ATP Tour Official Tournament

Publikfavoriten Monfils redo för semifinal

20 October 2023 By BNP Paribas Nordic Open
Tokyo Take-Off! Shapovalov Serves Past Johnson
©

Share

Fransoserna Gaël Monfils och Adrian Mannarino stod för fredagsunderhållningen inför en entusiastisk publik i Kungl. Tennishallen. Varenda bänkrad var ockuperad och det var en hög stämning genom matchens varje game. Efter två otroligt jämna set var det ändå den tidigare BNP Paribas Nordic Open-mästaren från 2011 som vann duellen.

Kvartsfinalen mellan de två började med många, långa, bolldueller där båda spelarna lyckades hitta både djup och vinklar i sitt baslinjespel. Det var ett underhållande första set som såg ut att gå till ett tie-break men Monfils lyckades bryta Mannarinos serve i ställningen 6-5 och tog därmed hem första set i 7-5.

Monfils startade även andra set starkt och fick med sig en tidig ledning. Mannarino lyckades dock komma tillbaka och skapade spänning i matchen genom att utjämna den och det hela fick avgöras i tie-break. Väl där var Monfils ett nummer för stort för Mannarino och lyckades ta hem matchen i två raka set mot sin landsman. Slutsiffrorna skrevs till 7-5, 7-6.

Gaël Monfils fick mycket kärlek från stockholmspubliken vilket han tycktes njuta av.

- Det är väldigt speciellt att spela mot en vän och vi två har väldigt olika spelstilar. Den här gången lyckades jag hitta balansen mellan att hålla ner tempot och ändå vara aggresiv i mitt spel. Nu hoppas jag att jag kan prestera på topp i ytterligare två matcher här i Stockholm, sa Monfils.

Nu väntar semifinal på lördag med start klockan 18:00, en match där Monfils "the show man" kanske bjuder på ännu en underhållande match i Kungl. Teninishallen.