Nyheter

grigor_dimitrov_wc_stockholm-open-2019

september 17, 2019

US Open-semifinalisten och 2013-års segrare Grigor Dimitrov tilldelas Wild Card

Vi har glädjen att berätta att världsstjärnan Grigor Dimitrov kommer till Intrum Stockholm Open i år. US Open-semifinalisten spetsar till ett redan starkt startfält.
– Vi är jätteglada över att han kommer tillbaka till Stockholm, säger turneringsdirektören Simon Aspelin.

Intrum Stockholm Opens ledning har sedan i somras haft en dialog med bulgarens team för att få Grigor Dimitrov att spela tävlingen. Nu är det klart att den spelskicklige och tekniskt begåvade bulgaren kommer till huvudstaden och Kungl. Tennishallen.
– Det känns väldigt kul! Grigor Dimitrov tillhör samma kategori spelare som Juan Martin del Potro. Han är en väletablerad storstjärna. Det är en spelare som har varit rankad trea i världen relativt nyligen. Att ha fått klart med honom efter hans US Open-framgång känns grymt kul, säger Simon Aspelin nöjt.

Han vann Mastersslutspelet i London samt Cincinnati Masters 2017 och har sammanlagt åtta ATP-titlar på meritlistan. Det var också efter Mastersslutspelet som han den 20 november 2017 klev upp på tredje plats på rankingen. Han hade sedan problem med både form och skador och föll på rankingen. Framfarten i US Open är dock ett bevis på att han är på helt rätt väg igen. Semifinalplatsen i New York gjorde dessutom att han tog ett rejält hopp på rankingen upp till plats nummer 25.Intrum Stockholm Open ligger Grigor Dimitrov varmt om hjärtat. Det var här han vann sin allra första ATP-titel för sex år sedan och han var även i final både 2014 och 2017.

Grigor Dimitrov tillför Intrum Stockholm Open ytterligare stjärnglans och gör startfältet - som sedan tidigare innehåller namnkunniga spelare som Juan Martin del Potro, Fabio Fognini, Denis Shapovalov, Lucas Pouille och Taylor Fritz - ännu mer slagkraftigt.
– Grigor Dimitrov har en speciell och vacker spelstil. Det är häftigt att se honom spela, säger turneringsdirektören.
Simon Aspelin hoppas att ännu fler väljer att säkra biljett till tävlingen och tar chansen att få njuta av bulgarens och de andra profilernas högklassiga spel live.
– Vi är väldigt nöjda med årets startfält. Det innehåller många formstarka och sevärda spelare, säger han.

 

Se startfältet här

 

 

KÖP BILJETT