Nyheter

legender

november 09, 2018

Borg, Edberg och Wilander firade 50:e upplagan

Björn Borg, Stefan Edberg och  Mats Wilander  var på plats i Kungl. Tennishallen för att fira 50e upplagan av Intrum Stockholm Open.

- Kul att vara tillbaka, det är något speciellt med 50:e upplagan för Stockholm Open. Jag tror att alla vi svenskar ville vinna den här tävlingen, den är speciell för oss. Jag fajtades och slogs i många år för att nå mitt mål, sa Björn Borg.

Borg lyckades vinna 1980 men var i final första gången redan 1973.  Tre år efter Borgs seger, 1983, var det dags för Mats Wilander att ta hem ATPs äldsta inomhusturnering efter att ha varit i final året innan.

- För mig var det jobbigt att förlora finalen 1982, men jag tog revansch 1983. Det finns så många bra minnen från Stockholm, sa Wilander.

- Det här är en av de mest fantastiska banor att spela på rent tennismässigt, men också emotionellt, sa Stefan Edberg som vann turneringen två år i rad 1986 och 1987.

- ”Den här centercourten är världens mest speciella tennisbana”, fortsätter Wilander.

Den legendariska trion intervjuades på centercourten av Karin Frick inför fullsatta läktare och stående ovationer från publiken.