapa nya affärskontakter. Allting för att ge deltagarna optimalt många kontakter på en begränsad tid. Samtidigt som man får ta del av ett högkvalitativt sportevenemang.

Vad är det bästa med att vara med på affärsmingel? 

Det bästa med Affärsminglet är det stora antalet affärer som vi hjälper till med att skapa, då vi för samman potentiella kunder, leverantörer och partners att kort presentera sig för varandra. Samt vår APP- Card4Action som förenklar hanteringen och uppföljningen av alla företagsmöten.

Kan vem som helst medverka? 

Alla kan medverka som är beslutsfattare och sitter i ledande ställning inom försäljning, inköp, ledning, personal, it, ekonomi, kommunikation, PR etc

Vill du veta mer om nätverksmatchen och om hur du anmäler dig?  läs mer här

augusti 21, 2019

3 Snabba med Robin Söderling

 

Vi har träffat Robin Söderling som medverkar under vårt Onsdags seminarie "Winning Culture in Business & Sports" den 16 oktober för att prata vinnarkultur.

 

1. Beskriv en framgångsrik vinnarkultur?
Kulturen skapas av bra ledarskap där man från unga år utgår från processen och inte på resultaten. Tydliga mål stegvis för utveckling och kontinuerlig uppföljning. Att hela tiden se till att glädjen finns och i takt föra över ansvaret på individen. Skapa små team i en individuell miljö.

2. Vad krävs av en framgångsrik ledare i dag?
Som alltid krävs en kompetens för den specifika idrotten men ett bra ledarskap är så mycket mer. Skapa en miljö som eleverna längtar att återkomma till, lära känna individen och dennes egenskaper och referenser. Ha ett antal basfaktorer som är gemensamt för alla som man inte tummar på, men i övrigt vara flexibel för individuella behov. Prestigelöshet och en vilja att be om råd och hjälp från andra. Allt för att aldrig ha sig själv i centrum utan att helt fokusera på laget eller individen.

3. Vad kan näringslivet lära av idrotten?
Oj - allt skulle jag vilja säga. Förståelse för hur man skapar motivation, team, bekräftelse, krav och glädje. Samt hur man sätter delmål och långsiktiga mål 

Vill du veta mer om seminariet Winning Culture in Business & Sports,  läs mer här

 

Köp VIP & Seminariebiljett

augusti 15, 2019

3 Snabba med Susanna Campbell

 

Vi har träffat Susanna Campbell som medverkar under vårt Onsdags seminarie "Winning Culture in Business & Sports" den 16 oktober för att prata vinnarkultur.

1. Beskriv en framgångsrik vinnarkultur?
Ett team med en tydlig gemensam målbild och vision, som förenar och skapar energi och passion för det man gör. Olikheter, nytänkande och kreativitet uppmuntras och man firar framgångar och lär sig av misslyckanden.

2. Vad krävs av en framgångsrik ledare i dag?
En framgångsrik ledare skapar en tydligt ”varför”, kombinerat med en tydlig vision, målbild och en stark kultur. Hen ”walks the talk”, lockar fram det bästa i människorna i teamet och kombinerar hjärta och hjärna. På så sätt attraheras också över tid de bästa talangerna.

3. Vad kan näringslivet lära av idrotten?
Idrotten kan inspirera näringslivet i sin förmåga att bygga starka lag. Företagsbyggande är en lagsport, men i näringslivet har man inte samma teamfokus som inom idrotten. Näringslivet kan också bejaka misslyckanden mer – det är få saker som är så lärorika som att misslyckas. Ingen idrottare vinner jämt.

 

Vill du veta mer om seminariet Winning Culture in Business & Sports,  läs mer här

 

Köp VIP & Seminariebiljett

juni 14, 2019

Winning Culture in Business & Sports

Intrum Stockholm Open välkomnar tillsammans med Peter Wallin och Beta Team Performance till ett inspirerande seminarium om vinnarkultur, drivkrafter och vinnarskalle där vi får lyssna till intressanta intervjuer med företagsledare och idrottsstjärnor i Skavlan-format. Seminariet ingår i onsdagens företagspaket/VIP-paket.

Onsdag 16 okt kl 15.30-17.15 Auditoriumet

Inbjudna gäster:
Bengt Baron, OS-guldmedaljör i simning och börs-vd.
Susanna Campbell, Investerare och styrelseproffs.
Robin Söderling, f.d. världsfyra i tennis och grundare RS Tennis.
Mats Sundin, f.d. ishockeyproffs och OS-guldmedaljör. Grundare Sundin fellowship.

Program:
Seminarium 15.30-17.15
Middag & Mingel 17.15
Tennis 18.30

I paketet ingår förutom seminarium, hospitalitypaket med tennisbiljett och trerätters buffé inkl. 1 dryck i Business Lounge.

Boka din plats via nedan länk eller kontakta Simon Aspelin för mer information. simon.aspelin@gamesetevents.se

 

 

BOKA

 

 

Om talarna

Bengt Baron

En framgångsrik företagsledare och f d elitsimmare. Bengt främsta merit från simkarriären är en guldmedalj på 100 meter ryggsim vid OS 1980 i Moskva. Han innehar också ett OS-silver och ett VM-silver.

Efter sin simkarriär påbörjade Bengt en annan – inom svenskt näringsliv. Han har varit VD och koncernchef för V&S Group (Vin&Sprit), VD och Skandinavienchef för Stepstone samt VD för Kodak och Frionor. Han är nuvarande VD för Leaf.

Bengts grundläggande drivkraft som ledare är att nå resultat. Han menar att det krävs en tydlig kommunikation av mål och visioner, men också fokus, engagemang och stolthet. Fokus på att lösa uppgiften, engagemang för att kunna lyckas och att känna stolthet över såväl produkterna som vad som uppnåtts.
För Bengt är teamet av avgörande betydelse för förmågan att nå målen. I centrum för sitt ledarskap sätter han också en tydlig kommunikation av mål och visioner. För att uppnå detta betonar Bengt teamets betydelse där medarbetarnas utveckling är viktig.
Ledarstilen beskrivs bäst som personlig, informell och öppen även om han aldrig tvekar inför att fatta tuffa beslut. Dessutom vet han att man aldrig uppnår ambitiösa mål om man inte har roligt under resan!

 Läs 3 Snabba med Bengt Baron

 

Susanna Campbell

Susanna har en rad tunga uppdrag i bagaget. Susanna Campbell är styrelseordförande i Röhnisch Sportswear, Ljung & Sjöberg, och Babyshop Group samt styrelseledamot i Kinnevik. Hon är för närvarande styrelseledamot i Indutrade, Northvolt och Nalka Invest samt medlem i Norrskens Investment Committee. Mellan 2012-2016 var hon verkställande direktör för det svenska investmentbolaget Ratos, efter att ha anslutit från McKinsey & Co år 2003. Susanna har en MSc från Handelshögskolan i Stockholm.

Susanna sätter ledarskapsfrågor högt på agendan, tydliga värderingar och långsiktighet är hennes ledord i sitt yrke. Några av hennes ledarskapstips:

  • Skapa kraft genom positiv feedback.

  • Samla teamet för inspiration

  • Lita på andra – tro inte att du kan bäst själv

  • Sätt upp mål och fira längs vägen.

  • Ha en intern bild av bolaget när det blåser

 

Mats Sundin

Han spelade 18 säsonger i NHL, enda svensk som gjort över 500 mål i NHL. Han har vunnit 3 VM-guld och ett OS-guld.

Efter sin karriär startade Mats ”Sundin fellowship”, en stiftelse som är ett samarbete emellan Karolinska institutet i Stockholm och universitetet i Toronto. Forskningen som finns inom ”Sundin fellowship” inriktar sig på vad som händer de 2000 första dagarna i en människas liv. – Många av våra folksjukdomar som diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar, cancer kan härledas från den här första tiden i livet.

I sitt arbete med stiftelsen har han även sett att forskare och elitidrottare har mycket gemensamt, främst vikten av att vara en vinnarskalle för att nå resultat.

Allt fick sin början under Mats 15 år i NHL-klubben Toronto, där klubben hade ett samarbete med ett stort barnsjukhus i staden.

– Har man träffat sjuka barn glömmer man det aldrig. Men jag har också sett att forskningen kan leda vården framåt. Och kan jag vara med och bidra på något sätt känns det bra. 

 

Robin Söderling

En av svensk tennis bästa spelare genom tiderna, tidigare världsfyra. Hans främsta tennismerit är två finalplatser i Franska öppna (2009,2010) samt en titel i Paris Masters-turnering 2010. Han har totalt 10 singeltitlar på ATP-touren och 1 i dubbel.

2011 stod Robin på toppen av sin karriär, han hade spelat sitt livs tennis i finalen av Swedish Open där han slog David Ferrer, när allt efter rasade samman. Robin hade drabbats av körtelfeber, följd av att han var extremt nedtränad, samtidigt som han var småförkyld hela tiden.

Efter sin tenniskarriär har han grundat bolaget RS Tennis som säljer bollar och tennisutrustning.

 

 

 

juni 13, 2019

Måns Zelmerlöw spelar på torsdagen

 

Den 17 oktober spelar Måns Zelmerlöw på Intrum Stockholm Open.
Kvällen börjar med en spelning i Sponsor Village för våra Hospitality gäster, följt av en spelning på Centre Court innan första kvällsmatch.

Spelningen ingår i torsdagsbiljetten för Centre Court spelningen.

 

Köp biljett 

juni 12, 2019

Så strängar proffsen

 

Vi är glada att Babolat som bl.a sköter strängningen på Franska Öppna fortsätter i Stockholm. Vi tog en pratstund med Anton som har strängat åt stjärnorna i Båstad och Stockholm i många år.

Finns det någon generell skillnad mellan hur proffsen strängar jämfört med en tennisjunior eller motionär?

Största skillnaden skulle jag säga är att dom strängar oftare och mer. Nästan alla gör det inför match. Sedan finns det spelare som vill ha strängningen gjord en speciell tid t ex kvällen före eller samma dag som de spelar.

Har du kunnat se någon trend i hur proffsen förändrat sitt sätt att stränga under de åren du arbetat i Båstad och Stockholm?

Inga större ändringar gällande senor, det vi märker av är att flera strängar lite lösare i Båstad eftersom det är på grus.

Nämn en spelare som har många racketar med olika tryck klara inför varje match?

Det är inte så vanligt att de har mer än två olika tryck/ hårdheter med sig till match. Fernando Verdasco är en som brukar ha med sig två olika hårdheter till match. 

Har du någonsin varit med om att en spelare vill ha en snabb omsträngning på grund av att förhållandena på banan har ändrats?

Ja, i Båstad för ett par år sedan. Det kom in ett regnoväder som gjorde att spelet flyttades fram och förhållandena blev tyngre. Då kom spelarna och ville ha det omsträngat till lite lösare inför matcherna pga. av tyngre banor med mer fukt i gruset och i bollen.

Vad är det bästa med att vara strängare på Intrum Stockholm Open?

Det bästa är att att man får vara nära all action. Trots långa dagar, är det roligt att få uppskattning av spelarna och få vara en del av deras framgång.

 

Vill du ställa dina egna frågor till Anton så träffar du honom i Babolats monter i höst.

maj 28, 2019

Zelmerlöw & Björkman Foundation ny Charity Partner

Game Set Events och Intrum Stockholm är enormt glada att få inleda ett samarbete med Zelmerlöw & Björkman Foundation. Vi har fått ta del av Måns och Jonas passion för Kenswed Academy genom åren och det känns jättespännande att få bidra till deras utveckling. Evenemanget är en perfect match för att vara med och bygga upp en multicourt för barnen!
 

Vi tog en pratstund med Jonas Björkman; Vi på Zelmerlöw & Björkman Foundation är så otroligt glada och tacksamma för att ha blivit utvalda som Charity Partner till Intrum Stockholm Open. 
Det känns såklart extra kul för mig att kombinera mina två största engagemang, tennis och ZBF, 
tillsammans med Intrum Stockholm Open. Turneringen som jag har älskat att få spela i och därefter även jobbat med i många år. 
Måns stora dröm vid sidan av musiken var att bli tennisproffs och det var hans tennisintresse som för många år sedan förde mig och honom samman. 
Att vi nu tillsammans med Intrum Stockholm Open ska samla in pengar för att kunna bygga en Multicourt
och dessutom möjliggöra utbildning för 60 fattiga ungdomar på vår gymnasieskola Kenswed Academy, utanför Nairobi,
är så fantastiskt och något vi hoppas på att alla som är engagerade i Intrum Stockholm Open vill vara med på!

Vi kommer längre fram presentera hur du kan vara med och bidra till bygget av en Multicourt samt möjliggöra utbildning för ungdomarna på Kenswed.

 

maj 16, 2019

3 Snabba med Bengt Baron

 

Vi har träffat Bengt Baron som medverkar på vårt Onsdags seminarie "Winning Culture in Business & Sports" den 16 oktober för att prata vinnarkultur.

1. Beskriv en framgångsrik vinnarkultur?
Alla vet vad man skall åstadkomma och tydliga roller.

2. Vad krävs av en framgångsrik ledare i dag?
Fokus, tydlighet och kommunikation.

3. Vad kan näringslivet lära av idrotten?
 Idrottens tydliga språk, man säger inte att det är bra när det är dåligt.

 

Vill du veta mer om seminariet Winning Culture in Business & Sports,  läs mer här

 

Köp VIP & Seminariebiljett

mars 01, 2019

"Fidde" avslutar sin tränarkarriär

Meritlistan kan göras lång, hyllningarna tycks aldrig ta slut. Nu väljer Fidde Rosengren att avsluta sin tränarkarriär för att få mer tid med familjen. Han har tagit 20 ATP-titlar ihop med sex spelare och är en av Sveriges mest framgångsrika coacher genom tiderna.

”Fidde” Rosengren debuterade som coach på ATP-touren för drygt 30 år sedan och har en imponerande meritlista. Här spelarna som tagit ATP-titlar med Rosengren som coach:
10: Magnus Norman.
4: Jonas Björkman
2: Joachim ”Pim-Pim” Johansson, Mario Ancic.
1: Robin Söderling, Kyle Edmund.

Ur ett Intrum Stockholm Open perspektiv minns vi framförallt hur Fidde 2001 coachade fram en då helt okänd Jarko Nieminen från kval och hela vägen fram till final. Där föll han till slut mot Sjeng Schalken.

Viasat meddelar att Rosengren åter ska tillbaka till dem och kommentera tennis. Han har kommenterat tennis tidigare i bland annat OS 2016 tillsammans med den tidigare adepten Robin Söderling.

– Det känns bra att komma tillbaka och kommentera tennis som jag älskar och umgås mer med familjen. Det är givetvis inget lätt beslut att ta, men det känns bra, säger Rosengren till Viasat.

Han kommer ta med erfarenheterna som tränare hem till Sverige. 

– Jag kommer fräsch från touren och har sett alla spelarna spela. Man är i omklädningsrummet, träffar de varje dag och vet rätt mycket om dem. De erfarenheterna tror jag är jätteviktiga när man kommenterar. 

Men det roligaste enligt honom, är att han, med sina tennisberättelser, engagerar folk.

– Det roligaste är när folk kommer fram till en, som till exempel tränar motionstennis, och säger att de lär sig någonting när jag kommenterar. Det är det roligaste faktiskt.

februari 28, 2019

Capgemini Invent om att vara partner

Under fjolåret så tillkom en rad starka varumärken som partners till evenemanget. Ett av dem är Capgemini Invent som efter ett lyckat första år nu valt att förlänga samarbetet ytterligare två år. Här marknadschef Håkan Erander kort om varför det blev Intrum Stockholm Open och hur de skall utveckla sin aktivering.

Varför valde ni att bli partner till Intrum Stockholm Open?
Vi har länge tittat på SO och varit intresserade av gå in som partner och blev därför glada när möjligheten öppnades förra året. Det som gör SO attraktivt för oss är primärt att många av våra kunder har starka positiva minnen av tennis i och med Sveriges fantastiska framgångar på 80 o 90-talen, vidare är det ett mycket välordnat evenemang med mycket känsla i, vilket stämmer väl med hur vi är och vill uppfattas av våra kunder.

Hur använder ni ert sponsorskap?
Vår primära användning är att vi bjuder in kunder till ett seminarium med fokus på hur organisationer kan nyttja digitaliseringen för att bli ännu bättre. Utöver detta anordnar vi möten med kunder, partners och kollegor under olika aktuella teman.

Vad lärde ni er av första året som ni nu skall utveckla?
Först och främst fick vi bekräftat att Stockholm Open är ett väldigt trevligt och välorganiserat evenemang. Vad gäller vår egen del, så har vi en del funderingar runt hur vi skulle kunna bereda plats åt fler kunder och kollegor och samtidigt fortsätta vara personliga.

januari 30, 2019

DC Nytt

1 februari inleds den viktiga kvalomgången mot Colombia på grus inomhus i Bogotá. Det svenska DC-laget har en fantastisk svit på sex raka segrar som tagit oss från division 2 till att nu vara rankat som nummer 14 i världen. I år spelas Davis Cup för första gången i ett nytt ”VM-format” och vid seger mot Colombia så blir Sverige som en av 18 nationer klart för finalveckan – Davis Cup Finals – den 18-24 november i Madrid.
Vid förlust mot Colombia väntar lottning om fortsatt spel vilket troligen innebär en playoff-match i höst.

Sveriges lag består av Elias och Mikael Ymer, Markus Eriksson, Jonathan Mridha och dubbelspecialisten Robert Lindstedt. 

 

DC-lagets sex raka segrar
Tunisien–Sverige 2–3
Turkiet–Sverige 1–4
Sverige–Litauen 5–0
Ukraina–Sverige 2–3
Sverige–Portugal 3–2
Schweiz–Sverige 2–3

Alla matcher sänds live på Svenska Tennisförbundets tv-kanal Tennisplay.se 

 

januari 30, 2019

Mästaren Tsitsipas levererade down under

 Ingen har väl missat den 20-åriga grekens framgångar i Australian Open. Intrum Stockholm Open-vinnaren skrällde rejält när han slog ut självaste Roger Federer i kvartfinalen och tennisvärlden var ense om att en ny stjärna var född. - Roger är en legendar. Jag har följt med och analyserat honom sedan jag var 6 år gammal. Jag kan inte förklara det här. Jag tappade aldrig mitt tålamod och det måste ha varit nyckeln, sa Tsitsipas efter matchen. I semifinalen tog det dock stopp mot en annan av tennisens tungviktare- Rafael Nadal som vann komfortabelt i tre set. Tsitsipas hade inför Australian Open aldrig gått längre än fjärde omgången i en Grand Slam.

Segrare i årets Australian Open blev Novak Djokovic som i och med segern tog sin sjunde AO titel och 15:e Grand Slam.

Ur svensk synvinkel blev turneringen, trots skadade Elias Ymers frånvaro, ett bra bevis på att svenska tennisspelare är på rätt väg. För första gången på många år hade vi två spelare kvalificerade till huvudturneringen i singel och både Rebecca Peterson och Johanna Larsson nådde 2: a omgången. Även i juniorsingeln hade vi för första gången två representanter i Gustaf Ström och Caijsa Hennemann. Stefan Olsson nådde i rullstolsklasserna tillsammans med sin belgiska dubbelpartner Joachim Gerard stora framgångar och vann dubbeltiteln. 24h senare spelade Stefan final i singelturneringen men föll mot den argentinska världstvåan Gustavo “Gusti” Fernandez (7-5, 6-3).

 

 

december 19, 2018

En funktionärsberättelse från Intrum Stockholm Open

 

Text och bild från Salk och Joanne Perrier

Många funktionärer ställer upp och hjälper till under Intrum Stockholm Open. I år förstärktes funktionärsgruppen med ett utländskt tillskott. Joanne Perrier reste hela vägen från Toronto för att vara funktionär under den 50:e upplagan av Stockholm Open.

Joanne har under många år arbetat som funktionär på Rogers Cup i Toronto. Under förberedelserna för tävlingen 2016 fick hon ett mail från salkaren Anders Wahlfridsson som skulle komma dit för att arbeta som funktionär. Anders hade 2015 fått utmärkelsen ”Årets funktionär” för sina insatser under Stockholm Open och med den summa pengar som ingick i priset valde han att resa till Kanada och prova att vara funktionär på en utländsk tävling. Detta inspirerade Joanne att göra detsamma! Och det gick så bra att hon tilldelades samma pris som Anders fått några år tidigare, ”Årets funktionär 2018 till Björn Sturéns minne”.

Här kan du läsa Joannes härligt personliga text om sin upplevelse i Stockholm och som funktionär på Stockholm Open 2018.

 

 

 

november 30, 2018

Elevernas stora glädje – tennisstjärnorna kom till skolan

Tidigare i höstas besökte Intrum Stockholm Open tillsammans med SO Tour Kvarnbyskolan i Rinkeby där barnen fick se uppvisningsmatcher och själva utmana bröderna Ymer samt Sveriges bästa 15-åringar på kill- respektive tjejsidan, Isac Strömberg och Klara Milosevic. Initiativtagare till arrangemanget är eldsjälen och gymnastikläraren Björn Stenqvist på Kvarnbyskolan tillsammans med Anders Heimklo på Tennis Stockholm.
Initiativet bottnar i att både Intrum Stockholm Open och Björn Stenqvist vill att barn, som vanligtvis inte kommer i kontakt med sporten, får prova på tennis. Förhoppningen är att barnen ska få upp ögonen för en ”ny sport” och i förlängningen säkra återväxten i svensk tennis.
Ett hundratal låg- och mellanstadieelever på Kvarnbyskolan hade samlats på träläktaren vid skolans konstgräsplan. Efter spel och frågestund lämnas racketar och bollar över till skolan, så att tennisspelet kan fortsätta på fredagarna.
Det var en lyckad förmiddag och alla inblandade var väldigt nöjda och glada.
– Det är inspirerande och kul att se barnen så motiverade. Att få komma tillbaka nu efter sju år och se nya ungdomar är väldigt inspirerande för oss, berättar Mikael.

 

 

 

november 09, 2018

Tournament of the Year

Spelarna har sagt sitt, Intrum Stockholm Open är framröstad bland 39 turneringar som ”Tournament of the year 2018” på ATP World Tour 250. Utmärkelserna går till den turneringen i sin kategori som drivs på högsta nivå av professionalism och integritet och som ger de bästa förutsättningarna och atmosfären för deltagande spelare.

 I från Game Set Events och Stockholm Open ABs sida vill jag tacka alla som har varit med i planeringen och genomförandet av årets evenemang. Det känns fantastiskt kul och hedrande att få den här utmärkelsen ifrån spelarna då vi verkligen jobbar hårt för att spelarna skall känna sig hemma och få service i världsklass. Jag vill också rikta ett speciellt tack till alla våra lojala sponsorer, vår publik och inte minst våra fantastiska funktionärer som gör evenemanget möjligt att genomföra och pushar oss att fortsätta förbättra oss varje år. // Simon Aspelin Tournament Director

 

 

 

november 09, 2018

Borg, Edberg och Wilander firade 50:e upplagan

Björn Borg, Stefan Edberg och  Mats Wilander  var på plats i Kungl. Tennishallen för att fira 50e upplagan av Intrum Stockholm Open.

- Kul att vara tillbaka, det är något speciellt med 50:e upplagan för Stockholm Open. Jag tror att alla vi svenskar ville vinna den här tävlingen, den är speciell för oss. Jag fajtades och slogs i många år för att nå mitt mål, sa Björn Borg.

Borg lyckades vinna 1980 men var i final första gången redan 1973.  Tre år efter Borgs seger, 1983, var det dags för Mats Wilander att ta hem ATPs äldsta inomhusturnering efter att ha varit i final året innan.

- För mig var det jobbigt att förlora finalen 1982, men jag tog revansch 1983. Det finns så många bra minnen från Stockholm, sa Wilander.

- Det här är en av de mest fantastiska banor att spela på rent tennismässigt, men också emotionellt, sa Stefan Edberg som vann turneringen två år i rad 1986 och 1987.

- ”Den här centercourten är världens mest speciella tennisbana”, fortsätter Wilander.

Den legendariska trion intervjuades på centercourten av Karin Frick inför fullsatta läktare och stående ovationer från publiken.

 

 

oktober 21, 2018

Publikfavoriten Tsitsipas vann Intrum Stockholm Open

Stefanos Tsitsipas är första spelare från Grekland att vinna en ATP turnering och att vinna den första i Stockholm "I am so happy right now".

Kungliga var slutsålt. Finaldagen var kommen. Huvudrollsinnehavarna i finalen var Ernests Gulbis och Stefanos Tsitsipas. Hans Kungliga Höghet Prins Daniel satt på läktaren och oavsett vem som kom att vinna skulle historia än en gång skrivas i Kungliga Tennishallen.

Ernests Gulbis kunde bli den första kvalspelaren att vinna i Stockholm och skulle den unge Stefanos Tsitsipas vinna skulle det bli hans första titel på touren. Det var upplagt för en dramatisk drabbning mellan två spelare som imponerat stort under veckan.

Finalen startade med en flärdfull och fin inledning där bollkallarna gjorde entre till Aviccis sång Levels och sjöng därefter Without you.

Gulbis och Tsitsipas första möte startade med fördel till Tsitsipas där greken gjorde serveess. Tsitsipas tog även andra set men därefter tog sig letten in i matchen till 2-1. Tsitsipas första Hawk-eye i fjärde game gav Gulbis rätt och ställningen utjämnades till två lika.

Tsisipas fortsatte att hålla sin serve även i femte game och avslutade med ett servess. Med ställningen 3-2 till Tsitsipas i det sjätte gamet och med Gulbis tur att serva tog Gulbis hem gamet med två servess och en rejäl duell. Det sjätte gemet gav Gulbis bort till greken när han gjorde flera enkla missar. De båda spelarna höll därefter sina respektive servar vid 4 lika. Gulbis vann en spännande duell där Tsitsipas gick fram på nät. Trots det vann Tsitsipas gamet och det blev 5-4. I femte game bröt till sist Tsitsipas Gulbis serve och tog första set med 6-4.

I början av det andra setet visade både Gulbis och Tsitsipas prov på att de är stadiga i sina egna servegame. Fram till ställningen 5-4 var båda spelarna hundraprocentiga i att vinna poängen när de satte sin förstaserve. Vid ställningen 5-4 skapade dock Tsitsipas 3 matchbollar då Gulbis för första gången i det andra setet inte lyckades vinna poängen efter sin första serve. Tsitsipas tog till vara på den första matchbollen och skrev slutresultatet till 6-4 6-4. Detta var den första titeln i Tsitsipas karriär.

 

 

oktober 21, 2018

Brittisk dubbelseger

Finaldagen var kommen och först ut var dubbelfinalen mellan Luke Bambridge/Johnny O'Mara och Marcus Daniell/Wesley Koolhof.

Det brittiska paret Bambridge/O'Mara har tidigare imponerat under året då de vann ATP-tävlingen i Eastbourne, vilket också var deras första tävling tillsammans. Deras motståndare Daniell/Koolhof har under sitt första år som par åstadkommit 11 vinster och 10 förluster tillsammans.

Finalen i Intrum Stockholm Open, som är Daniell/Koolhof första någonsin som par, började genom att båda paren breakade varandras servegame. Jämna game där det i båda fallen där det stod 40-40 innan gameboll vanns. Ställningen i matchen var sedan jämn och de båda paren höll sen servegame under lång tid. Dock blev det elfte gamet ett nyckelgame, där Bambridge/O'mara lyckades breaka Daniell/Koolhofs serve efter att de skapat tre breakbollar. Detta ledde att de därefter kunde vinna första set med siffrorna 7-5.

Andra set började bra för nyzeeländaren Daniells och holländaren Koolhof. De höll och bröt likaså andra set, vilket gjorde att de tog ett övertag med 2-0. Paren höll därefter sina servegame. I sjätte game fanns dock chansen till break när Daniell/Koolhof genererade två breakbollar genom starka returer. Dock slutade det utan framgång och Bambridge/O'Mara tog hem sitt servegame. Det visade sig krävas tie-break för att avgöra denna final.

Bambridge/O'mara gjorde sitt yttersta och med en fin prestationer räddade paret fyra setbollar. Därefter fastställdes resultatet genom en fin vändning, där britterna tog hem set två och därmed också titeln som dubbelmästare i Intrum Stockholm Open. Stort grattis till paret som tog sin andra titel för året!

oktober 20, 2018

Gulbis överlistade Isner

Semifinal nummer två för dagen stod mellan den 208 centimeter långa amerikanen John Isner och lettländaren Ernest Gulbis.

Den 10:e rankade Isner, som är seedad som etta i tävlingen, har under året hunnit med att ta hem 2 titlar. Gulbis, som ligger 135 platser nedanför Isner på ATP-rankingen, har imponerat stort hittills i turneringen men väntar dock på den första titeln i år.

Matchen fick en rafflande start, där Isner helt tar kommandot. Isner börjar matchen med att hålla sin serve och bröt likaså Gulbis serve. Den hårt servande amerikanen tog därmed en 2-0 ledning efter 7 minuter. Isner, som i officiella sammanhang servat hela 253 km/h, tog därefter hem både tredje och fjärde game. Under Isners första två servegame åstadkom han hela 6 stycken serveess! Gulbis låg rejält i underläge efter fem game och ställningen var 5-0 till Isner. Lettländaren, som nyligen fyllt 30 år, försökte revanschera sig och lyckades knipa sitt servegame. Dock var försprånget allt för stort och Isner drog till med att vinna med 6-1 i första set.

Andra set började bättre än det första för Gulbis. Han höll sin serve, bröt därefter amerikanen blankt och fortsatte med att hålla sin serve i tredje. Isner knappade in en aning i poängställningen genom att ta hand om sitt följanade servegame på bästa sätt. Dock verkade lettländaren som pånyttfödd och tog hem femte gamet genom ett servess. Ställningen var i detta läge 4-1 efter 50 minuter spelat. Spelarna höll därefter sina servegame. Gulbis fortsatte dock att imponera och lettländaren agerade kyligt i game sju. Gulbis utnyttjande banans hela längd vilket resulterade i att han tog hem det genom en stoppboll, som Isner inte lyckades få över nätet. I slutändan var ändå Gulbis starkast och siffrorna 6-3 ristades in genom ännu ett serveess.

Avgörande och tredje set rullade igång och spelarna höll sin serve fram till 3-3, då Gulbis skaffade sig tre breakbollar och bröt således Isners serve genom en hård smash som var utom räckhåll för amerikanen. Gulbis fortsatte på samma i samma talt och utökade till ställningen 5-3. I nästkommande set skapade Gulbis tre setbollar och detta skulle visa sig vara det som krävdes! Lettländaren utnyttjade den tredje och sista bollen och siffrorna skrevs till 6-3.

oktober 20, 2018

Tsitsipas klar för final

Första drabbningen för dagen var mellan den 14:e rankade italienaren Fabio Fognini och den 16:e rankade Stefanos Tsitsipas från Grekland.

Läktarna i Kungl. Tennishallen hade inte många tomma stolar när de båda spelarna, som har chans till ATP slutspelet i London, tog steget in på centre court.

Matchen som är det första mötet mellan spelarna startade och det bjöds på underhållande tennis. Spelet gick som på räls för de båda och efter 7 game hade ännu inga breakbollar infunnit sig. Först i åttonde gamet skapade sig Tsitsipas två breakbollarna, där denne utnyttjade den andra bollen på bästa sätt och gick då ifrån till 5-3. Fognini skapade sig tre breakbollar i följande game, men lyckades trots det inte breaka Tsitsipas serve som visade prov på sin oerhörda potential. Det blev ett långt game där 20 årige Tsitsipas till slut drog till sig det längsta strået och tog hem första set med 6-3.

Tsitsipas startade likaså andra set starkt och skapade sig direkt tre breakbollar. En fin möjlighet, dock utan framgång vilket resulterade i att Fognini gick ikapp och tog hem sitt servegame. I tredje game hade Tsitsipas återigen tre breakbollar, denna gång räddade Fognini alla dessa med forehand winners. När Tsitsipas däremot skapade sig sin fjärde breakboll kunde inte 31 årige italienaren hålla emot och fördel Tsitsipas inför game fyra. Tsitsipas fortsatte mata på och tog hem nästkommande game genom att nolla Fognini. Därefter höll spelarna sina server fram till game sju då Tsitsipas breakade till 5-2. Efter en hawk-eye utmaning från Fognini i följande game, skapade sig Tsitsipas en setboll. Den räckte för greken som tog hem set två med siffrorna 6-2.

Matchens slutsiffror skrev därmed 6-3, 6-2 och finalen för Tsitsipas blir hans tredje under år 2018. Greken som blev proffs under år 2016 säger i en intervju direkt efter matchen att han längtar att få spela finalen som spelas klockan 15:00 på söndagen.

oktober 19, 2018

Gulbis till semifainl

Fredagens första kvällsmatch startade på utsatt tid och det var dags för Jack Sock och Ernest Gulbis att drabbas samman. En match som spelades inför en nästintill fullsatt Kungl. Tennishallen och en nervkittlande stämning låg i luften.

Både amerikanen Sock och lettländaren Gulbis håller sina servegame fram till 3-3. Det tog 33 minuter för den tidigare 8:e rankade Sock att breaka Gulbis, som har bibehållit sina servegame under hela turneringen. Första set bjöd på underhållande tennis som synliggjordes genom både kraft och finess från de båda spelarna. Spelarna höll därefter sina servegame, vilket resulterade i att efter 49 minuter skrevs siffrorna i första set 6-4 med fördel Sock.

Andra set startades tufft för Socks del. Den 88 kilo tunge Gulbis startade andra set som pånyttfödd genom att vinna tre raka game. Spelet lät oss påminnas om lettländaren tidigare spel i turneringen, där han både slagit ut svenskhoppet Mikael Ymer och den kanadensiske storstjärnan Denis Shapovalov som är rankad 30 på ATP-touren. Sock steppade därefter upp sitt spel och vann sina tre följande game. Dock var försprånget som Gulbis skapat sig till en början allt för stort och detta gjorde att siffrorna i andra set tecknades 6-3 till Gulbis.

Detta gjorde att det ännu en gång i turneringen var dags för ett tredje och avgörande set vilket tog fart 1 timme och 33 minuter efter matchstart.

Starten är jämn och båda spelarna håller sin serve och nivån är fortsatt hög. Gulbis fortsatte med att vinna sin serve och avslutade snyggt med en hög boll över Sock som var framme vid nät. Spelet för Gulbis höll i sig och han breakade återigen i sjunde gamet. Matchen svängde tillbaka och Sock tog hem följande två game vilket skapade spänning i matchen. Dock satte Gulbis spiken i kistan i det 10:e gamet.

Matchen slutade 4-6, 6-3, 6-3. Om lettländaren fortsätter med det starka spelet som han haft kommer han vara en stark konkurrent till att ta hem hela Intrum Stockholm Open.

oktober 19, 2018

Passionerad grek klar för semifinal

Fredagens andra kvartsfinal i Intrum Stockholm Open spelades mellan Philipp Kohlschreiber (35 på ATP-rankingen) och #NextGenATP stjärnan Stefanos Tsitsipas (ranking 16).

Tyske Kohlschreiber räddade sex matchbollar i torsdagens match mot Spaniens Fernando Verdasco. 20-årige greken Tsitsipas är för närvarande den yngsta spelaren rankad topp 20. Spelarna har mötts vid ett tidigare tillfälle, vilket Tsiitsipas vann.

Första set inleddes med bra spel där båda spelarna visade upp enastående enhandsbackhands. Den unga greken var först med att bryta tyskens serve i det fjärde gamet fram till 3-1. Tsitsipas spelade bra setet ut och hade dessutom en lyckosam dag med tre framgångsrika utmaningar av hawk-eye. Greken tog hem första set med 6-3.

Kohlschreiber inledde andra set på ett mer aggressivt sätt. Han bröt Tsitsipas serve tidigt i setet och hade snabbt skaffat sig ledningen med 3-0. Greken gjorde fler enkla misstag jämfört med första set och Kohlschreiber fick möjlighet att serva hem andra set vid ställningen 5-3. Tsitsipas tog dock sista chansen att undvika ett tredje set när han bröt Kohlschreibers serve. Setet avgjordes så småningom i tiebreak där Tsitsipas fick det första mini-breaket och när Kohlschreiber slog ut sin retur på grekens mathboll var Tsitsipas klar för lördagens semifinal där han möter Fabio Fognini.

I segerintervjun efter matchen berättade greken att han visade mycket passion och karaktär och väntade på möjligheterna snarare än att bli stressad. Han betygsatte Stockholm som sin tredje favoritplats att spela i, efter Toronto och Rom. Han har fina minnen från sitt senaste besök i Stockholm, särskilt lycklig blev han när han hittade glutenfri pizza!

oktober 19, 2018

Fognini semifinalklar

En gäckande fotskada resulterade i att Chung fick ge upp kvartsfinalen mot Fognini.

oktober 18, 2018

Gulbis gav Shapovalov respass

Den 19:årige kanadensaren lyckades inte kontra Gulbis som

oktober 18, 2018

Isner servade till sig en kvartsfinal

Full dramatik när Isner och Klahn tog alla set till tiebreak i torsdagens första kvällsmatch.

Det helamerikanska mötet mellan 208 cm John Isner och 183 cm Bradley Klahn kom att bli en oerhört jämn match där det tog hela 1h 47 minuter innan den första breakbollen var framme. Båda spelarna höll sina servar fram till 1-1 i set där vardera spelare tog med varsinn tiebreak vinst. Isner tog det första och Klahn det andra således.

Det var först i det tredje som den första breakchansen dök upp för Isner som fick 2 chanser men Klahn höll undan och även det tredje setet fick avgöras i tiebreak. Här höll Isner ifrån och gick till en 5-0 ledning innan Klahn hittade en liten vändning men när Isner servade för matchen vid ställningen 5-6 kunde han inte stå emot. Efter 2 timmar 23 min stod det klart genom 7-6(2), 6-7(5)-7-6(5) att det är Isner som får möta ännu en amerikan i kvartsfinal nämligen Tennys Sandgren.

oktober 18, 2018

Philipp Kohlschreiber vände mot Verdasco

Verdasco var inställd på en 5:e kvartsfinal i Stockholm men Kohlschreiber ville annorlunda.

oktober 18, 2018

Fognini övertygade

Fognini till kvartsfinal för andra året i följd.

I torsdagens andra match på centrecourten möttes Lukas Lacko, Slovakien och Fabio Fognini från Italien. Spelarna har mötts två gånger tidigare på professionell nivå där båda mötena vunnits av Fognini, dock var det senaste mötet i Miami 2014.

Fognini har haft ett starkt år och är förste italienske herrspelare sedan 1977 som vunnit tre titlar under en säsong (bl a i Båstad) och om han vinner Intrum Stockholm Open (eller någon annan av de återstående tävlingarna 2018) blir han förste italienare någonsin att vinna fyra titlar under en säsong. Det kan dock bli en utmaning eftersom han aldrig tidigare vunnit en ATP-tävling inomhus. Fognini nådde semifinal i fjolårets Intrum Stockholm Open (förlust mot Grigor Dimitrov), bl efter segrar mot Elias Ymer och Jack Sock.

Slovakiske Lukas Lacko nådde i år final i Eastbourne, vilket var hans andra ATP-final i karriären. Än så länge saknar han ATP-titlar, men har varit desto mer framgångsrik på Challengernivå med totalt 12 titlar i karriären.

I första set bröt Fognini slovakens serve fram till 3-2 efter en avgörande backhand-passering. Spelarna gjorde därefter inga misstag i egen serve utan Fognini servade så småningom hem första set med siffrorna 6-4. Dock inte helt utan problem, eftersom Lacko hade två breakbollar i det sista gamet men Fognini lyckades hålla huvudet kallt på de avgörande poängen.

Fognini hade en breakboll emot sig vid ställningen 1-0 till Lacko i andra set, men stod pall och det skulle istället bli ett break i Lackos serve i det efterföljande gamet efter fin tennis från Fogninis sida där han nyttjade hela banan på ett bra sätt. 2-1 till Fognini som nu definitivt hade kommandot i matchen. Italienaren hade nu kommit igång ordentligt från baslinjen där han spelade ut hela sitt register med ett flertal vinnare längs sidlinjerna. Lukas Lacko hade ett antal breakmöjligheter för att komma tillbaka i matchen, men i slutändan var Fabio Fognini den bättre spelaren och vann till slut matchen med 6-4, 6-4.

I fredagens kvartsfinal ställs Fognini mot sydkoreanen Hyeon Chung. Det blir deras första möte på ATP-touren.

oktober 18, 2018

Tennys Sandgren säkrar kvartsfinal

I torsdagens första match på centrecourten möttes tysken Oscar Otte och amerikanen Tennys Sandgren.

Båda deltar i Intrum Stockholm Open för första gången där Otte, ranKad 193, kvalade in i huvudtävlingen. Otte gör sin andra tävling på ATP-nivå medan den högre rankade Sandgren har haft sitt bästa år under 2018 med bl a en kvartsfinal i Australien Open och ATP-final i Houston.

Matchen började jämnt med få lägen till servegenombrottet för någon av spelarna. Amerikanen hade goda chanser till servegenombrott i det sjätte gamet, men Otte krånglade sig ur greppet och höll sin serve fram till 3-3.

Ett break för Sandgren kändes också närmast till hands i de följande gamen, men det blev istället Otte som bröt Sandgrens serve fram till 6-5. Tysken spelade sig fram till 0-40 och även om Sandgren lyckades rädda en breakboll blev det underläget övermäktigt för amerikanen. Otte darrade dock på manschetten i det följande gamet som Sandgren tog hem blankt och därmed kom första set att avgöras i tiebreak. Sandgren var tidigt i förarsätet i tiebreak som han till slut vann med 7-4.

I andra set hade Sandgren två raka breakbollar vid ställningen 1-1, men Otte lyckades lösa upp knutarna och hålla sin serve. I det följande gamet var det i stället Otte som spelade till sig en möjlighet till servegenombrott och efter ett dubbelfel från Sandgrens sida tog han ledningen i andra set med 3-1. Spelarna höll sedan sina servegame fram till ställningen 5-3 i Ottes favör. Till skillnad från första set stod tysken nu pall och avgjorde setet med ett serveess på sin första setboll.

Tredje sett började jämnt där amerikanen sedermera bröt tyskens serve fram till 4-2. I det följande gamet hade han två breakbollar mot sig, men höll sin serve fram till 5-2. Otte vann därefter sitt servegame, men till slut blev Tennys Sandgren för svår och amerikanen servade komfortabelt hem tredje set och matchen som han vann med 7-6, 3-6, 6-3.

I fredagens kvartsfinal ställs Tennys Sandgren mot segraren i matchen mellan försteseedade John Isner och Bradley Kahn. Då båda dessa potentiella motståndare liksom Sandgren är amerikaner är det alltså garanterat att det blir minst en amerikan i semifinal i årets Intrum Stockholm Open.

oktober 17, 2018

Ymer nära att skrälla...

men Jack Sock höll undan svensken och säkrade sin kvartsfinalplats.

Elias Ymer hade chanser men det var Jack Sock som fick övertaget när det viktiga breaket kom vid ställningen 5-5 och Sock tog hem första set 7-5.

Spelarna var inte helt nöjda med domsluten men det skulle visa sig att domarna hade mer rätt en fel och Elias använde sina 3 utmaningar och gick ur setet med 0 kvar och Sock hade 1 kvar på tavlan.

Sock började andra starkt och spelade till sig en breakboll men Ymer räddade sig ur situationen och tog det så viktiga första egna servegamet i andra set. Även Sock tog sitt första game och jakten för Ymer var igång. Det gäller att inte ge sig och Elias Ymer fick sitt break när han kunde gå fram till en 5-3 ledning i andra set och servade hem setet till publikens jubel.

Ett tredje set ska skilja dem två och det var Sock som fick det första breaket och gick fram till en 4-2 ledning. Elias kämpade men för bra servande av Sock gjorde Ymer chanslös att få det viktiga breaket vid 5-3. Siffrorna skriver vi till 7-5, 3-6, 6-3.

oktober 17, 2018

Tisitsipas klar för kvartsfinal

Ett riktigt sluggermöte stod på schemat när John Millman och Stefanos Tsitsipas skulle göra upp om en kvartsfinalplats.

oktober 17, 2018

Denis Shapovalov levererade

Det helkanadensiska mötet mellan Polansky och Shapovalov var dagens andra match på centercourten.

Det var den 19-årige Denis Shapovalov som inledde starkast och bjöd inte in Polansky i setet. Polansky fick inte ens till en breakchans varemot han själv bjöd Shapovalov på 5 möjligheter varav en ledde till det viktiga breaket. Till 5-3. Därefter servade han hem setet.

Andra set blev en jämn historia och spelarna följdes åt och det såg ut att avslutas i tiebreak. Polansky överaskade dock vid ställningen 6-5 och när Shapovalov bjöd på den första breakbollen tog den 30-årige Polansky chansen och utjämnade till 1-1 i set.

I det tredje var Shapovalov snäppet vassare och glänste till med både forehand och backhand och låg steget före landsmannen Polansky och vann 6-3, 5-7, 7-5.

oktober 17, 2018

Svensktätt på onsdagen

Elias Ymer är huvudnumret ikväll men vi har även Robert Lindstedt, Markus Eriksson och André Göransson på banan idag.

oktober 16, 2018

Gulbis för tuff för Ymer

Mikael Ymer hade hela hallen med sig men lyckades inte besegra Ernests Gulbis.

En något trevande Mikael Ymer gick idag in i tävlingen och motståndet stod den tio år äldre Ernests Gulbis för. Gulbis, som kvalade in, fick utdelning på sin serve när det väl behövdes men tyckte ändå han hade sämre tajming än under sina tidigare matcher.

Mikael försökte variera sitt spel mer än vanligt men lyckades inte helt med att få Gulbis obekväm. I sjätte gamet blixtrade båda spelarna till men det var Ymer som stod för de vinnande poängen men en hel del enkla misstag av de båda i första set ledde till slut fram till en 6-4 vinst för Gulbis.

Det andra setet inleddes jämnt och publiken gjorde sitt för att hjälpa 20-åringen Ymer på traven men det var tufft när Gulbis endast förlorade 6 bollar i matchen på sin första serve. Ymer hade dock 6 breakbollar under matchen men lyckades inte konvertera och tyvärr är nu singeläventyret slut för den här gången. Nu är det dubbel med storebror som gäller.

 Ernests Gulbis vann med 6-4, 6-3 och siktar nu på att hålla sig innanför topp ´hundra när året är slut så det blir en biljett in i Australian Open.

 

oktober 16, 2018

Sandgren spelade ut Pouille

Dagens tredje match på Centre Courten spelades mellan femte seedade Lucas Pouille från Frankrike och Tennys Sandgren från USA.

Det var första gången som de båda spelarna mötte varandra i en ATP-turnering. Båda spelarna har hittills haft intressanta år - Pouille har för första gången besegrat Andy Murray i femte mötet i Cincinnatti Open i augusti och Tennys Sandgren har hittills haft det bästa året i sin karriär när han i Australian Open nådde kvartfinal. Innan dess hade Sandgren aldrig vunnit en Grand Slam-match, och bara kvalificerat sig två gånger till första omgången i en Grand Slam-händelse och hade förlorat i första omgången båda gångerna.

Det första gamet i första set varade i fem minuter och Pouille spela ett avgörande spel. Därefter servade sedan fransmannen till starka 1-3. En handfull fasta baslinjeutbyten följde därefter, med några vinnande slag nära sidolinjerna som oftast kom från Sansgrens racket. Det hawk-eye användes två gånger under settet, båda gångerna av amerikanen. Trots att Pouille är den mer erfarna av de två var det mest Sandgren som visade självförtroende och aggression och tog fler chanser än fransmannen som gjorde många misstag. Sandgren vann det första setet med 6-4.

Tennys fortsatte med liknande spelstil i det andra setet som snabbt blev till 3-1. Eftersom hans spel blev än mer aggressivt verkade inte Pouille ha något att sätta emot. När det stod 2-4 i andra set lyckades Pouille förhindra Sandgren att vinna matchen genom ett välbehövligt och starkt spel. Sandgren verkade då förlora sin rytm lite men återupptog snabbt sitt förtroende och reducerade till lika. I nästkommande game stoppade Pouille en matchboll. Sandgren segrade trots detta med 6-4 6-4.

I efterföljande intervju tackade Tenny det svenska folket för deras stöd och sa att han är mycket nöjd med att få spela för första gången i Sverige. Han var nöjd med sin serve idag och ser fram emot sin nästa motståndare i andra omgången av Intrum Stockholm Open.

oktober 16, 2018

Verdasco vidare till andra omgången

Tisdagens andra match på Kungl. Tennishallens Centre Court var matchen mellan Fernando Verdasco från Spanien och Matthew Ebden från Australien, vilket var deras första möte på ATP-touren.

Ebden bevisligen i god form efter att ha avancerat till kvartsfinal förra veckan i Shanghai. Ebden deltar i Intrum Stockholm Open för första gången, medan Verdasco är ett bekant ansikte för publiken med sin åttonde start. Så sent som i fjol nådde han semifinal där han besegrades av slutsegraren Juan Martin Del Potro efter en stenhård batalj över tre set.
br> Australiensaren öppnade matchen bäst genom att bryta spanjorens serve i det fjärde gamet fram till 3-1 för Ebden. Vid ställningen 4-2 i Ebdens serve kom Verdasco tillbaka i setet när han spelade sig fram till break genom tunga välriktade grundslag, framförallt på forehandsidan. Verdasco hade nu fått upp ångan och vann sedan sitt eget servegame till 4-4 och därefter ett nytt break till 5-4 för Verdasco via ett dubbelfel av Ebden på spanjorens andra breakboll. Verdasco spelade nu allt bättre samtidigt som Ebden gjorde några enkla misstag. Spanjoren servade slutligen hem första set till 6-4, en stark vändning efter att ha legat under med 2-4.

I det tredje gamet i andra set bröt Verdasco Ebdens serve blankt fram till ledning 2-1. I sidbytet tog Ebden en medical timeout och han var tydligen påverkad av någonting för i det följande gamet vann spanjoren återigen blankt. I det femte gamet i egen serve spelade australiensaren mycket energisnål tennis, men lyckades dock vinna det komfortabelt fram till ställningen 3-2 Verdasco. Resten av matchen blev en relativt ensidig historia där Verdasco enkelt gick fram till seger med 6-2 i andra set och totalt 6-4, 6-2. Under segerintervjun berättade Verdasco att Ebdens känt sig yr under andra set, men samtidigt visade Verdasco styrka från andra halvan av första set till matchens sista boll och går vidare till andra omgången med gott självförtroende där han ställs mot vinnaren i mötet mellan Alex de Minaur och Philipp Kohlschreiber.

oktober 16, 2018

Chung slog Fritz

Sydkoreanen Hyeon Chung, rankad 27 i världen, som fick sitt stora genombrott förra vintern genom att vinna Next Generation finalen i Milano och nå till semi-final i Australian Open, tog relativt lätt hem sin första match i Intrum Stockholm Open mot amerikanen Taylor Fritz, rankad 56.

Chung som fick det sista wild cardet i årets tävling visade på styrka och beslutsamhet när han servade hem första set med 6-2.

Med ställningen 2-1 i andra set kallade amerikanen in läkarhjälp och klagade på ryggsmärtor. Därefter tog koreanen mer och mer över matchen medan Fritz fortsatte att grimasera och tydligt visa att han hade ont.

Trots de uppenbara smärtorna i ryggen kämpade Fritz sig igenom hela matchen men fick inte till något genombrott utan fick till slut se sig besegrad av Chung med siffrorna 6-2, 6-2. Chung och Fritz möttes tidigare i år i Atlanta. Även då vann Chung.

Nu väntar amerikanen Denis Kudla i andra omgången.

oktober 16, 2018

Simon Snackar - Tisdagens matcher

Simon Aspelin pratar om tisdagens spelschema med Mikael Ymer vs Ernests Gulbis som dagens highlight!

oktober 15, 2018

Elias Ymer mirakelvände

Det skulle avgöras i det tredje setet och det var tysken Marterer som kunde servat hem matchen...men Elias Ymer ville annorlunda.

Premiärmöte på ATP touren var det mellan Elias Ymer och Maximilian Marterer. Båda spelarna höll jämna steg fram till 4-4 där Marterer lyckades ta det så viktiga breaket efter lite svajigt servande av Ymer. Tysken Marterer såg sin chans och servade hem första set 6-4.

Snabba vändningar i andra set där båda spelarna började med att bryta varandras serve. En briljant backhand från Ymer ställde om det jämna gamet vid 1-1 och kunde gå till en viktig 2-1 ledningen genom att hålla serven.

Efter ett maratongame vid ställningen 2-3 lyckades Elias Ymer till slyt bryta tysken serve vilket gav glada tillrop i hallen. Marterer var dock direkt på hugget och bröt tillbaka direkt och kunde utjämna till fyra lika. Även det 9 gamet i andra set blev en långkörare där till slut Ymer kom ut som vinnare efter en enkel backhandmiss av Marterer. En lite stillastående Marterer öppnade upp för svensken som lyckades bryta tysken och ta hem andra set med 7-5 Tredje set blev en mycket jämn historia med tidigt break från tysken som kunde serva hem matchen vid ställningen 5-4 i tredje men då släppte det för Elias Ymer som bröt, höll serven och lyckades återigen bryta Marterer och vinsten var ett faktum.

Det var första gången på ATP touren där Elias Ymer gick ut som vinnare mot en vänsterhänt spelare.

Nu väntar amerikanen Jack Sock i andra omgången.

oktober 15, 2018

Kvalet klart - Huvudturneringen är redo

Genom dagens kvalfinaler står det klart vilka spelare som går in i huvudterneringen.

Vi gratulerar och välkomnar Oscar OTTE, Alexei POPYRIN, Ernests GULBIS och Peter POLANSKY till huvudturneringen som segrare av kvalet. Vi välkomnar även Jurgen ZOPP tillbaka som Lucky Loser (LL). De har nu alla lottats till sina positioner i huvudturneringen.

Oscar OTTE (Q) vs. Jurgen ZOPP (LL)
Mikael YMER vs. Ernests GULBIS (Q)
Peter POLANSKY (Q) vs. Denis SHAPOVALOV
John MILLMAN vs. Alexei POPYRIN (Q)

Jurgen ZOPP lottades till LL mellan de två kvalförlorarna med högst ranking.

oktober 15, 2018

Uppsnack om dagens matcher

Varje dag presenterar vi kommande dags matchprogram med text och film. Texten gör den fantastiska redaktionen på Tennismagasinet och vi intervjuar även vår turneringsdirektör Simon Aspelin varje morgon. Missa inte detta. Text hittar ni under Dagsprogram.

Klicka här för att komma till dagsprogrammet.

 oktober 14, 2018

Svenskarna föll i kvalet

Den svenske Davis Cup-spelaren Markus Eriksson inledde årets SO-kval med en mycket tuff match på centrecourten mot den meriterade lettländaren Ernests Gulbis. Även om Gulbis för närvarande parkerar på plats 143 på världsrankingen nådde han så högt som topp 10 under sommaren 2014 och har vunnit 6 ATP-titlar under karriären.

Gulbis tog programenligt hem det första setet med 6-4 där han höll sin serve enkelt i det avslutande gamet. Svensken saknade inte chanser och hade bl a två breakbollar, men den rutinerade lettländaren var starkare i de avgörande lägena.

I andra set hängde svensken återigen med bra, han vann sina servegame relativt smärtfritt, men han hade samtidigt oerhört svårt att komma åt Gulbis i dennes servegame som samtliga vanns mycket komfortabelt av lettländaren.

Vid ställningen 5-5 och Erikssons serve hade lettländaren stor chans att bryta svenskens serve när han gick fram till 15-40. Eriksson räddade båda breakbollarna, bl a en lång bollduell vid ställningen 30-40 där svensken kontrade en stoppboll från Gulbis genom att själv slå en vinnande stoppboll. Efter ytterligare två vunna poäng redde svensken ut det svåra läget och hade återigen ledningen i andra set med 6-5. Gulbis höll dock återigen sin serve enkelt och andra set kom att avgöras i tiebreak.

Tiebreak blev en ensidig historia där Gulbis enkelt tog hem avgörandet med 7-1 och därmed blev matchsiffrorna 6-4, 7-6 i Gulbis favör. På papperet jämna siffror, men trots allt en match där svensken hade oerhört svårt att få till chanser i lettländarens servegame.

Karl Friberg kunde inte heller förvalta sitt wild card och föll mot kanadensaren Polansky med 6-4, 6-1.

oktober 14, 2018

Den 50:e upplagan är invigd!

Blått fyllde kungliga hallen då den 50:e upplagan av Intrum Stockholm Open invigdes.

Kungliga hallen var fylld av familjer, skratt och...ett gäng smurfar. Det är fantastiskt att vi nu är igång. Varmt välkomna till Intrum Stockholm Open!


oktober 13, 2018

Vem är Alex de Minaur?

Kanske kan Alex de Minaur bli den superstjärna inom tennisen som Australien drömt om sedan giganter som Lleyton Hewitt och Patrick Rafter tog farväl av proffstouren. Det är i alla fall vad många tennisfans i Australien hoppas på. I Intrum Stockholm Open får det 19-åriga stjärnskottet chansen att visa vilka kvalitéer han besitter.

Startfältet i årets Intrum Stockholm Open innehåller ett flertal av de Young Guns som knackar på dörren till den översta världstoppen och som förväntas ta över herraväldet inom världstennisen inom de närmaste åren. Här finns de alltmera omskrivna storlöftena Denis Shapovalov och Stefanos Tsitsipas som närmar sig toppen med stormsteg. Men här finns också det australiska fyndet Alex de Minaur, som smugit fram lite mera i skymundan jämfört med Tsitsipas och Shapovalov, men som många tror stenhårt på som en kommande storspelare.

Alex de Minaur är precis som Shapovalov född 1999, men har redan etablerat sig på ATP-touren efter överraskande starka insatser under den här säsongen. Tillsammans med bland andra sin mentor Lleyton Hewitt la han ned ett kolossalt hängivet arbete med fysträning och uppbyggnad inför den här säsongen, och det betalade av sig tämligen omgående. I årets första ATP-vecka slog han sig fram till semifinal på hemmaplan i Brisbane efter att ha besegrat bland andra världsstjärnan Milos Raonic.

Det fanns ingen hejd på succéerna. Veckan efter spelade han sig till och med fram till final i Sydneys ATP-turnering på Olympiastadion. Att det blev torsk i finalen mot Daniil Medvedev dämpade på inget sätt entusiasmen och förhoppningarna inför det stundande Australian Open. Alex de Minaur skrevs upp rejält av de australiska tidningarna och förväntningarna var om inte skyhöga så i alla fall stora på att han skulle kunna åstadkomma skrällar även på Melbourne Park. Förmodligen blev pressen på tonåringen i detta omtumlande och ovana sammanhang lite för stor. Han lottades mot Tomas Berdych i första omgången och det fanns en del tennisexperter som förutspådde att succétåget skulle fortsätta och att det nya stjärnskottet skulle skrälla. Men den rutinerade tjecken höll sig kall och vann ganska enkelt.

Säsongen 2018 har på många sätt blivit ett genombrottsår för Alex de Minaur, både sett till resultat och utveckling i spelet.I Washingtons 500-turnering i somras var det dags för ännu ett avancemang till en stor final (förlust mot Alexander Zverev). Och i både Wimbledon och US Open nådde han tredje omgången efter flera starka insatser. Med lite större rutin i bagaget hade avancemanget i US Open blivit minst en rond till. Australiensaren ledde nämligen med 2–0 i set mot förre mästaren i turneringen, Marin Cilic, men fick till slut kapitulera med 7–5 i femte i en av turneringens bästa matcher.

Utvecklingskurvan pekar utan tvivel brant uppåt för det australiska tennisfyndet. Efter US Open har framgångarna fortsatt. I Shenzhens 250-turnering nyligen var han snubblande nära att nå finalen (föll med 10–8 i avgörande sets tiebreak mot Herbert) och under den här spelveckan gick han fram till åttondel i Shanghais Masters-turnering efter segrar mot Pospisil och Paire.

De starka resultaten har gjort att han nu spelar på sin bästa ranking i karriären: 33. Han har dessutom passerat Nick Kyrgios och är bäste australiensare på världsrankingen just nu. Alex de Minaurs styrkor som spelare är snabbheten, den taktiska smartheten, ett relativt starkt grundspel och hängivenheten. En del experter tror till och med att han kommer att nå större framgångar än landsmannen Kyrgios, som förvisso besitter enorm potential, men som vi alla vet inte alltid lyckas få ut den av olika orsaker.

Alex de Minaur har precis som många andra spelare inom världstennisen en spännande och bred internationell bakgrund. Farsan hans kommer från Uruguay och mamma Esther från Spanien. Alex föddes i Sydney. Under hans fem första levnadsår bodde familjen i Australien, men därefter gick flyttlasset till Alicante i Spanien, och efter det har familjen flyttat fram och tillbaka mellan länderna några gånger. I dag bor familjen i Alicante där Alex tränar ofta.

Trots de uppenbart starka banden till Spanien vill han representera Australien som spelare. Under de senaste åren har han haft stark uppbackning ekonomiskt och med träning av Tennis Australia. Men kanske lägger Spanien in ett veto om framgångarna för honom skulle bli stora i framtiden ...
Den förre världstvåan bland juniorer tar nu sikte på världstoppen även som seniorspelare. Kan han rent av vara med och hugga på titeln i årets Intrum Stockholm Open?

oktober 13, 2018

En ny epok tar nu sin början...

VÄLKOMMEN TILL INTRUM STOCKHOLM OPEN

I år firas den 50:e upplagan av världens äldsta inomhusturnering på ATP-touren. Samtidigt firar vi, Game Set Events, första året som ny arrangör av Intrum Stockholm Open. Vi är ett mindre lokalt bolag med ett stort hjärta för tennissporten och lång och bred erfarenhet av att driva evenemang, inte minst inom tennis där vi tidigare under flera år har varit engagerade i Sveriges ATP och WTA tävlingar på olika sätt. Vi är oerhört motiverade men samtidigt ödmjuka inför uppgiften att aktivt arrangera och utveckla, vad vi anser redan vara, Sveriges finaste idrottsevenemang.

Klicka här för att läsa hela presentationen.

oktober 12, 2018

Sydkoreanen Chung får sista Wild card till Intrum Stockholm Open

Nu är det klart att fjolårets NextGen vinnare, Hyeon Chung, får sista Wild card till Intrum Stockholm Open. Sydkoreanen började året urstarkt genom sin semifinalplats i Australian Open, då han på vägen dit slog ut både Alxeander Zverev och Novak Djokovic.

- Chung förstärker det relativt unga startfältet i år tillsammans med de andra NextGen spelarna. I och med Chung så har vi nu 8 st topp-30 spelare i Stockholm och det känns väldigt bra, säger turneringsdirektör Simon Aspelin.

Den 22 årige sydkoreanen spelar sin andra Intrum Stockholm Open.

oktober 12, 2018

Officiellt startfält för dubbelturneringen

Här nedan kan du se det officiella startfältet för dubbel-turneringen på Stockholm open!

Klicka här

oktober 09, 2018

Förkval till Intrum Stockholm Open i Salkhallen 10-12 oktober

Snart är det dags för den 50:e upplagan av Intrum Stockholm Open. Tävlingen smygstartar faktiskt i Salkhallen, där ett förkval arrangeras den 10-12 oktober.

Tolv spelare gör upp om de båda wildcardplatserna till årets kvalturnering. Den färske Futurevinnaren, Markus Eriksson, är förstaseedad. Bland övriga spelare märks bland annat Fred Simonsson och salkaren Kalle Friberg, som vann fjolårets förkval.

Alla spelare:
Leo Borg
Markus Eriksson
Jonas Eriksson Ziverts
Karl Friberg
Erik Grevelius
Carl Gustafsson
Niklas Johansson
Jesper Klöv Nilsson
Nikola Slavic
Gustaf Ström
Filip Tensing
Anton Örnberg

Spelschema hittar ni genom att klicka här!

Intrum Stockholm Open ägs av SALK (40 %), KLTK (40 %) och Stockholms Tennisförbund (20 %). Förkvalet är en inbjudningsturnering, vars spelare valts ut av ägarföreningarna. Årets jubileumsupplaga av tourens äldsta ATP-turnering inomhus går av stapeln i Kungl. Tennishallen den 14-21 oktober. I startfälten återfinns toppspelare som John Isner, Fabio Fognini och Stefanos Tsitsipas. Elias och Mikael Ymer har tilldelats varsitt wildcard och är således också klara för huvudturneringen.

oktober 04, 2018

Stockholmklara spelare visar formen

Många av spelarna som kommer till Intrum Stockholm Open visar glädjande nog stark form inför årets turnering. I förra veckan slog sig Fabio Fognini fram till final i Chengdu, och under samma spelvecka avancerade Fernando Verdasco, Alex de Minaur och Taylor Fritz till semifinaler (i Chengdu och Shenzhen).

The Asian Swing pågår för fullt på andra sidan jordklotet och många av Stockholm Open-spelarna visar där nere att de vill vara med i toppen när säsongen ska avrundas med både Nitto ATP Finals i London och ATP Next Gen Finals i Milano. Faktum är att Stockholm Opens startfält innehåller fyra spelare som just nu ligger topp 8 på Race to Milan: Stefanos Tsitsipas, Denis Shapovalov, Alex de Minaur och Taylor Fritz. Det går med andra ord inte att få så mycket bättre startfält när det gäller just Young Guns på touren. På racet till ATP-slutspelet hittar vi flera SO-spelare på topp 15: John Isner på nionde plats, Fognini på elfte och Tsitsipas på 14.e.

Förra veckans spel på ATP-touren gav många fina formbesked för Stockholm Open-spelarna. Bäst gick det för Fabio Fognini som spelade sig fram till final i Chengdu, där han dock lite överraskande förlorade mot den australiensiske profilen Bernard Tomic efter en ordentlig holmgång. Fognini brände tre matchbollar i finalen som bjöd på spänning av bästa märke och många bra dueller. Bernard Tomic har som vi alla vet haft stora problem med sin tennis under de senaste åren, då tyvärr andra saker vid sidan av distraherat och spolierat väldigt mycket för honom.

En del av det har väl i och för sig varit självförvållat, men oavsett vilket var det roligt att se honom som vinnare igen. Och ni som vill se Tomic i årets Intrum Stockholm Open får kanske chansen. Han ligger visserligen en bra bit utanför cutten, men väljer kanske att försöka kvala in. Om nu inte sista wildcardet till huvudturneringen går till Tomic. Hans agent har tydligen gjort en förfrågan. På tal om Chengdu-turneringen i förra veckan kan vi också konstatera att amerikanen Taylor Fritz nådde semifinal (föll mot Fognini) efter segrar mot bland andra Sam Querrey och Mikhail Kukushkin.

Andra SO-spelare som gav lovande formbesked i förra veckans spel var Fernando Verdasco och det australiska stjärnskottet Alex de Minaur. Båda nådde semifinal i Shenzhens ATP-turnering men kunde lika gärna stått öga mot öga med varandra i finalen. Verdasco förlorade med 7–5 i avgörande sets tiebreak mot Nishioka och de Minaur med 10–8 i tiebreak i avgörande set mot Herbert. 19-årige Alex de Minaur är på väg mot ett riktigt stort genombrott. Under den här säsongen har han nått final i både Washington och Sydney, samt semifinal i Brisbane och Shenzhen. Ett riktigt stort framtidshopp för Australien, denne Alex de Minaur.

Den här veckans spel på touren – 500-turneringar i Peking och Tokyo – lovar också gott för SO-spelarna. Både Shapovalov och Tsitsipas är klara för kvartsfinal i Tokyo; Shapo efter segrar mot Chung och Wawrinka, och Tsitsipas efter segrar mot Taro Daniel och just Alex de Minaur (2–1 i set). Och Fabio Fognini hade i skrivande stund klarat av sin förstaomgång i Peking.oktober 02, 2018

Tre starka partners till Intrum Stockholm Open

Tre nya partners till Intrum Stockholm Open

Game Set Events som drivs av de tre tennisvännerna Jonas Elmblad, Henrik Stenmo och Simon Aspelin har fått en flygande start och knutit ytterligare ett pat starka varumärken till Intrum Stockholm Open. Capgemini Invent, Björn Borg och Lavazza kliver nu in som nya partners och sedan tidigare är DNB och Unibet klara som nya huvudpartners.

– Vi har jobbat fokuserat och målmedveten med försäljningen och parallellt med detta har vi inlett ett varumärkesarbete som ska ta svensk tennis till nya nivåer. Det är mycket glädjande att vårt hårda arbete bär frukt och vi är otroligt glada över att Capgemini Invent, Björn Borg och Lavazza vill vara med på resan, säger Henrik Stenmo, marknadsansvarig på Intrum Stockholm Open.

Capgemini har velat var en del av svensk tennis en längre tid enligt Håkan Erander, Chief Marketing Officer, på Capgemini Invent:

– Intrum Stockholm Open är ett evenemang i toppklass och tennis en fantastisk sport. 
Vi länge velat engagera oss i sporten för att ge vårt bidrag till att Sverige åter kliver fram som en stor tennisnation och nu känns det som att tiden är inne.

Tre nya partners till Intrum Stockholm Open
• Björn Borg blir officiell partner
• Capgemini Invent går in som partner
• Lavazza blir officiell leverantör

 

september 07, 2018

Årets startfält

5 topp 20 spelare klara

Australiensaren John Millman tokskrällde och slog ut Roger Federer ur US Open. En segerbomb som sände chockvågor genom idrottsvärlden. I dag står det också klart att skrällmannen Millman kommer till årets Intrum Stockholm Open.
Andra toppnamn som signat för SO är John Isner, Fernando Verdasco, Philipp Kohlschreiber, Lucas Pouille och Jack Sock. Liksom Next Gen-stjärnorna Denis Shapovalov, Alex de Minaur och Taylor Fritz.

För två veckor sedan gjorde Tournament Director Simon Aspelin klart med italienske publikfavoriten Fabio Fognini och nye grekiske stjärnan Stefanos Tsitsipas. Två tunga spelarvärvningar som säkert kommer att locka mycket folk till Kungl. Tennishallen.
Nu när entrylist fyllts på med alla dessa toppnamn kan man lugnt konstatera att årets Intrum Stockholm Open kommer att få samma höga klass som de två senaste årens mycket starka startfält.

John Millman är en outsider som sällan får de stora rubrikerna, men som nu blivit världskändis över en natt tack vare superskrällen mot Federer i US Open.
Det är dessutom en spelare många säkert unnar att få lite framgångar efter hans tunga år med skador då han tappat rejält på rankingen och säkert många gånger tvivlat på om det kommer att gå att kämpa sig tillbaka.
Under det första halvåret av förra säsongen var han borta från allt spel på grund av en höftskada, men han gav sig fasiken på att han skulle tillbaka. Och det lyckades.
I US Open i fjol plockade han bort sin landsman Nick Kyrgios och i början av den här säsongen var han en boll från seger mot Dimitrov i Brisbane.
Så visst finns det kvalitéer i den Liverpool-älskande John Millmans repertoar. Men att besegra världens genom tiderna bäste spelare, Roger Federer, i US Open – det finns nästan inte på kartan. I kvarten tog resan dock slut där han föll mot
Novak Djokovic.

Kanadensaren Denis Shapovalov spås en lysande framtid inom tennisen och är redan nu, vid endast 19 års ålder, en klart lysande stjärna med ett bländande spelregister och en utstrålning som lockar stort intresse kring hans matcher var han än spelar. Hans enhandsbackhand är otroligt vacker och de vinnare han då och då drar i väg cross från den sidan är under av precision.
Hans stora genombrott kom på hemmaplan i Montreals Masters-turnering ifjol då han spelade bort både Rafael Nadal och Juan Martin del Potro, innan han till slut föll mot Alexander Zverev i semifinal.

En annan spelare med stor framtidspotential och som spelar i årets SO är 19-årige australiensaren Alex de Minaur. Med legendaren Lleyton Hewitt som mentor i teamet har han gjort stora framsteg i år och fått sitt genombrott med finaler i både Washington och Sydney och semifinal i Brisbane.
Lägg också till att han var ytterst nära att besegra Marin Cilic i årets US Open (hade 2–0 i set, men föll till slut med 7–5 i femte).
Alex de Minaur är kvick som en vessla på banan, jobbar stenhårt och har bra vinnarskalle. En hel del tennisexperter tror stenhårt på honom och att han ska bli en framtida superstar inom tennisen.
Bland Next Gen-stjärnorna i årets turnering återfinns också amerikanen Taylor Fritz som nådde personbästa i Grand Slam i årets US Open med en tredjerond, där han pressade Dominic Thiem till en stenhård fight.
Lite kuriosa om honom: trots att han fortfarande bara är 20 år är han redan gift och har barn.

Bland det äldre och rutinerade gardet i årets SO hittar vi en rad stora profiler som John Isner, Philipp Kohlschreiber och Fernando Verdasco.
John Isner har i år vunnit sin första Masters-titel (Miami) och varit i semifinal i Wimbledon, där han föll med 26–24 i femte set mot Kevin Anderson.
Intressant just nu är att Isner fortfarande är kvar i årets US Open, där han ikväll spelar kvartsfinal mot del Potro.
Veteranen Kohlschreiber har också prickat in formen bra under den senaste tiden och nådde åttondelen i US Open efter seger mot landsmannen Alexander Zverev i sextondelen.
Kohlschreiber är alltid rolig att titta på. Det är en strategiskt tänkande spelare med fin teknik, inte minst på backhandsidan.

På svenskfronten i årets Intrum Stockholm Open har vi redan bröderna Ymer i singelstartfältet, båda har fått wild card. Och vi vet alla att de kan skrälla mot bra motstånd. För två år sedan slog Mikael ut Verdasco och i fjol var Elias en boll från att skrälla mot Fognini.
För att inte tala om deras sensationella titel i dubbel häromåret, då de skapade karnevalstämning i Kungl. Tennishallen på avslutningsdagen.
Simon Aspelin har ett wild card ytterligare att dela ut. Och det kan mycket väl gå till någon storstjärna.

av Patrik Cederlund.

 

augusti 22, 2018

Jättelöftet Tsitsipas klar

Kan bli förstaseedad

Intrum Stockholm Open har gjort en mycket intressant spelarvärvning till årets upplaga i greken Stefanos Tsitsipas, ett av de mest spännande framtidsnamnen inom herrtennisen och definitivt en av de hetaste spelarna på ATP-touren just nu.

– Han har en fantastisk form och kommer att bli mycket spännande att följa framöver. Det här är en spelare man verkligen vill ha till Stockholm, säger tävlingsdirektören Simon Aspelin.

 

av Patrik Cederlund, chefredaktör för Svenska Tennismagasinet

 

Ni som följer tennisen på nära håll har självfallet haft ögonen på Stefanos Tsitsipas i flera år och vet vilken talang han besitter, men för de bara allmänt idrottsintresserade har den unge grekens framfart i år kanske ännu inte fått det stora genomslaget.

Tsitsipas är definitivt värd att stifta närmare bekantskap med. I år har han fått ett minst sagt påtagligt genombrott och utvecklat sin potential flera klasser.

Det bevisade han med eftertryck för någon vecka sedan när han fällde den ene toppspelaren efter den andre i Torontos Masters-turnering.

Om man i tur och ordning besegrar Dominic Thiem, Novak Djokovic, Alexander Zverev och Kevin Anderson, så finns där utan tvivel både talang och kapacitet på hög nivå.

I finalen mot Rafael Nadal gjorde han starkt motstånd i andra set (hade setboll), men hade inte tillräckligt med bensin i tanken mot världsettan för att på allvar kunna hugga på titeln.

Tsitsipas kunde dock trösta sig med 600 nya ATP-poäng och en femtondeplats på världsrankingen. Och inte minst att han fyllde 20 år samma dag! Bara en sån sak ...

 

Stefanos Tsitsipas kommer från en riktig idrottssläkt. Hans ryska mamma Yuliya Salnikova är tennistränare och spelade för Sovjetunionen i Fed Cup.

Hans pappa Apostolos Tsitsipas är även han tennistränare och hans farfar Sergei Salnikov var en OS-guldvinnande fotbollsspelare och tränare i Sovjetunionen.

Pappa Apostolos är dessutom den som är huvudansvarig för sonens träning sedan många år tillbaka, även om Stefanos också fått delar av sin tennisskolning på världsberömda Mouratoglou Academy i Nice.

Tack vare sina föräldrar fick Stefanos tidigt upp intresset för tennisen. Han började spela redan vid tre års ålder på en lokal resort, där hans föräldrar var tränare för turister, och på den vägen är det.

Hans juniormeriter har i flera år gett tydliga signaler om att det här är en världsstjärna i vardande. Två gånger har han varit i final i Orange Bowl och även toppat världsrankingen för juniorer.

 

Utöver skrällavancemanget i Toronto lyckades han även ta sig ända fram till final i Barcelonas 500-turnering på grus i våras. Även den gången knäckte han Dominic Thiem, som väl får anses vara topp 3 i världen på grus.

Vem som slog honom i finalen? Ja, det var väl ingen högoddsare direkt att han hette Rafa Nadal, va?

Tsitsipas har som sagt alla möjligheter att bli en framtida superstar inom tennisen. Han har redan de flesta verktygen i lådan, särskilt en tung forehand och en vacker enhandsbackhand.

Men det som imponerade mest på mig under Toronto-turneringen var hans kyla, vinnarskalle och ständiga förmåga att komma tillbaka i matcherna.

 

I hemlandet Grekland är Stefanos Tsitsipas redan mycket populär. Men den omskrivna talangen och den gigantiska framtidspotentialen medför också förväntningar.

”Jag är stolt över att representera Greklands färger världen över och väldigt tacksam över att jag varje dag har möjlighet att ta nya steg och bidra till utvecklingen av grekisk tennis”, har han skrivit i en Instagram-post.

Han är väldigt målinriktad och angelägen om att fortsätta skapa grekisk tennishistoria.

”Jag får chansen att se och göra saker jag aldrig hade fått göra utan tennisen. Annars hade jag varit hemma och suttit i skolbänken. Sporten har gett mig en stor möjlighet. Och den ska jag ta vara på”, sa han för en tid sedan i en intervju med ATP.

Tennisintresset i Grekland kommer säkert att stiga till kokpunkten inom några år om Tsitsipas fortsätter sin klättring mot den absoluta världstoppen.

Redan nu ser man alltflera grekiska tennisfans ute på tourens turneringar, och enligt Henrik Stenmo och Simon Aspelin i SO-ledningen har det redan inkommit förfrågningar om biljettköp från grekiska tennisvänner till årets Intrum Stockholm Open.

 

Dramatik på ett helt annat plan inträffade i Stefanos liv för något år sedan när den unge junioren gav sig ut och simmade med en kompis i samband med en Future-tävling i hemlandet.

Vågorna gick höga i den kraftiga vinden och Stefanos missbedömde situationen totalt och var mycket nära att drunkna när han drev längre och längre ut från land.

Stefanos kan tacka sin pappa för att han fortfarande är vid liv. Apostolos ryckte ut och räddade under några dramatiska minuter sin son från att försvinna i havsdjupet.

”Det var väldigt blåsigt och det gick stora vågor. Men att bada där var inte förbjudet, så jag och en kompis hoppade i. Sen märkte jag plötsligt att jag var 50 meter från stranden och drevs längre och längre ut. Jag försökte simma in till land, men det var omöjligt. Jag kunde inte andas på grund av vågorna och trodde att jag skulle dö”, har han berättat i intervjuer.

Incidenten gav Stefanos nya perspektiv.

”Alla känslor jag kände ändrade mitt liv och min syn på världen.”

Det här gör att han känner stor tacksamhet att få möjlighet att prestera väl på tennisbanan. Men hungern att bli något riktigt stort finns där. Det kan ni vara säkra på.

augusti 22, 2018

Fognini går för en dubbel på svensk mark

Går mot sin bästa säsong hittills

Få tennisspelare är så underhållande att titta på som Fabio Fognini när han verkligen är på spelhumör och får allt att stämma.

Men han kan också vara en McEnroe i miniatyr och reta upp motståndare, publik och domare till bristningsgränsen.

Tack vare att SO-ledningen signat honom i år igen går han för en ”dubbel” på svensk mark och siktar på att vinna både Skistar Swedish Open och Intrum Stockholm Open samma säsong.

 

av Patrik Cederlund, chefredaktör för Svenska Tennismagasinet & Eric Nilsson, reporter, Tennismagasinet

 

Fabio Fognini är utan tvivel en av tourens största bolltalanger och behärskar det mesta i slagväg. Tunga grundslag med lite hemmasnickrad teknik varvas med fantastisk touch och underbara stoppbollar.

Men Fabio Fognini är också minst lika känd för sitt svårtyglade temperament och för att vara en bad boy nästan i klass med mästarna i den genren, Ilie Nastase och John McEnroe.

Fråga de svenska domarna Louise Engzell och Mohamed Lahyani – de vet.

Det italienska yrvädret kallade Engzell för fula saker under US Open ifjol – och som straff blev han utesluten ur turneringen och bötfälldes med motsvarande runt 200 000 kronor. Han bötfälldes sedan med ytterligare 775 000 kronor av tennisens styrande organ. Det bötesbeloppet kan dock sänkas om han sköter sig under 2018 och -19. Han är som sagt under uppsikt...

Italienaren pudlade och bad om ursäkt på sina bara knän – och det var inte bara till Engzell, utan han riktade sig till alla kvinnor världen över.

”Det gör ont att bli kallad sexist, för det är inte sant. Jag är pappa, make och jag har en mamma och syster som jag alltid älskat och respekterat. Jag vet att jag gjorde en allvarlig sak och är redo att ta konsekvenserna. När jag var ensam så grät jag, det erkänner jag. Jag grät för att jag vet att jag inte är sådan. Det kommer inte att hända igen”, sa han till italienska Sky Sport efteråt.

 

Mohamed Lahyani har också han fått det hett om öronen när Fognini ”gone wild” på banan.

Det var i en match mellan italienaren och Dolgopolov i Madrid för några år sedan som Fognini var hotfull mot Lahyani. Italienaren gillade inte vissa domslut och vräkte bland annat ur sig:

”Om jag förlorar matchen, så hamnar du i stort trubbel!”

Som sagt, Fognini har varit inblandad i många incidenter och kontroverser under sin karriär.

Men det är väl samtidigt det här, i kombination med hans breda och sevärda spelregister, som gör honom så intressant att följa för många tennisfans. Oberäkneligheten och spelskickligheten är hans stora signum som spelare.

Att han har John McEnroe som förebild var det väl inget större odds på.

 

Efter utbrottet mot Engzell fick Fognini en skarp varning av ITF som hotade att stänga av honom från spel i ytterligare två Grand Slam-turneringar – om han missköter sig igen.

Sedan dess har Fabio hållit sig relativt lugn och istället fokuserat på sitt spel och att utnyttja den talang som en del tycker att han slösat bort genom att inte alltid ha den rätta inställningen.

Han har också satsat på sitt privatliv och både gift sig och skaffat barn med italienska före detta stjärnspelaren Flavia Pennetta.

 

Sedan han fick Franco Davin som coach för något år sedan har det blivit en uppryckning för Fognini. Han är mera fokuserad i matcherna nu och de mentala promenaderna långt ut i terrängens utmarker, ja, de finns fortfarande, men är inte lika vanligt förekommande längre.

Troligtvis spelar Fognini under den här säsongen sin bästa tennis i karriären och ligger just nu rankad på 14:e plats på ATP-rankingen.

Många håller Fognini som en klar grusspecialist, men jag vill hävda att han behärskar alla underlag och kan prestera världsklasstennis på vilket underlag som helst.

I förra årets Intrum Stockholm Open spelade han och Elias Ymer en fantastisk match i andra omgången där Elias hade matchboll och verkligen var värd segern. Men Fognini slank ur greppet lika hal som en ål och avancerade till semifinal.

Och i somras kom han till Båstad som huvudfavorit och höll ihop spelet fram över matchboll och champagnesprut i finalen – och blev mästare.

Nu går han för en ”dubbel” på svensk mark – och siktar på att vinna titeln även i Stockholm. Får han spelet att stämma och har vaknat på rätt sida kan vinnaren av årets SO mycket väl heta Fabio Fognini.

Oavsett vilket så skänker hans namn stjärnstatus åt årets upplaga av Intrum Stockholm Open.

augusti 16, 2018

Bli inspirerad!

Boka in den 17 oktober

Giving Back är ett inspirerande seminarium där moderator Peter Wallin intervjuar hur man genom sitt entreprenörskap och företagande kan bidra till en bättre framtid. Tillsammans med Stefan Krook, Anna Laurell Nash, Anna Ryott och Måns Zelmerlöw bjuds det på inspirerande berättelser från deras karriärer om hur de kunnat ge tillbaka.

Program
Seminarium 15.30-17.15
Middag & Mingel 17.15
Tennis 18.30

I paketet ingår förutom seminarium, hospitalitypaket med tennisbiljett och buffé signerad Operakällaren  i Business Lounge.

Pris: 2500:-/pers. ex.moms

Boka Giving Back

 

Läs mer om våra företagspaket.

 

Om talarna:

 

Måns Zelmerlöw
Zelmerlöw & Björkman Foundation
Måns bedriver tillsammans med Jonas Björkman Zelmerlöw & Björkman Foundation där det lyckas slå ihop sina två största intressen, att sjunga och spela tennis. Tillsammans har de tack vare sitt gedigna arbete lyckats finansiera fyra skolor och en femte är på gång.
ZB är en stiftelse för att skapa en bättre framtid för utsatta barn och ungdomar. Stiftelsen grundades 2013 av Måns efter ett besök i Sydafrika. Han mötte där elever som kunde utstråla otroligt mycket glädje och hopp, trots dåliga förutsättningar. En tredjedel av eleverna levde med HIV/Aids, många av dem var föräldralösa och levde i total fattigdom, men ändå fanns en sådan glädje; varför viljan att göra mer växte sig starkare. Men han behövde pengar och stöd, och Jonas Björkman blev en perfekt partner i stiftelsen. Båda har på var sitt håll samlat in mycket pengar till välgörenhet men har ofta gjort det med en känsla av otillfredsställelse angående ovissheten kring hur pengarna hanterades.

Stefan Krook
GoodCauses
Stefan Krook är serie-entreprenören från Handels som utmanar jättarna inom telekom, el, finans och nu post. Tillsammans med Karl-Johan Persson driver han nu bolag som ger hela utdelningen till välgörenhet. Hör Stefan berätta om sin resa med Glocalnet från succé till att tvingas svika sina egna visioner, värderingar och drömmar då it-bubblan brast år 2000.

År 2004 var Stefan i startgroparna att starta i gång elbolaget God El, en konkurrent till jättar som Fortum, Eon, och som skulle ge bort hela utdelningen till välgörande ändamål. Han hade tagit stort intryck av tibetanska buddhismens andlige ledare Dali Lamas bok "Lycka" som hävdar att människan blir lycklig av att hjälpa andra.

- Drivkraften var att göra det jag äär bra på och vända kraften i det till något gott.

Idag arbetar Stefan som VD i Kivra samt som ordförande i GoodCauses. I den ”Goda” gruppen ingår i dag elhandelsbolaget God El, fondbolaget God Fond och stiftelsen som äger dem, GoodCause. Visionen är att Stiftelsen GoodCause ska äga och driva flera bolag med samma grundkoncept; enkla, ärliga och prisvärda produkter och tjänster samt att all avkastning går till välgörenhet.

Ordförande Summa Equity & Styrelseledamot Norrsken Foundation

Anna Ryott Sveriges Mäktigaste Samhällsförändrare 2018. Hon gjorde raketkarriär i det privata näringslivet innan hon sadlade om till att arbeta med välgörenhet, först på Unicef och sedan som generalsekreterare för SOS Barnbyar. Efter det blev Anna vd för Swedfund, svenska statens eget riskkapitalbolag för hållbart företagande runt om i världen. På hösten 2017 fick Anna veta att hon personligen står inför sin tuffaste utmaning i livet, en aggressiv form av bröstcancer. Trots det var Anna fast besluten att snabbt komma igång med sitt nya jobb på Norrsken Foundation och sina planer med utrullningen utomlands.

Som tidigare vice vd och idag Styrelseledamot i Norrsken arbetade Anna Ryott tillsammans med vd:n Erik Engellau-Nilsson med Norrskens alla tre ben: fonden som investerar i sociala entreprenörer, det egna labbet där Norrsken utvecklar sina egna initiativ och själva huset som erbjuder lokaler för startup-bolag. Men hennes främsta fokus är de planerade utlandsetableringarna.

”Jag tror att det är här jag kan göra störst skillnad, tillsammans med alla fantastiska entreprenörer som Norrsken stödjer. Norrsken har skapat en unik plattform där teknik kan möta idéer för att lösa global samhällsproblem. Jag tror vi kan göra enorm nytta genom att etablera Norrskens ekosystem i städer runt om i världen.”


Anna Laurell Nash
Hon blev den 30 september 2005 den första kvinnan att utses till årets boxare i Sverige, vann sitt andra VM-guld i den´2 oktober 2005 då hon besegrade Olga Novikova från Ukraina i finalen i 75-kilosklassen. Sitt första VM-guld tog hon 2001. Hon har även tagit tre EM-guld och sju SM-guld samt silver i Europeiska spelen 2015. Efter sin avslutade karriär har Anna gett tillbaka till idrotten i forma av att stötta och motivera ungdomar i förorten att välja rätt bana i livet. Anna vet hur man gör för att ta sig till toppen, både i idrotten och studierna, om och om igen! På vägen har Anna lärt sig en del knep som gjort det lättare att klättra upp igen när hon har fallit, såsom i studier, på arbetsmarknaden, i idrottskarriären och som doktorand.

juni 19, 2018

Ny trio tar över driften av Intrum Stockholm Open

Tre tennisvänner tar över Intrum Stockholm Open


Game Set Events tar över driften av Intrum Stockholm Open. Fokus framåt är att utveckla upplevelsen för publiken och mötesplatsen för företag samt att fortsätta locka en mix av etablerade stjärnor och nya spännande talanger till startfältet för att i förlängningen höja intresset för tennisen i Stockholm och Sverige. Game Set Events ägs och drivs av Simon Aspelin och Henrik Stenmo som tidigare arbetat med driften av evenemanget i Lagardère Sports regi samt Jonas Elmblad som har lång erfarenhet från olika evenemang och sporträttigheter.

 

– Det känns bra, för både ägarklubbarna och partners, att det till stora delar är samma personer som fortsätter driva evenemanget. Samtidigt ser vi nu möjligheter att utveckla turneringen ytterligare ihop med Game Set Events, säger Odd Swarting, Ordförande Stockholm Open AB.  

 

Fördelar med ett lokalt bolag Simon Aspelin har under sina 13 år på ATP-touren spelat turneringen själv ett flertal gånger innan han började arbeta med evenemanget på heltid för drygt fem år sedan. Han ser många fördelar med att Intrum Stockholm Open nu drivs av ett lokalt bolag med stort intresse för svensk tennis:

 

– Vi har många vänner och bra kontakter på ATP-touren och det är värdefullt när det kommer till rekrytering av spelare. Det i kombination med att vi behåller kärnan av teamet från Lagardère Sports borgar för hög kvalitet i produktionen. Samtidigt blir vi mer snabbfotade och vill så klart skapa en ny start och utveckla evenemanget på nya sätt. Vår förhoppning är att turneringen fortsätter att vara en viktig språngbräda för våra svenska spelare och att fler barn och ungdomar får upp ögonen för tennisen och att vi på så vis är med och bygger nya framgångar för sporten i hela Sverige.

Och det har redan börjat bra då vi gjort klart med ytterligare en huvudsponsor genom DNB som är en av de ledande nordiska aktörerna inom bank, finans och försäkring.

 

Även titelsponsorn Intrum ser fördelar med ett lokalt engagemang.

– Med Game Set Events känner vi som titelsponsor att det finns ett genuint engagemang i att utveckla evenemanget, mötesplatsen för företag och i förlängningen svensk tennis. Det är en resa vi gärna är en del av, säger Fredrik Backman, vd på Intrum Sverige.

 

Om Game Set Events AB

Grundat 2018 av Simon Aspelin, Henrik Stenmo och Jonas Elmblad. Bolaget sköter drift, försäljning och marknadsföring av Intrum Stockholm Open. Simon Aspelin och Henrik Stenmo har arbetat med evenemanget på heltid under drygt fem år, varav Simon de senaste två åren som Tournament Director. Jonas Elmblad har arbetat inom Lagardère Sports de senaste tre åren och har dessförinnan lång erfarenhet från olika svenska och internationella evenemang.


Om Intrum Stockholm Open

Intrum Stockholm Open firar i år 50 år och är en turnering i 250 kategorin på herrarnas ATP-tour som består av totalt 63 internationella tävlingar runtom i världen. Turneringen grundades 1969 och har med undantag av åren 1989-1994, då den spelades i Globen, spelats i Kungliga Tennishallen. Turneringen ägs av tennisklubbarna SALK och KLTK (40% vardera) samt Tennis Stockholm (20%) och har sedan starten genererat över 50 miljoner kronor tillbaka till Stockholmstennisen. Turneringen är unik då det är den äldsta inomhusturneringen i världen och tillika den enda som spelas i en befintlig tennishall. Den totala prissumman är över 600 000 Euro. Titelförsvarare i singel är Juan Martin Del Potro från Argentina, idag nr fyra på ATP-rankingen.

 

 

Pressbilder: info@stockholmopen.se

juni 07, 2018

Nätverka i anrik miljö

Nu är årets företagspaket här.

 

Mer än bara en tennisturnering, Intrum Stockholm Open är en tradition.  I år spelas den 50:e upplagan av turneringen och sedan starten 1969 har Kungl. Tennishallen med dess unika atmosfär varit en självklar plats för sport-, näringsliv- och underhållningsvärlden att samlas på. 

På onsdagen presenterar vi ett spännande och inspirerande seminarier - Giving Back med förebilder som jobbar för en bättre framtid genom entreprenörskap och företagande. Moderator är Peter Wallin tillsammans med gästerna Jonas Björkman, Måns Zelmerlöw, Anna Ryott, Stefan Krook och Anna Laurell Nash. Eftermiddagen inleds med seminariet följt av mingel och mat i Business Lounge och tennis från bästa plats.

Mer än bara en dag på Intrum Stockholm Open, vi ser till att du och dina gäster får en oförglömlig upplevelse från bästa plats runt Centre Court och i vår Business Lounge. 

 Läs mer om våra företagspaket.

 

 Läs mer om Giving Back

januari 01, 0001

Tisdagens order of play - hela tio matcher på schemat!

Tisdagens spelschema har en hel del att erbjuda i Intrum Stockholm Open. 

 

Tio matcher ska spelas och det är inte en lätt uppgift för den mest entusiastiska tennissupportern att avgöra vart och när man ska titta. 

 

Här nedan kommer en liten guide som förhoppningsvis underlättar upplevelsen och njutningen av tennis som är av absoluta toppklass. 

 

Först ut är Radu Albot och Yoshihito Nishioka på centercourten i Kungl. Tennishallen. Två spelare som båda har fått ett litet genombrott på ATP-touren under 2019. Framförallt den förstnämnda som under ledning av den svenska coachen Magnus ”Maggo” Tideman tagit steget in på topp-50. Ett nytt personbästa för Albot! 

 

Pablo Carreno Busta och John Millman kommer fightas om ett avancemang till den andra omgången i match nummer två på centercourten. Två aktörer som gärna dikterar från bakplan med en aggressiv och modern spelstil. Vi rekommenderar tennispubliken att räkna antalet unforced errors under matchens gång. Det kommer nog inte vara många, vågar vi gissa på. 

 

Elias Ymer gör comeback efter ett par veckor utan spel på touren och gör så mot 129-rankade japanen Yuichi Sugita. 

 

Drabbningen går som första kvällsmatch på centercourten och räkna med ett fint publiktryck när Elias går in som första svensk i huvudtävlingen. 

 

Centercourtens fina spelschema avslutas med Casper Ruud VS Filip Krajinovic. Den norska sensationen tillika Nordens bästa spelare på herrsidan gör sitt första framträdande i huvudtävlingen av Intrum Stockholm Open. 

 

Charmiga bana 1 med sin mysiga atmosfär kommer få se bland andra Oscar Otte och Alexei Popyrin kämpa om ett vidareavancemang i tävlingen. Popyrin kvalade in till tävlingen efter två fina vinster,   en bedrift han återupprepade från 2018. Oscar Otte förlorade visserligen mot Cedrik-Marcel Stebe under måndagen men får en ny chans på tisdagen i form av en Lucky Loser-biljett. 

 

Tisdagens spelschema innehåller också två dubbelmatcher där det helindiska paret Bopanna/Sharan ställs mot Inglot/Krajicek.

 

Podlipnik-Castillo/Weissborn och Dodig/Polasek spelar den andra dubbelmatchen på bana 1. Dubbelgodis för den intresserade!

 

 

 

 

KÖP BILJETT

 

 

januari 01, 0001

Tisdagens order of play - hela tio matcher på schemat!

Tisdagens spelschema har en hel del att erbjuda i Intrum Stockholm Open. 

 

Tio matcher ska spelas och det är inte en lätt uppgift för den mest entusiastiska tennissupportern att avgöra vart och när man ska titta. 

 

Här nedan kommer en liten guide som förhoppningsvis underlättar upplevelsen och njutningen av tennis som är av absoluta toppklass. 

 

Först ut är Radu Albot och Yoshihito Nishioka på centercourten i Kungl. Tennishallen. Två spelare som båda har fått ett litet genombrott på ATP-touren under 2019. Framförallt den förstnämnda som under ledning av den svenska coachen Magnus ”Maggo” Tideman tagit steget in på topp-50. Ett nytt personbästa för Albot! 

 

Pablo Carreno Busta och John Millman kommer fightas om ett avancemang till den andra omgången i match nummer två på centercourten. Två aktörer som gärna dikterar från bakplan med en aggressiv och modern spelstil. Vi rekommenderar tennispubliken att räkna antalet unforced errors under matchens gång. Det kommer nog inte vara många, vågar vi gissa på. 

 

Elias Ymer gör comeback efter ett par veckor utan spel på touren och gör så mot 129-rankade japanen Yuichi Sugita. 

 

Drabbningen går som första kvällsmatch på centercourten och räkna med ett fint publiktryck när Elias går in som första svensk i huvudtävlingen. 

 

Centercourtens fina spelschema avslutas med Casper Ruud VS Filip Krajinovic. Den norska sensationen tillika Nordens bästa spelare på herrsidan gör sitt första framträdande i huvudtävlingen av Intrum Stockholm Open. 

 

Charmiga bana 1 med sin mysiga atmosfär kommer få se bland andra Oscar Otte och Alexei Popyrin kämpa om ett vidareavancemang i tävlingen. Popyrin kvalade in till tävlingen efter två fina vinster,   en bedrift han återupprepade från 2018. Oscar Otte förlorade visserligen mot Cedrik-Marcel Stebe under måndagen men får en ny chans på tisdagen i form av en Lucky Loser-biljett. 

 

Tisdagens spelschema innehåller också två dubbelmatcher där det helindiska paret Bopanna/Sharan ställs mot Inglot/Krajicek.

 

Podlipnik-Castillo/Weissborn och Dodig/Polasek spelar den andra dubbelmatchen på bana 1. Dubbelgodis för den intresserade!

 

 

 

 

KÖP BILJETT

 

 

januari 01, 0001

Mikael Ymer stekhet inför Intrum Stockholm Open 2019

En spelare som verkligen har prickat formen inför Intrum Stockholm Open är det stora hemmahoppet Mikael Ymer.
Mike har nyligen tagit det historiska klivet in på topp 100 på ATP-rankingen och har en färsk Challenger-titel i bagaget.

Det ska bli väldigt intressant att följa honom i årets Intrum Stockholm Open.

2019 har varit ett bra år för Mikael Ymer. Utöver ett antal Challenger-titlar tog han sig också in i huvudturneringen i Roland Garros via kvalspel.
Väl i huvudlottningen besegrade han Blaz Rola från Slovenien och gjorde även en helt okej insats mot världssexan Alexander Zverev i andra rundan. I tredje set krävdes det tiebreak för att Zverev skulle vinna.

På Challenger-touren har Mike vunnit hela tre titlar under året. Och det känns som att det snart är dags att pröva vingarna på ATP-touren fullt ut.
Challenger-titlarna har kommit i Nouméa i Nya Kaledonien, i Tammerfors i Finland och senast i Orléans i Frankrike.
I Orléans tog han flera tunga skalper, till exempel besegrade han förre Australian Open-finalisten Jo-Wilfried Tsonga och Aljaz Bedene (73:a i världen) på vägen fram till finalen.
Titeln spelades hem efter finalseger över nu 82-rankade fransmannen Grégoire Barrère.

Efter den här framgången tog Mikael Ymer ett rejält skutt på ATP-rankingen. Skara-sonen gick upp hela 22 placeringar, sprängde 100-vallen (äntligen!) och är numera rankad 83:a i världen.
Det är första gången sedan 2012 (Robin Söderling) som Sverige har en manlig tennisspelare som är rankad bland de 100 bästa i världen i singel.
Senast en ”ny” svensk spelare slog sig in på topp 100 på ATP-rankingen var år 2003. Då var det servekanonjären Joachim ”Pim-Pim” Johansson som gjorde det. 16 år senare upprepade Mikael Ymer bedriften.
På tal om Pim-Pim så gör han ju (tillfällig) comeback på touren just nu och spelar den här veckan förkvalet till Stockholm Open.
– Det var en fantastisk känsla att slå sig in på topp 100. Många år av hårt jobb, dedikation och beslutsamhet ligger bakom detta. För mig är dock detta bara ett litet steg mot mycket större och bättre saker som jag vill uppnå i min karriär, säger målmedvetne ”Mike” till hemsidan.

Sverige-ettan ligger för närvarande nia på racet till Milano. Mikael Ymer vill väldigt gärna kvalificera sig för Next Gen-slutspelet, som spelas i början av november.
– I början av året var ett av mina mål för säsongen att ta mig till Milano. Det är spännande att vara med i racet och jag kommer att fortsätta arbeta hårt för att nå målet, säger Mike.

Mikael Ymer coachas numera av dansken Frederik Nielsen, som vann Wimbledon i dubbel 2012, och SALK-tränaren Kalle Norberg.
– Jag har ett bra team som jobbar med mig på daglig basis. Teamet inkluderar personer som inte reser med mig på alla turneringar, men som är viktiga och hjälper mig att tävla på den högsta nivån, säger han.

Inför Intrum Stockholm Open 2019 är Mike minst sagt förväntansfull och laddad, och kan inte vänta på att åter igen få spela inför hemmapubliken i Kungl. Tennishallen, som han har fina minnen ifrån.
För tre år sedan vann han och brorsan Elias dubbeln i SO och skapade en fantastisk stämning i arenan runt finalen.
Under samma turnering slog han också välmeriterade spanjoren Fernando Verdasco i singelspelat.
Mikael Ymer har även positiva minnen från Davis Cup-matcher i den anrika hallen. Inte minst från matchen mot Israel i mitten av september. Mikael vann båda sina singelmatcher och avgjorde tillställningen.
– Precis som varje år är jag väldigt förväntansfull och ser fram emot att spela i Stockholm. Det är min hemmaturnering och det är alltid speciellt för mig att få spela inför de svenska fansen, min familj och mina vänner, säger den formtoppade 21-åringen. 

 

KÖP BILJETT

 

 

januari 01, 0001

Inför måndagsmatcherna

Flera intressanta matcher står på programmet när Intrum Stockholm idag drar igång med huvudturneringen.
Till exempel kvällsmatchen mellan brittiske snidaren Dan Evans och australiensiske profilen Bernard Tomic.
Och vill ni se serveess är det bara att bänka er när 211 centimeter långe Reilly Opelka intar centercourten.


Bernard Tomic har definitivt inte utnyttjat den talang som han besitter. Tyvärr har hans karriär kantats av skandalrubriker och ständigt snack om att han inte gjort sitt bästa i ett antal matcher. Vid ett flertal tillfällen har han också bötfällts för just det här.
Många av hans fans har säkert gett upp hoppet om att få se en Bernard Tomic som spelar kontinuerligt på touren och presterar i enlighet med den kapacitet han besitter.
I perioder fungerar det dock bättre, det ska erkännas, och då kan han en och annan gång fälla riktigt bra spelare fortfarande.
Intrum Stockholm Open-publiken kan ju bara hoppas att det är en motiverad och spelsugen Bernard Tomic som kliver in i turneringen ikväll.
Han gör det mot britten Dan Evans som kommit tillbaka starkt under det senaste året och som besitter fin teknik och härlig kampmoral.
Dan Evans var i tredje omgången i både US Open och Wimbledon i år och kan också skryta med en finalplats i Delray Beach i februari. Han föll där i en stentuff match mot Rado Albot från Moldavien.

Tennishistorien vimlar av gigantiska servekanonjärer som vräkt in ess i parti och minut och som levt oerhört mycket på detta fruktade vapen.
Självklart känner alla tennisfans till beryktade och väl inkörda servemaskiner som John Isner och Ivo Karlovic, och nu är det dags att stifta bekantskap med ännu en jätte som mycket väl kan vara med och hugga på större titlar under de kommande åren.
Med god hjälp av sina 211 centimeter är den unge amerikanen Reilly Opelka en av tourens bästa servare idag.
I år har han också stabiliserat sitt övriga spel och breddat sitt register en del, vilket bidragit till att han har vunnit en ATP-titel (inomhusturneringen i New York i februari) och plockat tunga skalper i Grand Slam-turneringarna. I US Open nyligen satte han krokben för Fabio Fognini inför jublande hemmafans och i Wimbledon servade han bort Stan Wawrinka tidigt i turneringen. Inga dåliga skalper med andra ord.
Mankerar serven i dag mot Stefano Travaglia kan han naturligtvis få problem, men han borde vara ganska tung favorit i det här mötet i Kungliga.

Öppningsdagen bjuder också på mötet mellan uppåtgående fransmannen Corentin Moutet och gamle kämpen Janko Tipsarevic.
"Tipsy" är ute på sin avskedsturné och rundar i slutet av den här säsongen av sin tenniskarriär med att representera Serbien i det nya Davis Cup-slutspelet i Madrid. En karriär som förde honom till fyra ATP-titlar i singel och en åttondeplats som bäst på världsrankingen.
Han fick också chansen att vara med i ATP-slutspelet en gång och har blivit odödlig Davis Cup-mästare med Serbien.

Kvalturneringen ska också avrundas i dag med fyra kvalfinaler där vi med svenskintresse självklart riktar blickarna mot Lucas Renards match mot Tommy Paul.
Amerikanen har ett tungt favoritskap i den här matchen, men inom idrotten kan allt hända. Det har vi fått många bevis på genom åren.

 

januari 01, 0001

Glödheta spelare i Intrum Stockholm Open!

 Vilka glödheta spelare har vi i årets Intrum Stockholm Open 2019? Vilka spelare bör man hålla ett extra öga på?

Vi tar tempen på ett par intressanta namn i startfältet!

 

John Millman 

 

Den 58-rankade australiensaren har hittat formen lagom till Intrum Stockholm Open!

 

Med poäng att försvara från kvartsfinalen i US Open 2018 och en mardrömslottning i årets upplaga av tävlingen, i form av Rafael Nadal, pekade det mesta på ett rankingras för Millman.

 

En vunnen challenger i slutet av september stoppade blödningen. Så även, och mycket till för den delen, gjorde 500-tävlingen i Tokyo senast. 

 

Från kvalet nådde Millman hela vägen till finalen vilket gör att han nu närmar sig topp-50 igen på världsrankingen. 

 

 

Mikael Ymer 

 

Världsrankingen visar i skrivande stund siffran 81 och det är med förutsättningar, svenskens kanske bäste i det avseendet att han aldrig varit så het inför en hemmatävling. 

 

Lottningen kommer givetvis att påverka olika sannolikhetsläror och hur långt Mikael Ymer egentligen kan nå i Intrum Stockholm Open 2019. 

 

Känslan säger dock att det här kan bli riktigt väl med ett kokande Kungliga och ett självförtroende som vi nog aldrig sett tidigare.

 

Superlativen är nära tillhands när det kommer till att beskriva Mikael Ymers form för tillfället. 

 

2019 har inneburit fyra vunna Challengertitlar, ett lyckat Grand Slam-kval, en debuterande vinst i en Grand Slam-huvudtävling, en ny karriärhögsta ranking och vinster mot tre topp-100 spelare under en och samma vecka. 

 

Vågar vi drömma om en helt galen vecka sett ur ett svenskt perspektiv?

 

Det gör vi allt nog… 

 

Reilly Opelka 

 

Den 211 (!) centimeter långa och storservande amerikanen har kanske ingen superform bakom sig. Det är möjligt att vi faller ifrån artikelns syfte här. 

 

Samtidigt inte. Ta bort sol, väder och vind. Med andra ord, inomhustennis, ja, då är Reilly Opelka ett hot mot samtliga spelare på touren.

 

Karriärens första ATP-titel kom tidigare under året i New York där han medverkade i hela 8 tiebreaks - bara en sån sak. 

 

Opelka har i år vunnit 90.6% av alla sina servegem på touren vilket gör att bara Isner och Raonic slår honom på den fronten. 

 

Se upp för Opelka för här kommer det smälla rejält. 

 

 

Fabio Fognini 

 

Få spelare gör avtryck så som Fabio Fognini på en tennisbana. 

 

När italienaren kan hålla upp både spelhumör, koncentration och stå emot diverse hinder från publik och ett eventuellt domarmisstag, ja, då är det inte mycket som talar emot. 

 

Kukushkin, Rublev, Querrey, Murray och Khachanov har alla fått se sig slagna av Fabio under Asien-svingen (Beijing, Shanghai). Samtidigt som vi skriver denna artikel väntar kvartsfinal för Fabio i just Shanghai, vilket ändå vittnar om en form som pekar uppåt i allra högsta grad. 

 

Grigor Dimitrov

 

Den tidigare världstrean och vinnaren av ATP-slutspelet 2017 har verkligen vässat formen lagom till slutspurten av årets tävlingar på touren. 

 

Bulgaren har haft en tung säsongsinledning där både bristande självförtroende och sämre form var två faktorer till ett glapp ner på rankingen. 

 

Det hela kom att vända senast i US Open där Grigor tog sig till sin tredje semifinal någonsin i Grand Slam-sammanhang, där bland annat Roger Federer besegrades på vägen. 

 

Intrum Stockholm Open kommer för evigt vara en speciell turnering för Grigor Dimitrov. 

 

Bulgaren tog sin första ATP-titel i karriären i den svenska huvudstaden 2013 och hoppas kunna göra om samma bedrift i årets upplaga av tävlingen. 

 
 

 

 

 

KÖP BILJETT

 

 

januari 01, 0001

Order of Play, lördag!

Det börjar dra ihop sig i Intrum Stockholm Open 2019. 

 

Semifinalerna är här. Kan affischnamnet Denis Shapovalov gå hela vägen?

 

Det och mycket mer grottar vi oss i här nedan. 

 

Förstaseedade dubbelparet Rojer/Tecau och tredjeseedade Pavic/Soares inleder lördagen på centercourten klockan 13:00. 

 

Två par som är utav det yttersta toppskiktet i spelformen dubbel och som garanterat kommer bjuda upp till dans. Vinnarna av matchen ställs mot Kontinen/Roger-Vasselin i söndagens final. Räkna med en hel del finska flaggor på läktaren och ett mäktigt stöd från våra nordiska grannar. 

 

Efter den ytterst underhållande popcornsemin i dubbeltävlingen väntar en match om en biljett till söndagens åtråvärda final mellan Pablo Carreno Busta och Filip Krajinovic. 

 

Två aktörer som förutom Denis Shapovalov i vårt tycke sett bäst ut i tävlingen. Två namn som kanske inte klingar lika högt som Fabio Fognini och Taylor Fritz, men 35-rankade Carreno Busta och 60-rankade Krajinovic är extremt sevärda i nuläget. 

 

Båda representerar en modern typ av tennis, en aggressiv sådan, samtidigt som man också är extremt bollsäkra. En kombination som inte är helt fel att uppleva på plats. 

 

Sist ut på centercourten: Sugita - Shapovalov. 

 

Mycket talar för att här bara blir en ”språngbräda” för kanadensaren då Sugita och Tipsarevic under fredagen gick en tre timmar och 10 minuter lång tresetare. Turneringens match förvisso, men hur kommer Sugita återhämta sig mot Shapovalov? 

 

Grigor Dimitrov 2013.

 

Stefanos Tsitsipas 2018. 

 

Kan Intrum Stockholm Open 2019 bli ytterligare en tävling där en framtida världsstjärna vinner sin första ATP-titel i karriären? Mycket talar för det. 

 

 

KÖP BILJETT

 

 

januari 01, 0001

Krönika: "Serbens avskedsturné och Tipsy-time`

Det fanns ganska stora förhoppningar om att det skulle kunna bli svensk representation i dagens kvartsfinaler i Intrum Stockholm Open. Men tysken Stebe stoppade den möjligheten när han plockade bort Mikael Ymer sent på torsdagskvällen.
Nu blir det en på förhand minst sagt oväntad kvartsfinal-line up och en mycket öppen affär om vem som plockar hem titeln till slut.
Här lite kommentarer och tips inför singelkvartarna.


Janko Tipsarevic vs Yuichi Sugita

Tipsarevic fick en myckel enkel resa i åttondelen mot förstaseedade Fabio Fognini som uppenbarligen inte hade mycket att ge. Så den bedriften ska man inte dra alltför stora växlar på.
Serben är ute på sin avskedsturné och det vore ju pricksäkert och Tipsy time om han lyckades sätta in en femetta och vinna titeln.
Japanen Sugita slog igenom på touren för två år sedan då han vann grästurneringen i Antalya och gick till kvarten i både Barcelona och Cincinnati. De här resultaten förde upp honom på 36:e plats på världsrankingen.
Under förra året kunde han inte alls leva upp till de resultaten och förväntningarna och har halkat långt ned på rankingen. Han har tvingats "starta om" på Challenger-nivå och försöker nu arbeta sig uppåt.
Hans styrka får väl vara returerna och snabbheten, men det känns som att det saknas en del i tempo för att han ska kunna bli en stabil topp 50-spelare.
Tidigare världsåttan Tipsarevic är den bäste servaren av de två och får förhandstipset, men det finns goda förutsättningar för en tuff match.

Denis Shapovalov vs Cedrik-Marcel Stebe

"Shapo" har i flera år varit en högt profilerad framtidsstjärna som fått mycket fokus och uppmärksamhet i media för sin sevärda spelstil och sin karisma.
Sensommaren 2017 fick han ett dundergenombrott när han spelade sig fram till semifinal i Masters-turneringen på hemmaplan i Montreal efter segrar – som gav genljud över hela världen – mot Nadal och del Potro.
Han har följt upp den insatsen med ytterligare två semifinaler på den nivån, men kanske inte utvecklats riktigt så snabbt på sin resa mot den yppersta världstoppen som en del säkert trodde för ett–två år sedan. Men man ska komma ihåg att han bara är 20 år ung.
Tysken Stebe plockade som bekant bort Mikael Ymer och har i år kommit tillbaka starkt efter otroligt mycket skadebekymmer under många säsonger som gått spolierade.
Som ungt framtidslöfte tog han för sju–åtta år sedan en del tunga skalper. Sedan har det som sagt varit mycket motigt för honom. Men nu kan han vara på väg mot något riktigt stort i Stockholm.
Shapovalov får dock förhandstipset i den här kvarten.

Yoshihito Nishioka vs Filip Krajinovic

Serben Filip Krajinovic hade stora förväntningar på sig från många i tennisvärlden som junior och har kanske inte riktigt levt upp till förväntningarna.
För ganska precis två år sedan slog han till med sin hittills största framgång som proffsspelare när han skrällde sig fram till final i Paris Masters-turnering (förlust mot Jack Sock).
Årets säsong har gett en hel del framgångar för honom. Som till exempel när han slog Wawrinka i Miami och Goffin och Medvedev i Indion Wells. Och när han gick till final i Budapests grusturnering i våras.
Japanen Nishioka fick nästan en hel säsong spolierad 2017, vilket hämmat hans utveckling, men han har jobbat sig tillbaka relativt starkt i år.
Styrkan sitter i bollsäkerheten, snabbheten och i den dubbelfattade backhanden. Men han är nog lite för vek och har inte tillräckligt bra serve för att kunna utmana riktigt högt upp på världsrankingen.
Krajinovic får förhandstipset här.

Sam Querrey vs Pablo Carreno Busta

Carreno Busta får väl sägas vara grusspecialist, men är mycket stark även på hardcourt där tre av hans fyra ATP-titlar har kommit.
Under säsongen 2017 seglade han upp på tionde plats på världsrankingen efter semifinal i US Open och kvartsfinal på Roland Garros, men en del skadebekymmer har gjort att han halkat utför på rankingen.
Formkurvan pekar dock uppåt så sakteliga och han kan mycket väl stå där med titeln i årets Intrum Stockholm Open.
Sam Querrey bygger mycket av spelet runt sin serve och snabba avslut med den snärtiga forehanden. På gräs är han livsfarlig för vilken av toppspelarna som helst. De två senaste åren har han varit i semi och kvart i Wimbledon. Och det var faktiskt han som plockade bort Novak Djokovic i Wimbledon 2016 när alla trodde att serben var på väg mot en äkta Grand Slam det året.
Querrey, som haft det relativt motigt i år, är ganska orörlig och stundtals trubbig i grundspelet.
En öppen match det här, där dock Querrey måste serva bra för att kunna vinna.

 
 

 

 

KÖP BILJETT

 

 

januari 01, 0001